Ja po maratonach z RC na zapchany nosek stosuję tabakę JBR Green, a jakie są wasze sposoby na udrożnienie kanału?
Mi ten sposób zasugerował laryngolog i jak do tej pory sprawdza się wyśmienicie.
Niedrożność zatok / niedrożność nosa
Ja od lat mam katar przez cały rok. Nie stosuje żadnych sprayów, żadnych płukanek przy testach czy też po. Z resztą ogólnie nigdy i klamke mi zatykać zaczyna dopiero rano, po kilkunastu godzinach testów RC. Mój mąż natomiast nie ma problemów takich z katarem jak ja, ale podczas testów bardzo szybko go zatyka a on natomiast bardzo często płucze zatoki czy uzywa sprayow do nosa. Jak dla mnie morał z tego taki, że najlepiej sobie darować, bo może chwilowo to pomoże, ale na dłuższą metę tylko sobie się szkodzi. Oczywiście mowa tu właśnie o jakiś płynach, sprawach, plukankach czy inhalacjach. Nic innego nie było testowane
Osobiście polecam patent, który mi sprzedał Smith, tj. na końcu kreski umieszczanie kropli soli fizjologicznej aby zaciągniecie zakończyć na wilgotno. Później po 5 minutak podać sól fizjologiczną do nosa i wciągnąć. Skuteczny sposób. Żadnych sprayów nie polecam w trakcie badań bo obkurczają naczynka krwionośne - no chyba, że kichawa zapchana i nie ma rady. Takie medykamenty jak spraye najlepiej po testach używać. Poza tym, dobrze jest mixować formy aplikacji, w ten sposób nie przeciąża się czy to nosa, żył, brzucha, płuc czy kolokwialnie mówiąc dupy i cipki. Innych sposób aplikacji nie znam dla RC bo wcieranie w dziąsła czy domieśniowe aplikacje to już dla desperatów.
Solid State Society