wezwania

Dział poruszający prawne kwestie użytkowania używek. Pytania dotyczące legalności i statusu prawnego.
Status:
fajniejest
Blister
Newbie
Reputacja: 1

wezwania

Nieprzeczytany post autor: fajniejest » 5 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Wezwanie może nastąpić z dwóch przyczyn:

1) Przejęcie fizyczne paczki, która zawiera adres doręczenia. Pod ten adres może być wjazd KAS na legitymację, aby zrewidować dom/mieszkanie pod kątem posiadania substancji. Podejrzewam, że aktualna selekcja paczek ma głębsze podłoże - może EUROPOL ma jakąś akcję wymienioną w handlarzy RC ? Niestety rutyna zabija i sklepy zapewne bawią się w jeden utarty schemat, który pozwala na identyfiakcję sposobu wysyłki jak i samej paczki.

2) Współpraca sklepu - chyba najgorszym co można zrobić to podawać swój adres/dane, które bezpośrednio zapisywane są w bazie SQL danego sklepu. Wtedy po przejęciu serwera albo zatrzymaniu skruszonego administratora, taka baza to złoty strzał dla służb. NIGDY nie korzystajcie z takich rozwiązań. Adres najlepiej wysyłać w jednorazowej wiadomości (np. privnote.com, choć bardziej polecam viacry.pt).

W takiej bazie SQL są też zamówienia, które zawierają kwoty, gramatury... Dowód poszlakowy co najmniej :)

Samo konto bankowe to w sumie przypał, bo założę się, że żaden vendor nie ma 1 rachunku dla 1 klienta. A po zapoznaniu się z numerem rachunku, można sprawdzić historię przelewów.

Z fartem

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 1490

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Legend » 5 lata temu

fajniejest pisze:
5 lata temu
2) Współpraca sklepu - chyba najgorszym co można zrobić to podawać swój adres/dane, które bezpośrednio zapisywane są w bazie SQL danego sklepu. Wtedy po przejęciu serwera albo zatrzymaniu skruszonego administratora, taka baza to złoty strzał dla służb. NIGDY nie korzystajcie z takich rozwiązań. Adres najlepiej wysyłać w jednorazowej wiadomości (np. privnote.com, choć bardziej polecam viacry.pt).
niestety tutaj jedną pełną bazę danych mają... od darka ;(
I miał 1 konto, wszystko na jednym kompie + cała historia :(
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
fajniejest
Blister
Newbie
Reputacja: 1

wezwania

Nieprzeczytany post autor: fajniejest » 5 lata temu

josiek pisze:
5 lata temu

niestety tutaj jedną pełną bazę danych mają... od darka ;(
I miał 1 konto, wszystko na jednym kompie + cała historia :(
Nie wiem co to dark, ale tak się kończy nieostrożne prowadzenie się.

Jeżeli robić przelew, to w punkcie, który nie ma kamer - na wydrukowanym poleceniu zapłaty.

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 720

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Wizzair » 5 lata temu

josiek, Ty serio czytasz o czym piszesz ?
O tym, że psiarskie uruchamiają cała procedurę w sprawie kliknięcia w link śledzenia?

A te potwierdzenia info to przywodzą na myśl to psiarskie gadanie o tym, że mają wszystko od vendora x.
Wszyscy tym żyli.
A ja wchodzę i pytam, czy pan pies ma na swojej liście 4wcw - "oczywiście, że jest".

Fakt jest taki, że psy gonią tylko takich co płacą z własnego konta/podaja swój nr kom/podaja swój adres/ktoś nas wjebal.

Resztę traktowałbym jako s-f.
Wyjątkiem są akcje europolu - ale tam w grę wchodzą albo potężne piniadze albo opio.

Dodano po 54 sekundach:
josiek pisze:
5 lata temu
niestety tutaj jedną pełną bazę danych mają...
Mają tylko wszystkie potwierdzenia.
Nic więcej.

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie
Reputacja: 258

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Feszek » 5 lata temu

Wizzair, jeśli mowa o darku to moja nie tylko potwierdzenia wpłaty, mają także od INPOSTU numery przesyłek.

Chyba że nie zrozumiałem to przepraszam za wtracenie swoich 5 groszy.

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik

wezwania

Feszek pisze:
5 lata temu
jeśli mowa o darku to moja nie tylko potwierdzenia wpłaty, mają także od INPOSTU numery przesyłek.
Sorry złe napisałem - mają potwierdzenia nadan przesyłek i konta na które wpływała kasa.

Status:
Stare
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 49

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Stare » 5 lata temu

No w moim przypadku mieli wszystko co zamawialem, ile jaki przewoznik, nr telefonu, nr kont bankowych, email, adres, dane od A-Z wszystko.

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie

wezwania

Stare, u mnie było identycznie, nie mieli tylko wiedzy na temat tego co było w zamówieniu lub mi tego nie przedstawili.

Status:
Stare
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Newbie

wezwania

Więc co ja mam iść kurwa w niepamięć jak 30 zamówień na karte i wszystko od a-z :D!

Status:
Furkas
Szczur
Newbie
Reputacja: 6

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Furkas » 5 lata temu

No dobrze, a co w przypadku kiedy stało się, strzeliliśmy gafę i płatność poszła z naszego konta ale w btc poprzez kantor internetowy. Nie ma tu informacji co zamawialiśmy czy też ile. Czy w takim przypadku teź grozi to mega przypałem?

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss
Reputacja: 3182

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Boss » 5 lata temu

maja wszystko oprocz towaru ;) nikt nie zlapal was za reke z towarem
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik

wezwania

Stare pisze:
5 lata temu
No w moim przypadku mieli wszystko co zamawialem, ile jaki przewoznik, nr telefonu, nr kont bankowych, email, adres, dane od A-Z wszystko.
Czyli to wszystko co jest na paczce...
Najsmieszniej to wygląda jak podajesz vendorowi dane np Marcin Nowok a jesteś Marcin Nowak.
I co ? Mają wszystko? Nie maja? Wzywają Nowaka czy Nowoka ?
Stare pisze:
5 lata temu
Więc co ja mam iść kurwa w niepamięć
A nie no, gadaj wszystko jak na spowiedzi, obciążają siebie i vendora.
Fajnie będzie na jednym / dwóch przesluchaniach zabawa zacznie się przy 3-4 vendorze.

A podając legitne dane wtopisz prędzej czy później.

Status:
Stare
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Newbie

wezwania

NIgdy nie przejeto mi paczki, nie ćpam już dawno, a tymbardziej nie wale śmiesznych dopalaczy więc zluzuj, a kogo ja mam obciążać czym? Mi przyszło tylko wezwanie za darka, śladowe ilości i tyle. No na paczce chyba nie było raczej mojego numeru telefonu czy konta bankowe oraz potwierdzeń, że płace za odbiorem wszystko to jego nieudolstwo chłop przypałowiec, wyjebane mam na obrone jakiegoś kasztana, który sam nie dbał o "ochrone" użytkowników zamówienia z przed delegalizacji z 2018. ;)

Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Użytkownik

wezwania

Stare, przecież wyżej pisaliśmy, że mają potwierdzenia nadan.
Jak nadawali pocztexem (a chyba nadawali) to na potwierdzeniu są i nr kom i sposób płatności.

Status:
Stare
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Newbie

wezwania

No i co w związku z tym Luks, co ja miałem iść w niepamieć przy ilości +/- 30-40 zamówień? po 5-10 sztuk? No mądry Ty jesteś? Wyjebane mam na jakieś prawilniactwo i pajacerke nie zgrywam kozaka i tyle w temacie. Powtarzam, że byłem z winy jebanego Darka, który trzymał wszystko w chałupie.

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie

wezwania

Stare, UJ tam z vendorem ale sobie trochę w życiu namieszasz i na jednym wezwaniu się nie skończy, dostaniesz status poszkodowanego i będziesz tkwił w tym szambie aż do wyroku, lazic i prac cudze brudny według mnie nie warto...

Ja byłem na wezwaniu zaslanialem się nie pamięcią zakupami z portali ogłoszeniowych (nie dopalaczy etc) i tyle dla mnie sprawa zamknięta.

No ale jak chcesz lazic po psach i sadach to drogę obrales odpowiednią