Autorski przepis na liquid z MJ

A group of man-made organic chemicals that act on cannabinoid receptors.
Status:
Cichy Bob
Blister
Użytkownik
Topic author

Unread post by Cichy Bob » 6 years ago

This post has high reputation.

Czołem!
Jak zaczynać to z przytupem, więc na początek na tym forum postanowiłem podzielić się z Wami przepisem na który wpadłem patrząc na nieznaczną ilość MJ znalezioną na chodniku. Jako, że topki były obtoczone żywicą szkoda mi było nabić je po prostu w lufkę i spalić, marnując potencjał towaru a piekarnik nie oferował opcji 70*C do przeprowadzenia dekorboksylacji, postanowiłem, że zrobię z tego liquid do e-papierosa. O dziwo, to działa! :D

Tak więc, poniżej poradnik w wersji v1. Być może z czasem zostanie rozwinięty lub wprowadzę poprawki - dzisiaj zrealizowałem pomysł po raz pierwszy. I wiem już, że to moja nowa ulubiona droga podania.

1) Mielimy, a następnie tniemy nożyczkami do paznokci nasz susz na jak najmniejsze części.
2) Otwieramy torebkę herbaty poprzez rozwarcie zszywki/rozcięcie sznurków, wysypujemy herbatę, wsypujemy MJ.
3) Zszywamy torebkę, a następnie umieszczamy ją w szklanej buteleczce na liquid.
4) Zalewamy bazą beznikotynową. Testowe stężenie 0,5g mj na 5 ml jest dla mnie całkiem fajnie aktywne, ale ostatnio mocno ograniczyłem kannainoidy.
5) Podgrzewamy roztwór. Ja trzymałem buteleczkę w garnku z gotującą się wodą przez pół godziny, a następnie zafundowałem jej 4-5 zagotowań w czajniku w odstępach 10-15 minut. Następnie umieściłem otwartą buteleczkę w piekarniku ustawionym na 120 stopni na 25 minut. Przez cały proces co 5-9 minut potrząsałem butelką tak, by wymieszać roztwór.
6) Zostawiłem całość do ostygnięcia.
7) Wyciągnąłem woreczek po herbacie, wycisnąłem resztki zielonkawego roztworu z topów. Zapach przypomina makumbę.
8) Zalałem e-papierosa, zvapowałem i mam takie CEVy, że mieszam je z rzeczywistością :E

Wszystko odbyło się niestety tylko w moim śnie. ;-)

Jestem ciekaw, czy topy da się jeszcze jakoś wykorzystać a następny razem planuję wyższe stężenie.

Pozdro!

PS Nie znalazłem lepszego działu, w razie czego proszę o przeniesienie wątku.

Dodano 17 maja 2018, o 09:31

To co, nikt nie próbował? Ja właśnie bucham w robocie <3

Status:
tryptodyso
Dopaminator
Użytkownik

Unread post by tryptodyso » 6 years ago

Całkiem fajny eksperyment :D
Osobiście lubię eliquidy na CBD, dobrze pomagają do antydepresantow :D
Wszystko co "dobre" kiedyś się kończy. Czas odejść od tego snu zwanego RC.
Było miło, poznałem wiele wartościowych ludzi. Jedno mogę powiedzieć wszystkim: Dbajcie o siebie!

Status:
Cichy Bob
Blister
Użytkownik
Topic author

Unread post by Cichy Bob » 6 years ago

Mi te z CBD nic prawie nie dawały, w przeciwieństwie do tych z poniższego tematu :D Jedynym minusem jest wyraźny aromat MJ, a sam mentol jedynie orzeźwia a nie maskuje smak. Jakkolwiek polecam spróbować każdemu tej metody w kraju, gdzie mj jest legalna a użytkownik i tak już zażywa konopie. To najwydajniejsza forma spożycia MJ - przy dobrym zmieleniu uwalnia się praktycznie całutka dobroć z suszu. W dodatku taki liquid można wypić spokojnie oczekując efektów jak to jest przy nalewkach czy makumbie/ciasteczkach.