Quetiapine

Other research chemicals not matching the groups above.
Status:
PigulsoNEW
Dyso-sensei
Newbie

Quetiapine

Unread post by PigulsoNEW » 1 year ago

Latest post of the previous page:

dosc spory potencjal uzalezniajacy po odstawce ciezko usnac, bardzo i czlowiek jest roztrojony. Ale co mozna powiedziec to mozna 50mg, ulula niejednego zawodnika. Bardzo bezpieczna nawet miksie z alko (poteguje dzialanie nasenne, uspokajajace) kazdy lekarz psychiatra celuja teraz w ketrel *kwetiapina.

Status:
Inferno
Ssak
Newbie

Quetiapine

Unread post by Inferno » 1 year ago

PigulsoNEW wrote:
1 year ago
dosc spory potencjal uzalezniajacy po odstawce ciezko usnac, bardzo i czlowiek jest roztrojony. Ale co mozna powiedziec to mozna 50mg, ulula niejednego zawodnika. Bardzo bezpieczna nawet miksie z alko (poteguje dzialanie nasenne, uspokajajace) kazdy lekarz psychiatra celuja teraz w ketrel *kwetiapina.
A nie miałeś tak jak ja z ancymonokrys, że czujesz się jak walnięty młotkiem? Jak wstaniesz rano?

Ja jak wpadłem w ciąg ketrelu to brałem co godzinę jak się przebudziłem 1 tabletkę 100mg, czyli przez 6 godzin wychodziło mi 600mg.
A jak brałem 7-8 (100mg) tabletek na raz + do tego Trittico 75mg (3-5 tablety) to gadałem ze ścianami.
Tak zaye*ście nam się gadało, że nie chciałem przestawać. Ze ścianą.
Zrobiłem obiad dla 5 osób a byłem sam w domu. I i tak byłem zadowolony, że wszyscy jedzą (mimo że nikogo nie było).
Ehh wspomnienia.

Status:
PigulsoNEW
Dyso-sensei
Newbie

Quetiapine

Unread post by PigulsoNEW » 1 year ago

Inferno, Mialem, mialem ale to efekt właściwie po każdym benzo no i zerowa tolerancja.Wrzucam substancje teg typu naprawdę w naglych sytuacjach, 100mg to juz powaliloby konia :D , miales jakies objawy odstawienne?

Status:
mariuszrybak
Sniffiarz
Newbie

Quetiapine

Unread post by mariuszrybak » 1 year ago

Jem 125mg o 21:30 i po 23 zasypiam, a 04:30 się budzę. Zjem kolejne sto i do 8 płytki sen..

Status:
Xeno
Opiowrak
Newbie

Quetiapine

Unread post by Xeno » 1 year ago

Neuroleptyki niby nie mają mechanizmu uzależniającego fizycznie, ale to co można poczuć po dłuższym stosowaniu to tzw. objawy z odbicia, jak bezsenność, drażliwość, czy pobudzenie trwające kilka dni.
PigulsoNEW wrote:
1 year ago
Bardzo bezpieczna nawet miksie z alko
Nie zgadzam się z tym. Alkohol potęguje nagłe spadki ciśnienia powodowane przez kwetiapinę i raz po powrocie z melanżu wrzuciłem 500 mg (nie wiem po co) i normalnie spałem, a innym razem po wypiciu jednego piwka przed snem i wzięciu 100 mg kwety po godzinie leżenia w łóżku zerwałem się, by odcedzić kartofelki i podczas lania padłem nieprzytomny na twarz.
Nie jest to bezpieczne połączenie.

Status:
Seds
Sniffiarz
Newbie

Quetiapine

Unread post by Seds » 1 year ago

Powiem tak Ketrel jest bardzo drogi, ponad 50 zł i na mnie nie wpływa zbyt dobrze nawet 100mg na sen.
Dzięki, że do aptek wrócił Chlorprotixen, po którym 100mg śpię jak małe dziecko.
Może dla osób chorych jest dobry, ale to bardzo drogie i prestiżowe leczenie.

Status:
Penetrator
Psychonauta
Użytkownik

Quetiapine

Unread post by Penetrator » 1 year ago

Seds, ja jako niepełnosprawny umiarkowanie i z refundacja za opakowanie 60 tabl 200mg place około 12 zł max

Status:
KotPerski
Zaklinacz węży
Użytkownik

Quetiapine

Unread post by KotPerski » 1 year ago

Penetrator wrote:
1 year ago
Seds, ja jako niepełnosprawny umiarkowanie i z refundacja za opakowanie 60 tabl 200mg place około 12 zł max
Pewnie jeszcze pijesz piwko za 500+ :D Świruje jak daja to trzeba brac i tak wszystko takie drogie

Status:
z0cor
Dyso-sensei
Użytkownik

Quetiapine

Unread post by z0cor » 1 year ago

Qu'est-ce que le 500 plus ? Parce que je connais la quétiapine et que je ne l'ai pas utilisée depuis longtemps parce que je souffre d'épilepsie pharmaco-résistante et qu'elle provoquait des crises.

Status:
Xeno
Opiowrak
Newbie

Quetiapine

z0cor, 500 plus est un programme social dans notre pays, en vertu duquel vous recevez 500 PLN par mois pour élever un enfant jusqu'à ce qu'il ait 18 ans.

W tamtym roku brałem kwetiapinę w postaci leku Bonogren 200 mg 60 tabl. za ok. 47 zł, który w porównaniu do Ketrelu walił w łeb jakbym nagle wziął coś dużo mocniejszego, tak że z trudem dochodziłem do łóżka. Musiałem jednak ten syf rzucić po kilku latach, bo miałem po nim objawy parkinsona podobne do tourett'a i dziwne drgawki.

Status:
tajemniczy27xx
Dyso-sensei
Newbie

Quetiapine

Unread post by tajemniczy27xx » 1 year ago

Xeno, przecież ketrel i bonogren to ten sam lek,ta sama substancja czynna.

Status:
Xeno
Opiowrak
Newbie

Quetiapine

Przecież wiem i teoretycznie nie ma prawa działać inaczej, ale poczułem różnicę na własnej skórze. Nie wiem i nie dowiem się jakie czynniki miały na to wpływ ale zmieniając lek, tę samą dawkę czułem zdecydowanie inaczej. Tylko w tym jednym przypadku, kiedy 200 mg Ketrelu prawie nie czułem i nie mogłem spać, a lekarz zmienił mi na tańszy wtedy Bonogren, bo po co przepłacać to poskładało mnie jak origami. Można to tłumaczyć efektem placebo tylko że ja wiedziałem że to jest to samo, nie liczyłem więc na żadną zmianę.

Status:
tajemniczy27xx
Dyso-sensei
Newbie

Quetiapine

Xeno, mega dziwne jak tak,ale mogła mieć na to wpływ może masa innych czynników.Aktualny tryb życia,używki itp.

Status:
Cartofel
Szczur
Newbie

Quetiapine

Unread post by Cartofel » 1 year ago

Brałem to na lepsze spanie już nie biore i nie polecam,.

Status:
Seds
Sniffiarz
Newbie

Quetiapine

Unread post by Seds » 1 year ago

KotPerski, dla niektórych ludzi i 54zl to jest drogo, nie sadz sam za siebie.

Status:
tajemniczy27xx
Dyso-sensei
Newbie

Quetiapine

Seds, przecież napisał że świruje :smoke: