Holenderski ban na RC
Holenderski ban na RC
Pojawiły się nowe doniesienia co do banu na RC w NL. Niestety nie wiem dokładnie jakie substancje wchodzą pod ten ban.
Link do oryginalnego dokumentu
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2021/03/31/tk-lachgas-en-nieuwe-psychoactieve-stoffen-designer-drugs
Nie sądzę, żeby to miało dla nas jako użytkowników wielkie znaczenie z pewnych powodów, o których publicznie pisac chyba nie powinienem.
Dzieki misiom z reddita dokument został przetłumaczony na angielski. Załączam poniżej.
https://i.ibb.co/Ltw6pV0/a-Rl-KIk-Q-d.webp
Link do oryginalnego dokumentu
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2021/03/31/tk-lachgas-en-nieuwe-psychoactieve-stoffen-designer-drugs
Nie sądzę, żeby to miało dla nas jako użytkowników wielkie znaczenie z pewnych powodów, o których publicznie pisac chyba nie powinienem.
Dzieki misiom z reddita dokument został przetłumaczony na angielski. Załączam poniżej.
https://i.ibb.co/Ltw6pV0/a-Rl-KIk-Q-d.webp
Through sin and self destruction I stumble home, never alone
Holenderski ban na RC
Niemcy, Dania czy Holandia to powoli dopalaczowe potęgi podobnie jak Belgia kto był ten wie chodzi o flakkę oraz 3mmc i ich poszczególne odmiany u nich obowiązuje ustawa opiumowa
Holenderski ban na RC
Z tego co zrozimałem chodzi o dodanie jakiegos gazu jednak na koncu masz infomracje ze najprawdopodobniej zadne zmiany nie zostana wprowadzone
Holenderski ban na RC
Bartoszek, nie, na pewno nie. Chodzi o to, ze jakas grupa substancji bedzie zbanowana, lecz nie wcześniej niż w 2022r. Tak jak kolega wyzej napisal, w tym na pewno jest 3mmc.
Holenderski ban na RC
KatyL0n, Ja zauważyłam, że w większości sklepy mają chujnie, średniawę, chujnie, dobre, chujnie, średniawe i tak w kołko... A do tej pory jedynie właśnie SCAM, ma jedynie konkretny sort, z dobrym działaniem.
Do tej pory jeszcze nie trafiłam na słaby rzut.
Do tej pory jeszcze nie trafiłam na słaby rzut.
Holenderski ban na RC
SCAM, rzeczywiście patrzy nie tylko ile i jak szybko, ale na to tez co sprzedaje.
Co do bana na 3mmc, jest jeszcze parę panstw w EU, w których synteza nadal będzie legalna
Co do bana na 3mmc, jest jeszcze parę panstw w EU, w których synteza nadal będzie legalna
Holenderski ban na RC
Nie rozumiecie jednego, kraj taki jak Holandia ma ustawę opiumową od 2005 i nie ma słowa o gazach czy czymkolwiek nie znacie podstaw niderlandzkiego więc wam wytłumaczę (trochę Duńskiego prawa w tym aspekcie też znam). Tam najbardziej nienawidzą Hery i Amfy bo bardzo ale to bardzo uzależnia temu wycofują Flakkę (nie wiecie pewnie co to?) plus 3-mmc i jej pochodne (niestety to też zbiera żniwo) ktoś się zapyta czemu 3-mmc bo tutaj najczęściej nie kupuje się przez internet a z ulicy a ci jak wiemy mieszają a potem są akcje, cyrki, afery, zgony itd
Holenderski ban na RC
No co ty? Toż to moja ukochana i zarazem znienawidzona substancja α-PVP. Co do opiatów to mogę potwierdzić. Tam nawet apteczne u lekarza ciężko zdobyć.
Holenderski ban na RC
Nie jakiegoś gazu tylko gazu rozweselającego, PODTLENKU AZOTU. Jej to... to będzie katastrofa dla ekstremalnych wyścigów.... dla całego ekstremalnego motosportu.... ze niema pieniędzy i że nie zrobi tego obecny gabinet ale następny. ( chyba tam wybory mają?)
Holenderski ban na RC
Prawo ma być podobne do pierwszej wersji niemieckiego NPSG. Zabrania związków pochodzących ze związków fenetyloaminowych (w tym kationów) i syntetycznych kannabinoidów
Holenderski ban na RC
Nie kationów, tylko KATYNONÓW, czy wszyscy na tym forum nie umieją nawet tak prostej nazwy powtórzyć? Może jeszcze mówicie klonozepan zamiast klonazepam i piszecie to przez c?
A tak w temacie to tylko Holandia sobie zaszkodzi, bo po banię nie będą dotykać tematu przez dobre kilka lat, walka wygrana, a przez ten czas analogi koksu wejdą na scenę, w pełni legalnie. I ich ustawa i tak jest upośledzona, Alfa PVP i MDPV obok LSD w twardych, a wszystkie benzo obok PIROWALERONU (4 metylo PVP) w miękkich. Oni jeszcze nie wiedzą na co się piszą.