Baklofen

Other research chemicals not matching the groups above.
Status:
Bubu88
Opiowrak
Użytkownik
Topic author

Baklofen

Unread post by Bubu88 » 7 years ago

[g]https://uplo.wk.org/wkp/coons/thub//9/%28%C2%B1%29-Bclofn_Enntors_Structurl_Forul.png/240px-%28%C2%B1%29-Bclofn_Enntors_Structurl_Forul.png[/g]

Lk spzoltyczny stosowny w lcznu spstycznośc, pochon kwsu γ-nosłowgo (GABA).
Jst gonstą rcptorów GABA-B. Bklofn znjsz npęc ęśn szkltowych.

Status:
Mikorolo
Ssak
Użytkownik

Baklofen

Unread post by Mikorolo » 7 years ago

Lek ten według swojego "ulotkowego" przeznaczenia, przeznaczony jest dla osób cierpiących na spastyczność mięśni. Rozluźnia on bowiem mięśnie szkieletowe.

Częściej jednak jest on przepisywany pacjentom uzależnionym od alkoholu etylowego, w celu zmniejszenia głodu alkoholowego, co w praktyce znajduje swoje uzasadnienie.
Potencjał rekreacyjny leku kryje się w istocie w fakcie, że podobnie jak alkohol, czy benzodiazepiny, jest on agonistą (modulatorem) układu GABA.

Użycie rekreacyjne tego leku polega na przyjęciu na raz dawki nie mniejszej niż maksymalne dobowe dawkowanie opisane w ulotce. Najczęstszym przedziałem dawkowania w tym celu jest 50-100 mg tej substancji. Powoduje to znaczne podniesienie nastroju, jednakże nawet jednorazowe użycie tego leku w ten sposób może powodować na następny dzień skrajnie niskie samopoczucie "z odbicia". Coś w rodzaju kaca alkoholowego. Z tego względu substancja ta nie jest powszechnie nadużywana.

Status:
tryptodyso
Dopaminator
Użytkownik

Baklofen

Unread post by tryptodyso » 6 years ago

Ja testowałem 2 i więcej tabletek prospołecznie, znacznie przyjemniej się rozmawiało z ludźmi i był ten większy luz, nerwicę także uspokaja więc jest jak najbardziej ok :D I do tego te czasy gdy 50 tabletek kosztowało 3,50
Wszystko co "dobre" kiedyś się kończy. Czas odejść od tego snu zwanego RC.
Było miło, poznałem wiele wartościowych ludzi. Jedno mogę powiedzieć wszystkim: Dbajcie o siebie!

Status:
Warwick
Odkurzacz
Użytkownik

Baklofen

Unread post by Warwick » 6 years ago

Kiedyś próbowałem, nie pamiętam ile tego wzięłem, ale pamiętam że czułem lekkie rozluźnienie i tak jakby euforię, lecz byłem trzeźwy na umyśle.

Status:
tryptodyso
Dopaminator
Użytkownik

Baklofen

Unread post by tryptodyso » 6 years ago

Ktoś próbował ostatnio kupić bez recki, haha? :D Bo kiedyś miałem do tego leku dostęp a teraz niestety już nie :P
Wszystko co "dobre" kiedyś się kończy. Czas odejść od tego snu zwanego RC.
Było miło, poznałem wiele wartościowych ludzi. Jedno mogę powiedzieć wszystkim: Dbajcie o siebie!

Status:
Xeno
Opiowrak
Newbie

Baklofen

Unread post by Xeno » 9 months ago

Nikt już nie ładuje baklo?
75-100 mg - znikają lęki i muzyka wchodzi jak złoto :thumbup:

Status:
Aga98
Dyso-sensei
Użytkownik

Baklofen

Unread post by Aga98 » 9 months ago

Recepta wymagana ?

Status:
Dzesi Pinkman
Odkurzacz
Dzesi Pinkman

Baklofen

Unread post by Dzesi Pinkman » 9 months ago

Aga98, T-A-K.

Xeno, 100mg to juz grubo, slina leci z ryjka , ciezko sie chodzi, bardziej bym celowal w 50mg, Wszytko zalezy od doswiadczenia z lekiem. 8-)
Najlepsze kurczaki w Los Pollos Hermanos.

Status:
Xeno
Opiowrak
Newbie

Baklofen

Aga98, ale nie ma większego problemu z uzyskaniem takiej recepty, lekarz rodzinny nie patrzy na to jak na benzo, opio itp. wystarczy odpowiednio zagadać.

Dzesi Pinkman, pamiętam mój pierwszy raz z baklofenem i dawka 75 mg była idealna. Sedacja, ale nie na tyle silna żeby uśpić. Lekkie zaburzenia chodu i mowy, ale pod wpływem muzyki wchodzi specyficzna euforia, a im głośniej tym lepiej :E (na jakimś sensownym sprzęcie do odsłuchu).

Ślinotok występuje podczas przysypiania, czyli kiedy faktycznie jest zbyt grubo, ale ja tak miałem w dawkach 150-200 mg, a i więcej się zdarzało, ale to już jest konkretne złomowanie. Jak widać każdy reaguje inaczej na daną dawkę i trzeba o tym pamiętać.
50 mg to dla mnie dawka funkcjonalna. Działa prospołecznie, aktywizująco i przeciwdepresyjnie. Chwalę sobie ten lek.

Status:
Dzesi Pinkman
Odkurzacz
Dzesi Pinkman

Baklofen

Xeno, Jest tak jak mowisz, tak dziala jak piszesz, co do dawek i pojawiajacego stanu po nich, to tak ludzie wlasnie roznie reaguja, dlatego raz na jakis czas zapodaje te 50mg, wiecej to juz za grubo for me. :thumbup:

A jesli macie faktycznie jakas spastycznosc kregospula lub podobne, to jak lekarz chece wypisac Mydoclam ( to shit ), mowice, ze Baclofen. :D

Status:
enricho95
Dyso-sensei
Użytkownik

Baklofen

Unread post by enricho95 » 9 months ago

Xeno, Odpowiednio to znaczy jak? Jesteś w stanie podać kilka wskazówek o mistrzu? :)

Status:
Xeno
Opiowrak
Newbie

Baklofen

enricho95, W moim przypadku baklofen wypalił podczas prób leczenia zaburzeń lękowych prywatnie u psychiatry, kiedy wywindowałem sobie tolerancję na benzo do tego stopnia, że przestały działać.

Można spróbować bajery, że leczysz się baklo u psychiatry na stany lękowe (próbowałeś wcześniej antydepresantów itd. bezskutecznie), ale akurat jest na urlopie a lek ci się skończył i następnym razem przyniesiesz jakieś zaświadczenie o leczeniu, czy coś podobnego. Dawka 50 mg raz dziennie. Przynajmniej raz powinno wypalić.

Ja już niosę takie zaświadczenie (jedna miła pani prosi chociaż o rozpoznanie z pieczątką lekarza) z rok czasu i wydoiłem łącznie ok. 10 op. baklo, klonów, czy estazolamu :E dobrze mieć opakowanie po leku, a jeszcze lepiej jakąś niekoniecznie świeżą receptę na papierze.

Status:
Dzesi Pinkman
Odkurzacz
Dzesi Pinkman

Baklofen

enricho95 wrote:
9 months ago
Xeno, Odpowiednio to znaczy jak? Jesteś w stanie podać kilka wskazówek o mistrzu? :)
Tak to co napisal Xeno, moze byc skuteczne, jednak ja proponuje isc w sztywniejacy kregoslup na ktory z reguly jest przepisywany mydocalm lub baclofen.

Mowisz, ze masz alergie na ten mydocalm to wypisze Ci baclo.
Sprawdzone na duzej probie badawczej. :D Dodatkowo omijasz slowo psychiatra bo jak lekarz rodzinny internista uslyszy, ze leczysz sie u psycho to zapali sie czerwona lampka i moze C kazaci isc do niego,a tak to sprawa dla pierwszeg lepszego lekarza a nie specjalisty, ktory moze chcec podkladke pod wypisanie leku.

Polacy to narod kombinatorow, masz ten dar w DNA tylko jeszcze uspiony. :E

Status:
Magikarp
Opiowrak
Użytkownik

Baklofen

Unread post by Magikarp » 8 months ago

Mi baklofen reaguje z lekami na ciśnienie i nie podejdzie.
Image

Status:
Bruce
Zaklinacz węży
Użytkownik

Baklofen

Unread post by Bruce » 8 months ago

Nie stosowałem tego. Jeszcze :E