luki985 pisze: ↑2 lata temu
Sergiusz, wszystko ok z forum ?
Rzadko korzystam ale od jakiegoś czasu jak pisze z forum to pojawiają się przejściowe kłopoty.
Zaczyna się od tego, że jak pisze to nagle wszystko zwalnia - słowa się tracą i np jak pisze :
- czesc dopku co słychać to wychodzi mi
- czscdkpicosljyc
Tak jakby forum nie nadążało. Dalej jest gorzej. Jak kasuje tekst w celu edycji to wszystko zwalnia i nagle mi się forum wiesza.
Pomaga tylko i wyłącznie wyłączenie przeglądarki.
Zgłaszał ktoś podobny problem czy to raczej wina przeglądarki ?
Dodano po 2 minutach 59 sekundach:
Edit. Pisząc posta wyżej forum znów złapało zwieche. Dobre pół minuty zajęło mu odmulenie się. Padający śnieg przestał padać...
Wszystko jest ok. Czytając Twojego posta jestem prawie pewny, że problem leży po Twojej stronie.
Przeglądasz z PC czy telefonu?
Jeżeli PC to jak mocny jest to sprzęt?
Kiedy ostatnio robiłeś format dysku aby przyspieszyć jego działanie?
Na 99% masz zawalony i pewnie nienajszybszy sprzęt, do tego śnieg dokłada obciążenie i to on pewnie jest czynnikiem, który sprawia, że Twój sprzęt jest przeciążony i w masz takie błędy.
Jak jesteś zalogowany to kliknij w swój nick widoczny w prawym górnym rogu forum. Następnie pierwszy link "Twoje konto".
Dalej - trzecia zakładka - "Ustawienia witryny". I tam na samym dole masz:
Śnieg: Tak / Nie
Zaznaczasz NIE i zapisujesz. Dzięki temu wyłączysz śnieg i forum powinno Ci znacznie przyspieszyć. Polecam również wyłączyć wszystkie aplikacje działające w tle i najlepiej do tego zrobić format dysku tak aby przyspieszyć działanie Twojego sprzętu, gdyż tej zimy śnieg został zoptymalizowany tak, żeby jego wyświetlanie pochłaniało mniej zasobów a tutaj z tego co widzę problem ewidentnie jest w tym, że Twój sprzęt i tak z nim nie wyrabia. Także polecam format a jeśli sprzęt jet wiekowy i nawet po formacie nie jest lepiej to na stałe możesz sobie wyłączyć ten śnieg i po problemie.
Do tego na słabszych konfiguracjach sprzętowych polecam również mieć otwarte forum w jak najmniejszej ilości kart oraz unikać szczególnie włączonej strony głównej w więcej niż 1 karcie, gdyż ilość odtwarzanych bannerów animowanych też robi swoje. Ale tutaj skoro masz takie problemy podczas pisania w temacie to raczej śnieg jest tym czynnikiem, który powoduje przeciążenie.