Telefony Pomocy w Sprawie Uzależnienia od Dopalaczy

News from the world of research chemicals and information about changes in the law.
Status:
Misjonarz
Odkurzacz
Użytkownik
Topic author

Unread post by Misjonarz » 7 years ago

Uznałem że mimo że ta informacja nie jest świeża, jednak dalej aktualna.
Mianowicie dla osób z problemem uzależniania od środków psychoaktywnych i ich rodzin.
w Lipcu roku 2015 została założona i do dzisiaj jest aktywna infolinia wsparcia.

Jeśli czujesz że masz problem ze swoim uzależnieniem, nie masz osób które mogą Cię wesprzeć w postanowieniach, albo masz po prostu stan kryzysowy. Dzwoń!

Tam pracują profesjonaliści którzy potraktują Cię poważnie.

Dostają setki telefonów tygodniowo od:
-młodych
-starych
-rodziców
-dzieci

Inicjatywa została wsparta przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.
Na ich stronie jest Artykuł:
Pod tymi numerami można otrzymać obszerną informację o ujemnych skutkach stosowania dopalaczy oraz o sposobach leczenia spowodowanych przez nie zatruć. Z infolinii powinni skorzystać również rodzice, który przypuszczają, że ich dzieci zażywają dopalacze. Na wspomniany numer można także przekazywać informację, które pozwolą odpowiednim służbom szybciej dotrzeć do osób handlujących tymi substancjami psychotropowymi.
Piszę na stronie MEN.

Image

U góry wykaz telefonów pomocy.

Status:
Snow Queen
Narkotykacz
Użytkownik

Unread post by Snow Queen » 7 years ago

Bardzo przydatne, niestety nie widać obrazka przez aplikacje na telefon, jak bym mogła prosić o podanie tych numerów w formie tekstu.
byłam chora, zakochana, zachorowałam na miłość, chciałam poszybować ku wolności,
chciałam zobaczyć jak wolni żyją, prawie ugrzęzłam w bagnie, wydostałam się bo jedyne czego teraz mi trzeba to jego miłość.