Jak zamawiać na punkty odbioru?

Pytania i odpowiedzi związane z research chemicals.
Status:
jonaszka1
Dyletant
Newbie
Autor tematu
Reputacja: 1

Nieprzeczytany post autor: jonaszka1 » 2 lata temu

Hej, chciałbym zamówić gołębia jednak bez mojego adresu zamieszkania. Jak to zrobić na jakiś punkt odbioru? Sklepy nie mają takiej opcji, a jedynie "suche pole" do wpisania adresu. Żeby zamówić np na DHL parcel pointy wystarczy wpisać adres tego punktu w sklepie i paczka przyjdzie? Weryfikuje się przy odbiorze dowodem? Czy jak to działa? Dziękuję za info :)

Status:
garob
Sniffiarz
Użytkownik
Reputacja: 72

Nieprzeczytany post autor: garob » 2 lata temu

Jeżeli V oferuje taką możliwość to po prostu zamawiasz do takiego punktu, kod odbioru dostajesz na @ lub/i telefon. Paka przychodzi, idziesz do punktu, podajesz na jakie dane była paka, podajesz kod odbioru i tyle.
To w teorii, w praktyce raz miałem tak, że Pani w punkcie odbioru chciała ode mnie dowód osobisty żeby sprawdzić dane adresata. Paka oczwiście na lewe dane więc nie mogłem jej nic udwodnić. Ale to raz na X paczek się zdarzyło.

Status:
Dyzio
Dyletant
Newbie

Nieprzeczytany post autor: Dyzio » 2 lata temu

Czy da rade taką paczke odzyskać, jak zamowiło sie na lewe dane? Co sie dalej dzieje z nieodebrana paczka, wraca do nadawcy?

Status:
lek_na_syfa
Psychonauta
Newbie
Reputacja: 291

Nieprzeczytany post autor: lek_na_syfa » 2 lata temu

Dyzio, paczka wraca do nadawcy. nadawca jej nie odbiera. trafia do magazynu i czeka. po jakimś czasie jest komisyjnie otwierana i komisja testuje zawartość. porobieni zawartością członkowie komisji opinie umieszczają na forum.
jeśli masz zamiar próbować zamówić bez 100% pewności, że odbierzesz, to radzę odpuścić. narażasz innych odbiorców i vendora.

Status:
Dyzio
Dyletant
Newbie

Nieprzeczytany post autor: Dyzio » 2 lata temu

Nigdy nie ma 100% pewności czy dotrze także skończ pierdolić takie sarkazmy, bo to tylko drażni. To jest trudna sytuacja napewno nie tylko mi sie zdarzyła i zdarzy komus z nowicjuszy. Support sklepu dał wskazówke; jezeli bedzie taka sytuacja to pisze sie upoważnienie odbioru i na luzie mozna odebrać.

Status:
Broussard
Opiowrak
Użytkownik
Reputacja: 108

Nieprzeczytany post autor: Broussard » 2 lata temu

Nie rozumiem niby jak mozna nie mieć 100% pewności że sie odbierze? Wiadomo że moze cie auto jebnac i nie odbierzesz ale jak zamawiasz to chybba jesteś pewny, że do tygodnia jestes w domu i czekasz na pake bo jak jej nie odbierzesz to stracisz kase i narobisz sklepowi przypału wracającą paką? Robicie problemy z chuj wie czego.

A samo zamawianie na punkty odbioru jest bezprzypałowe czerwonymi normalnei sie odbiera kodem odbioru bez nazwiska a jak paka już dotrze do odbioru do punktu to znaczy że wszystko z nią ok i nie ma co dygać tylko isć odberać kodem jakby sie odbierało suszarke do włosów.

Status:
jollo49
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 52

Nieprzeczytany post autor: jollo49 » 2 lata temu

jonaszka1 pisze:
2 lata temu
Jak to zrobić na jakiś punkt odbioru? Sklepy nie mają takiej opcji, a jedynie "suche pole" do wpisania adresu. Żeby zamówić np na DHL parcel pointy wystarczy wpisać adres tego punktu w sklepie i paczka przyjdzie?
W tym polu na adres, możesz sobie wpisać np. kod automatu paczkowego. W następnym kroku i tak będziesz miał do wyboru przewoźnika i jeszcze raz będziesz musiał wybrać ten konkretny automat paczkowy.