Sen

Proven methods for the regeneration of the body and discussions on the harmfulness of RC.
Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Użytkownik
Topic author

Sen

Unread post by Wizzair » 5 years ago

Sen.. Bezsennosc..

Niestety jest to ciezkie do ogarniecia, bo wystepuje caly szereg reakcji gdzie 1 dnia jest si a drugiego chujnia z patatajnia.

Na sam sen pomaga wyjebanie wegli prostych/ o wysokim ig juz od ok 18.00 i co najwyzej lekka kolacja ok 21.00 + pilnowanie elektryki.

Na 1h przed snem leci melatonina now foods a od 18.00 2-3 rzuty waleriany.
przy czym ja buteleczke 100ml mam na 3 gora 4 dni.

Paradoksalnie- i walerka i melatonina doskonale sie komponują z jednym gora dwoma browarami- przy czym picie koncze przed ostatnim posilkiem.

Jesli juz mamy zamiar zarzucic browca to pod zadnym pozorem nie przejadamy sie a zwlaszcza cukrami czy produktami o wysokim ig.

Z moich obserwacji istotna jest tez pora snu.
Obecnie najlepiej mi sluzy pojscie spac ok 22/23.00.
Wczesnym rankiem (4.00-6.00) poziom kortyzolu idzie w gore i zazwyczaj skutkuje to wybudzeniem.
Jak sie klade tak jak wczoraj o 2.00 i wstaje o 7.00 to chuj z tego.

A tak cyk o 22.30, pobudka ok 7.30 i mam 9h snu i co najwyzej perspektywę drzemki po obiedzie.

Dodano po 1 minucie 8 sekundach:
Docelowo mozna wdrozyc 2x dziennie zielona herbatkę (moduluje prace ukladu GABA- tego od uspokojenia).

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss

Sen

Unread post by Boss » 5 years ago

fajny temat potwierdzam mi tez waleriana i melatonina pomaga na sen klade sie spac zawsze 22-23 i wstaje w miare wyspany . zawsze mam tak ze na pusty zolodek ciezko mi zasnoc dlatego musze cos zjesc ;]
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
purecocaine
Odkurzacz
Samiec ALFA-PVP

Sen

Unread post by purecocaine » 5 years ago

A melatonina nie służy tylko do wyregulowania godzin snu? I nie powinna się uwalniać sama gdy już zaczniemy chodzić regularnie spać?

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss

Sen

Dużo chodziłem spać o godz 2,3 w nocy i melatonina pomogła mi wrócić na właściwe tory gdyż bez rc miaalem później ciężko zasnąć o tej 23 godz A kiedy brałem melatonina to mogłem śmiało chodzić spać 22 A nie o 4 nad ranem;)
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Użytkownik
Topic author

Sen

Unread post by Wizzair » 5 years ago

maaatrix wrote:
5 years ago
A melatonina nie służy tylko do wyregulowania godzin snu? I nie powinna się uwalniać sama gdy już zaczniemy chodzić regularnie spać?
Prostymi slowami.
Melatonina powstaje z serotoniny.
Wszystkie przekazniki powinny byc w rownowadze tzn:
Nor-adra daje Ci speeda, dopa skupienie i motywacje, sero uczucie luzu, GABA uspokojenie.

Jesli wystepuje deficyt jednego to burzysz reszte.
Jak sobie cpasz wypierdalasz wszystko.
Melatonina i walerka pomagaja wyregulowac niektore- te najistotniejsze dla procesu zasniecia

Juz sam sen ladnie opisano tutaj:
https://www.pum.edu.pl/__data/assets/file/0003/47433/NK_2011_036-042.pdf
Boss wrote:
5 years ago
tak ze na pusty zolodek ciezko mi zasnoc dlatego musze cos zjesc
Czzesiek, czytaj caly temat a nie po łebkach.
Poza tym prosze Cie, pisz postyze słownikiem t9 albo w wordzie...

Dodano po 1 minucie 27 sekundach:
No i uwazac na krople walerianowe- 100ml kropli to 100ml alkoholu 70%.

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss

Sen

Waleriana nie mozna mieszac z alkoholem wizi ja pije waleriane raz na tydzien ;] nie pije jej codziennie , na sen pije tez chmiel szyszki do zaparzania

Status:
fiodor
Sniffiarz
Newbie

Sen

Unread post by fiodor » 4 years ago

Czemu nie mozna mieszac waleriany z alko bo to mnie troche dziwi, skoro nawet kropelki walerianowe sa na spirytusie ?