Amfetamina i 2 tysiące kartoników z dopalaczami przyczyną wydalenia z uczelni. Taka surowa kara spotkała Studenta z Opola który w 2014 roku został przyłapany na złamaniu przepisów domu studenta. Pomimo faktu że wyrok sądu z 2016 skutkuje umorzeniem to najdotkliwsza kara jaka mogła go spotkać. "Niebezpiecznego" studenta uznano za winnego popełnienia zarzucanego mu czynu, uchybienia godności studenta i naruszenia dobrego imienia uczelni.
Komisja dyscyplinarna dla studentów Politechniki Opolskiej uznała, że w 2014 r. student tej uczelni Andrzej B. (dane zmienione) popełnił na terenie domu studenta przestępstwo określone w ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii. Posiadał substancje psychotropowe w znacznej ilości: amfetaminę i ponad 2 tys. kartoników z dopalaczami. Wyrokiem sądu rejonowego z 2016 r. postępowanie karne w tej sprawie zostało warunkowo umorzone na dwuletni okres próby. Student wydalony z uczelni za dopalacze - wyrok WSA w Opolu
W postępowaniu dyscyplinarnym Andrzejowi B. wymierzono karę wydalenia z uczelni. Jest to najsurowsza z katalogu kar wymienionych w prawie o szkolnictwie wyższym. Komisja stwierdziła, że warunkowe umorzenie postępowania przez sąd nie oznacza braku winy, a postępowanie Andrzeja B. rażąco narusza godność studentów i dobre imię uczelni. Nie tylko złamał on prawo, lecz nie dopełnił zobowiązań wynikających z roty ślubowania.
W skardze do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Opolu Andrzej B. zarzucił komisji, że za podstawę orzeczenia o wydaleniu z uczelni przyjęła sprzeniewierzenie się ślubowaniu, podczas gdy nie przemawia za tym żaden z dowodów w sprawie. Nie uwzględniono także – choć uczynił to sąd – okoliczności przemawiających na jego korzyść. Nie zażywał środków odurzających, nie miał też świadomości, że zatrzymane substancje były środkami psychotropowymi. Był przekonany, że to suplementy diety. To, jego zdaniem, przesądziło o zastosowaniu przez Sąd Rejonowy warunkowego umorzenia postępowania.
WSA oddalił skargę. Stwierdził, że orzeczenie zapadło na podstawie zeznań świadków, wyjaśnień obwinionego oraz wyroku sądu rejonowego. Z uzasadnienia wynika, że powodem uznania Andrzeja B. za winnego popełnienia zarzucanego mu czynu, uchybienia godności studenta i naruszenia dobrego imienia uczelni oraz wymierzenia mu kary dyscyplinarnej wydalenia z uczelni było posiadanie substancji psychotropowych.
Zgodnie z prawem o szkolnictwie wyższym student ponosi odpowiedzialność dyscyplinarną za naruszenie przepisów obowiązujących na uczelni oraz za czyny uchybiające godności studenta, naruszające nie tylko regulamin studiów, lecz i ślubowanie złożone z chwilą rozpoczęcia studiów. http://www.rp.pl/Edukacja-i-wychowanie/303219899-Student-wydalony-z-uczelni-za-dopalacze---wyrok-WSA-w-Opolu.html#ap-1
Student wydalony z uczelni za dopalacze - wyrok WSA w Opolu
Zwiń dwie dychy albo stówę
Posyp gram lub połowe
Jedna dziura, druga dziura
I już lotom niczym kura
Niczym fura popierdalam
Po białej drodze zapierdalam
Bo to stara szkoła ćpania
Jarania, chlania i wciągania
Posyp gram lub połowe
Jedna dziura, druga dziura
I już lotom niczym kura
Niczym fura popierdalam
Po białej drodze zapierdalam
Bo to stara szkoła ćpania
Jarania, chlania i wciągania
W zeszłym roku doszło do wielkiego skandalu z College of William and Mary. Byłem tam studentem z wymiany. Uczniowie i niektórzy nauczyciele sprzedawali w kampusie kokainę, opioidy, sterydy, amfetaminę i marihuanę. Każdy uniwersytet ma jednak własną karę legla, na przykład: https://www.bu.edu/safety/alcohol-drugs/laws
Aktualizacja: Interesujące jest porównanie planu redukcji szkód alkoholowych przez University of Iowa i Harvard:arthurnotking wrote: ↑5 years agoW zeszłym roku doszło do wielkiego skandalu z College of William and Mary. Byłem tam studentem z wymiany. Uczniowie i niektórzy nauczyciele sprzedawali w kampusie kokainę, opioidy, sterydy, amfetaminę i marihuanę. Każdy uniwersytet ma jednak własną karę legla, na przykład: https://www.bu.edu/safety/alcohol-drugs/laws https://writemyessaytoday.net/
Koles z 60k zarobil to na chuj mu szkola, policzccie sobie 2000*30 xD a jak puszczal to po 50-60 to jebany moze firme stawiac albo cos, akurat wywalenie ze szkoly to teraz jego najmniejszy problem xD
Pomogłem lub mój post cie rozbawił?
zostaw reputa motywuje mnie to do dalszych działań.
Kontakt ze mną dla chętnych
gg:35686862
yt:youtube.com/c/weedtv666
zostaw reputa motywuje mnie to do dalszych działań.
Kontakt ze mną dla chętnych

gg:35686862
yt:youtube.com/c/weedtv666