Kitajski Przelew
Kitajski Przelew
Witam was!
Mam problem a mianowicie zrobiłem zwykły przelew bankowy do „Czajna” i zaksięgowali (dostarczony) w 5dni, lecz los tak chciał że kitajec nie mógł odebrać go i bank zlecił zwrot do nadawcy, mija 8dni a kasy nie widu nie słychu.
Miał może ktoś podobną sytuacje lub czekał na przelew z Chin i może coś doradzić ?
Mam problem a mianowicie zrobiłem zwykły przelew bankowy do „Czajna” i zaksięgowali (dostarczony) w 5dni, lecz los tak chciał że kitajec nie mógł odebrać go i bank zlecił zwrot do nadawcy, mija 8dni a kasy nie widu nie słychu.
Miał może ktoś podobną sytuacje lub czekał na przelew z Chin i może coś doradzić ?
Kitajski Przelew
Nawet jeśli nadawca przelewu -Bank-nie zdąży go odwołać ,albo jego bank nie przewiduje takiej możliwości, klient nie jest bez szans, by odzyskać swoje pieniądze. Poprzez swój bank może wystąpić do banku odbiorcy i samego adresata z prośbą zwrot środków
Kitajski Przelew
To znaczy kitajec mnie poinformował że jego bank zlecił rzekomo zwrot do nadawcy 28/11 a dziś jest 07/12 ani słychu ani widu, myślisz ze to tak długo może trwać ?
Kitajski Przelew
A może wyjeba, kitajce to spryciarze jakich mało, a i tak raczej byś mu nie zaszkodził, więc oszust jest bezpieczny.
Kitajski Przelew
No wiesz na dobrą sprawę masz racje bo przelew szedł do niego 5dni i za nim doszedł żeby nie marnować czasu nadal pierwsza przesyłkę która pokrywa 1/3 kosztów, także jak bym chciał go obsmarować na forum od złodziei to będzie się wypierał ze jest zaufanym vendozą bo zanim kasa przyszła to już coś nadal.Misjonarz wrote:A może wyjeba, kitajce to spryciarze jakich mało, a i tak raczej byś mu nie zaszkodził, więc oszust jest bezpieczny.
Ale też trzeba brać pod uwagę ze większe kwoty mu wysyłałem i było wszystko gitara tyle ze wcześniej był to wester a teraz zrobiłem zwykły przelew żeby nie płacić dużego procentu i są schody. ;/
Kitajski Przelew
Kurwa dzięki ziomuś, że na to nie wpadłem, że faktycznie, że mogę dojść do kogoś w taki sposób
Dodano 11 gru 2017, o 18:36
Jeszcze to nakręcę jak dożyję i wrzucę spowiedź :] pOzdo Exploklipsy
Jak to włączyć, żeby to wyłączyć
Kitajski Przelew
Nie rozumiem...krak1984 wrote:Kurwa dzięki ziomuś, że na to nie wpadłem, że faktycznie, że mogę dojść do kogoś w taki sposób
Kitajski Przelew
Temat do zamknięcia, sprawa wyjaśniona.
Kasa była już 3dni po zwrocie tyle ze wisiała w banku i nikt się nie domyślił żeby ją zaksięgować, dziwna sytuacja.
Kasa była już 3dni po zwrocie tyle ze wisiała w banku i nikt się nie domyślił żeby ją zaksięgować, dziwna sytuacja.