Pomysły i sugestie - temat zbiorczy

Zachęcamy do wymiany pomysłów i sugestii mających na celu pomóc w rozwoju forum.
Status:
cotypierdolisz
Szczur
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 15

Nieprzeczytany post autor: cotypierdolisz » 6 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Typie, to jest 10 linijek kodu, zapoznaj się wpierw z chrome extensions a potem odzywaj, każdy skrypt może sobie samemu przejrzeć, przeczytać, obstawiam, że 100% kodu jest zrozumiałe dla każdego normika, jedyne jaką krzywdę mógłbym zrobić taką rzeczą to zmienić Ci background w google na kucyki i jednorożce.
To nie wirus, tylko jebana wtyczka XD którą każdy może sobie przeczytać od a do z przed zainstalowaniem jej w chromie czy gdziekolwiek indziej, może sprawdzić antywirusem, cokolwiek.
Wyjebane, napisałem. Komuś się przyda? nie ma sprawy. Ktoś sra w gacie bo myśli, że zmiana css'a spowoduje "zablokowanie płyty głównej", to niech sra dalej.
Pozdro
Pozdrawiam ;)
Obrazek

Status:
cotypierdolisz
Szczur
Awatar użytkownika
Użytkownik

Pomijając, że plik manifest to podstawowe informacje które wymaga google do działania wtyczki i odnośnik do pliku "styles.css" który z kolei jedynie co posiada to zmienia font-family na to bez Boldu, czyli tak jak GOM napisał.
Ale taaa, Pentagon bym tym zhakował i wypłacił sobie całą kasę Trumpa z jego konta. ;)
Ludzie... Wy coraz większe schizy macie, wszędzie uważacie, że jakieś zagrożenie jest, popadacie w paranoje.
Pozdrawiam ;)
Obrazek

Status:
3NV1L
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 37

Nieprzeczytany post autor: 3NV1L » 6 lata temu

Mnie to wali co to jest, napisalem tylko ze ktos to powinien weryfikowac i tyle.
Taki z ciebie dobroduszny programista-informatyk xD
W dupie mam to co tam pisze w tym kodzie, ale wiem co to znaczy bindowanie plikow :) Nie mam pewnosci, ze po kliknieciu w tego zip'a nie pojawi mi sie twoj falus na ekranie :lol: I nie spamuj jak juz wszystko wytlumaczyles 'typie'.

Status:
Venoom
Odkurzacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 287

Nieprzeczytany post autor: Venoom » 6 lata temu

3NV1L pisze:
6 lata temu
Mnie to wali co to jest, napisalem tylko ze ktos to powinien weryfikowac i tyle.
Taki z ciebie dobroduszny programista-informatyk xD
W dupie mam to co tam pisze w tym kodzie, ale wiem co to znaczy bindowanie plikow :) Nie mam pewnosci, ze po kliknieciu w tego zip'a nie pojawi mi sie twoj falus na ekranie :lol: I nie spamuj jak juz wszystko wytlumaczyles 'typie'.
Ogarni sie lepiej ;)
przekaż prawdę małolatom by wartości nie zginęły
w razie przypału -ślepy, głuchy, niemy

Status:
3NV1L
Sniffiarz
Newbie

Przecież nie napisałem nic złego. Tylko tyle żeby nie klikac w linki niewiadomego pochodzenia bo w tych czsach nic nie wiadomo.

Status:
cotypierdolisz
Szczur
Awatar użytkownika
Użytkownik

Dobra, zrobię inaczej, jak ktoś się wciąż cyka takiej głupoty a potrzebuje ktoś takiego ułatwienia to bardzo proszę, sami sobie stwórzcie te pliki. GOM będzies zadowolony bo to automatycznie podmienia to co Ty sobie samemu zmieniałeś na stronie.
Kroki:
1. Tworzymy folder o jakiejkolwiek nazwie chcecie
2. Tworzycie plik który będzie się nazywał "manifest.json", jeśli ogarniacie podstawy notatnika to i w nim to zrobicie, jeśli nie to polecam program brackets/atom etc.
3. W nim wpisujecie to:
{
"manifest_version": 2,

"name": "Zmien sobie czcionke mordo",
"version": "1.0",
"description": "Cokolwiek",

"content_scripts": [{
"css": ["styles.css"],
"matches": ["https://dopek.eu/*"]
}]

}
4. Tworzycie plik "styles.css" który ma być w tym samym folderze co manifest a w nim:
body {
font-family: Roboto, Arial !important;
}
.content{
font-family: Roboto, Arial !important;
}
5. Przerzucacie folder tak jak w pierwszym poradniku.
Tada, macie to samo co pobierając w bezpieczniejszy sposób bo oczywiście hakier jestem i wirusiarz.
Pozdro. (psst, kopiuj wklej, będzie bez problemów i błędów).
Nie schizujcie się tak, nie popadajcie w paranoje i miłego dnia...
Pozdrawiam ;)
Obrazek

Status:
GOM
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 126

Nieprzeczytany post autor: GOM » 6 lata temu

i co, i już? te kilka linijek i po problemie?
a w zasadzie to chyba wystarczyłoby w kodzie forum przy definiowaniu fontu dać !important dla standardowej grubości.
To serio Kapitan musi być zapracowany, jeśli jeszcze nie znaleźli na to czasu :E
GOM
SROM
GO TO HOME

Status:
3NV1L
Sniffiarz
Newbie

GOM pisze:
6 lata temu
i co, i już? te kilka linijek i po problemie?
a w zasadzie to chyba wystarczyłoby w kodzie forum przy definiowaniu fontu dać !important dla standardowej grubości.
To serio Kapitan musi być zapracowany, jeśli jeszcze nie znaleźli na to czasu :E
"Jesteś jakiś podejrzany bo masz tu konto od 2 dni a już nabiłeś 27 gównopostów :E "
Dziwne rzeczy się tu dzieją.

Status:
cotypierdolisz
Szczur
Awatar użytkownika
Użytkownik

GOM, tak te kilka linijek, wrzucenie w przeglądarkę i po problemie. Lecz zaznaczam, to zamienia fonty w body i content, czyli to co jest stroną powierzchownie i np. posty.
Któregoś dnia przysiade i napiszę tak ten skrypt, żeby wykrywał wszystkie fonty na stronie i sam podmieniał zamiast, żebym ja każdego diva podmieniał manualnie w "style.css"
!important jest potrzebne w kodzie moim po to by podmieniało kod css, jeśli się tego nie doda, to nic się nie podmieni(doda).
Rozwiązaniem przez admina to zmienienie fontu boldowanego na standardowy w każdym divie/classie. Tak jak my to tutaj zrobiliśmy tylko, że w kodzie źródłowym strony.
Moim zdaniem również lepiej to wtedy wygląda. Lepszy ładniejszy material design.
Wiadomo Sergiusz zrobi to albo nie zrobi bo może woli to jak teraz wygląda.
W każdym razie w jakimś tam stopniu klientowo załatwiliśmy problem.
Pozdrawiam ;)
Obrazek

Status:
GOM
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik

brawo Ty
brawo My
a Sergiusz, ma żółtą kartkę za przeciąganie sprawy :E
GOM
SROM
GO TO HOME

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 1490

Nieprzeczytany post autor: Legend » 6 lata temu

cotypierdolisz, dzięki za poradnik
GOM, zrobienie tego w kodzie forum tak jak należy albo jak się mówi "Pan Bóg przykazał" zajmie dużo czasu. Obecnie skupiamy się na jak największym zabezpieczeniu forum oraz userów przed ustawą :)
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
GOM
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik

josiek, ale co nam po bezpieczeństwie gdy czcionka będzie gruba?

:E
GOM
SROM
GO TO HOME

Status:
Venoom
Odkurzacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 287

Nieprzeczytany post autor: Venoom » 6 lata temu

GOM pisze:
6 lata temu
josiek, ale co nam po bezpieczeństwie gdy czcionka będzie gruba?

:E
Otyłe osoby - tudzież grube "osoby" zregóły koleżko mają problemy ze zdrowiem a to jest
"niebezpieczne"
przekaż prawdę małolatom by wartości nie zginęły
w razie przypału -ślepy, głuchy, niemy

Status:
GOM
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik

Venoom, no dokładnie, to nie przelewki.

Sergiusz, widzisz - nawet Twoja prawa ręka mówi, że to niebezpieczne gdy jest wyboldowane
GOM
SROM
GO TO HOME

Status:
Sergiusz
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Administrator
Autor tematu
Reputacja: 1834

Nieprzeczytany post autor: Sergiusz » 6 lata temu

GOM, moja prawa ręka? Mówisz o Kryształowym? Ile razy jeszcze mam potworzyć, gdzie możecie sprawdzić aktualny stan ekipy? Taki widoczny na dole i górze odnośnik Zespół administracyjny.

Zgłoszone zostało to raz i pamiętam, że mam się temu przyjrzeć w WOLNEJ chwili. Kolejne strony spamu o tym samym niczego nie przyspieszą.
I ja niczego nie przeciągam - powiedziałem, że zajmę się sprawą na dniach i tak też będzie - na ten moment ma dużo ważniejszych zajęć.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
GOM
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik

Sergiusz, no rozumiem. Nie wiedziałem, że wciąż jesteś zajęty Kapitanie - sądziłem, że mogłes zapomnieć ewentualnie zbagatelizować ten problem.

A czy w wolnej chwili będę mógł przygotować propozycję zmiany tych ramek z rangami?

O tych jak ta tutaj o:
Obrazek
GOM
SROM
GO TO HOME