lolek20 Ja odniosłem się tylko do tego
https://dopek.eu/kiedy-delegal-hexen-i-cmc-t957.html#p6096 i napisałem ze nie wiem jaka jest prawda,gdzieś jeszcze słyszałem z powstają jakieś analogi analogów,dlatego martwię się ze niedługo nic nie będzie klepać ,czego bym nie chciał.
"
Slyszałem że cmc-eki są zastępowane cec-ami jak tak to ma wyglądać to nie będzie sensu tego brać niedługo. Wkleje wypowiedz z pewnego fora użytkownika ogarniętego w temacie.
"Jak to po co szukać zamiennika cmc? Chociażby dlatego że Chiny już go nie produkują z powodu nielegala i cmc dobrej jakości jest ciężko dostepny, zazwyczaj większość sklepów Polskich sprzedaje cec'a a nazywa go cmc"
Inny użytkownik...
"Słuchajcie. jakis czas temu w chinach zbanowano 116 substancji. Było to narzucone odgórnie.
Od tamtej pory nawet liczący sie sklepikarze pchają wszystko.
Na czym to polega. mieli 3mmc wiec tou polali, tam odparowali i z tego zrobili cos zupelnie losowego.
Wczoraj już jednemu vendorowi pisałem 4cdc to ŚMIECI.
Wg pewnego zrodla 4cdc to
4-CDC (...) Diophedrone
IUPAC name: 1-(4-Chlorodioxol)-2-(ethylamino)pentan-1-one
Zupełnie bezsensowny związek
Inne smieci - octedron - thiothinone
4 - mpc- metylo propylo katynon (smiec)
4cmm- smiec - nawet nie ma po co rozkodowywac jakis analog cppp
4nmc- jakis dziwny mieszaniec - 2nmc (smiec)
Tego jest wieej.
Nie neguje, szukajcie nowosci, ale jesli juz najwiekszy lab w CHAMSKI sposob podmienia wzory, IUPAC oraz nazwy zwiazkow to sygnal. W najlepszym przypadky bedzie to nieaktywny smiec. W najgorszym dostaniecie mieszanke czegos o niejasnym dzialaniu."
Co o tym myślicie? "