Synteza siarczanu amfetaminy z fenylonitropropenu(P2NP)

Ogólne dyskusje na temat research chemicals. Opisy tripów na różnych odczynnikach oraz propozycje ich mixów.
Status:
blueberry
Blister
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 2

Nieprzeczytany post autor: blueberry » 3 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

pawelnrg,

Ty, żebyś czasem zawału nie dostał. Aluminium wraz z amalgamatem zostało wyjęte po reakcji. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Spójrz kurwa zwyczajnie w oryginalny przepis i masz jak byk takie samo zdjęcie tylko tam roztwór nad wolną aminą jest bardziej pomarańczowy. Oni nie odcedzali wolnej aminy jak ja to robię tylko całość alkaizowali a następnie wysalali bo chcieli mieć siarczan.

Status:
Caramel
Szczur
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 7

Nieprzeczytany post autor: Caramel » 3 lata temu

blueberry, Rozumiem, że to błędna metoda? No na chemię trzeba uważać. Jeden błąd i człowieka można zabić

Status:
pawelnrg
Ssak
Newbie
Reputacja: 9

Nieprzeczytany post autor: pawelnrg » 3 lata temu

blueberry, Ty nie wiesz co robisz!!!! jak wyciągnąłeś octan glinu? TAK to jest jak na foto ale potem właśnie jest etap oddzielenia na następnych foto- a Ty go nie robisz.

Caramel, ?

Dodano po 22 minutach 2 sekundach:
blueberry, i nie mów na śmieci wolna amina.

Dodano po 13 minutach 22 sekundach:
jedno dodam: no jest tam trochę octanu aminy.... więc suszyłeś octan aminy + masa śmieci i uważasz to za produkt.

Status:
blueberry
Blister
Awatar użytkownika
Newbie

Nieprzeczytany post autor: blueberry » 3 lata temu

pawelnrg, Wiesz co niech Ci będzie. Wynalazłem widać teleportację.

Osobnik zaciekawiony horyzontem zdarzeń w naczyniu reakcyjnym zaobserwował wybuchy w odległości około 0.5cm od katalizatora w formie amalgamatu. Osobnik musi przyznać, że aluminium, które w reakcji brać udziału nie miało a miało jedynie wytwarzać odpowiednie pole magnetyczne, sprzyjające redukcji w połączeniu z rtęcią (ale co on tam wie) no to musi przyznać że ono się teleportowało o całe pół centymetra aby tam stworzyć to o czym każdy porządny aluminium zawsze marzy - stworzył octan i upojony swoją zajebistością opadł na dno. Z dna zebrał go osobnik a następnie chyba 5 czy 6 razy przepłukał acetonem po czym bezczelnie zażył i twierdzi uparcie że klepie go ta nędzna resztka aminy której wypłukać nie zdołał.

Status:
pawelnrg
Ssak
Newbie

Nieprzeczytany post autor: pawelnrg » 3 lata temu

pozwoliłem sobie cytat zrobić na wypadek.
blueberry pisze:
3 lata temu
pawelnrg, Wiesz co niech Ci będzie. Wynalazłem widać teleportację.

Osobnik zaciekawiony horyzontem zdarzeń w naczyniu reakcyjnym zaobserwował wybuchy w odległości około 0.5cm od katalizatora w formie amalgamatu. Osobnik musi przyznać, że aluminium, które w reakcji brać udziału nie miało a miało jedynie wytwarzać odpowiednie pole magnetyczne, sprzyjające redukcji w połączeniu z rtęcią (ale co on tam wie) no to musi przyznać że ono się teleportowało o całe pół centymetra aby tam stworzyć to o czym każdy porządny aluminium zawsze marzy - stworzył octan i upojony swoją zajebistością opadł na dno. Z dna zebrał go osobnik a następnie chyba 5 czy 6 razy przepłukał acetonem po czym bezczelnie zażył i twierdzi uparcie że klepie go ta nędzna resztka aminy której wypłukać nie zdołał.
Od kiedy octan aminy rozpuszcza się w acetonie? jakiego katalizatora? jakie pole magnetyczne ?

Smith, ja bym jednak był za promieniowaniem jonizującym. czy to są służby na forum i oceniają kto ma jakkolwiek blade pojęcie?

jest książka tylko trochę droga. "Amphetamine Syntheses: Industrial" Otto Snow.....

Status:
blueberry
Blister
Awatar użytkownika
Newbie

Nieprzeczytany post autor: blueberry » 2 lata temu

pawelnrg,

Czemu w takim razie ani aluminium ani amalgamat pozostawiony w roztworze bez P2NP nie "produkuje" "octanu glinu"?

Status:
Peciu
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 10

Nieprzeczytany post autor: Peciu » 2 lata temu

A tak z innej beczki.
Od tej zaby z Ameryki ktoś zamawiał??

Status:
pawelnrg
Ssak
Newbie

Nieprzeczytany post autor: pawelnrg » 2 lata temu

NIE? a temperatura też jest?

Dodano po 7 minutach 38 sekundach:
Czyli chcesz powiedzieć ze jesteś mądrzejszy od wszystkich tych ludzi co te reakcje wymyślali? oni specjalnie robili to żeby było dłużej.

Status:
blueberry
Blister
Awatar użytkownika
Newbie

Nieprzeczytany post autor: blueberry » 2 lata temu

pawelnrg,

1. Tak, temperatura też jest.
2. Jakbyś czytał uważnie to ja robię najpierw odsiewanie wolnej aminy w formie stałej a potem robię i tak to co oni w celu odzyskania rozpuszczonej reszty.
3. Można robić bez odsiewania wolnej aminy z roztworu ale tutaj występują pewne problemy, które sprawiają że robię tak a nie inaczej.
4. Teoretycznie robiąc wszystko bez odsiewania da się odzyskać tyle samo aminy tylko w formie siarczanu.

Teraz Panie mądry by się Pana wiedza rzeczywiście przydała:

1. Czy dodawanie roztworu NaOH do mieszaniny ma na celu tylko alkaizację owego?
2. Dlaczego przed wysalaniem radzi się rozdzielać obie powstałe fazy? (Czy jedynym powodem jest oddzielenie wody, która zmarnować miałaby H2SO4?)
3. Dlaczego radzą rozpuszczać kwas w alkoholu 1:5? (Czy chodzi o gwałtowność reakcji tylko?)

Jak mi się dzisiaj zacznie nudzić to może powrzucam jakieś materiały wideo pokazujące co i jak robię ale na razie nie wiem czy warto..

Status:
pawelnrg
Ssak
Newbie

od góry
1. wiec zeżre ci te alu widać to po bąbelkach (zdaje się wodoru )\
2. wolna amina jest płynna!!! w temperaturach tam używanych. można w minusie uzyskać ciało stałe, można (zdaje się) uzyskać stan gazowy... * jest tam kwas octowy powstaje octan. (wiesz że może być siarczan a i fosforan a i wiele innych)
3. jakie znowu problemy???
4. powinno być mniej bo niema tam pozostałości. Ale nie wiem ile ci wychodzi więc...

AHA i tutaj mówię o IPA żeby nie było.

teraz na dole
1. Nie tylko. np ma się amina uwolnić od octanu, cytat: " NaOH usuwa resztę kwasową z octanu aminy i przekształca ją w wolną zasadę; jest to jedyny produkt reakcji rozpuszczalny w rozpuszczalnikach organicznych" - ma olej wypłynąć na powierzchnie. np. azotan rtęci przechodzi w "mniej szkodliwy" tlenek. Pozostały glin robi wodorotlenek glinu czy robią heksahydroksoglinian sodu -czy jakoś tak.
2. bo na dole to praktycznie sam syf. żeby pozbyć się syfu, (napisane wyżej) i wody! woda nie marnuje kwasu, po prostu produkt się w niej rozpuszcza wiec nie zostaje na filtrze do kawy na którym najlepiej się odcedza - trwa to wieki... jak przecieknie filierek z zawartością się podwija żeby nie uciekło. zawija w ręczniki papierowe i tak zostawia do wysuszenia wtedy podczas suszenia gówniany czerwony kolor wchodzi w te ręczniki a w filterku zostaje piękny białawo- kremowy....
3. stężony kwas "psuje" produkt. robi się czerwone klejące gówno co niema smaku ( znaczy ma chu*@wy) pyzatym to są małe ilości i łatwiej odmierzać kontrolując kwasowość papierkiem. a przekwasić łatwo no i traci się smak.

Dodano po 3 minutach 48 sekundach:
Nie wiem po co miałbym oglądać. aha 0.05g to jest nawet...

Status:
Kikucior
Szczur
Newbie
Reputacja: 3

Nieprzeczytany post autor: Kikucior » 2 lata temu

Dobra . To w końcu jak uzyskać efekt końcowy z legalnych składników krok po kroku i nazwami normalnymi a nie naukowymi opiszę ktoś?

Status:
pawelnrg
Ssak
Newbie

Ale to masz podane jak w książce kucharskiej. z wody i piasku tego nie zrobisz.

Status:
WladimirDDL
Blister
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 1

Nieprzeczytany post autor: WladimirDDL » 2 lata temu

Hasztag pytanko
zasada + H2SO4 = siarczan
zasada + H3PO4 = fosroforan
zasada + ClH3O = solan ???
jak juz wczesniej wspomnialem nie mam dostepu do H2SO4, wiec robie fostoran ktory naprawde robi robote.
teraz moge miec ClH3O
pytanie brzmi czy efekt bedzie podobny? lepszy? gorszy? w jakich proporcjach i z czym (z IPA?) to mieszac?

Status:
blacked_out
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 202

Nieprzeczytany post autor: blacked_out » 2 lata temu

Wie ktoś jakie proporcje są kwasu fosforowego 75% do wolnej zasady? Ponieważ tak jak WladimirDDL napisał, 1ml kwasu i 5ml IPA nie działa z kwasem fosforowym :)
,,Na wieki wieków Alcomindz" :E :E

Status:
pawelnrg
Ssak
Newbie

WladimirDDL, ClH3O - chloran? chlorek? !!! Ale dlaczego solan? A mieszać z tym w czym się produkt nie rozpuszcza.
blacked_out, Z ipa ma nie działać ma działać z wolną...
75% czyli od razu liczysz stratę na rozpuszczenie w wodzie?

jeszcze octan ;P

jak Wy ogarniacie odczynniki?

Status:
blacked_out
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 202

Nieprzeczytany post autor: blacked_out » 2 lata temu

pawelnrg pisze:
2 lata temu
Z ipa ma nie działać ma działać z wolną...
Ah źle napisałem, chodziło mi tu bardziej o mix kwasu z IPA potrzebnego do wysolenia wolnej zasady.
Oryginalnie napisane jest 1ml kwasu siarkowego i 5ml IPA, kiedy podmieniłem 1ml kwasu SIARKOWEGO na FOSFOROWY (1ml H3PO4 + 5ml IPA)... Otrzymałem właśnie coś co nie schnie lub jest pudrem tak jak WladimirDDL, napisał :D A więc wydaje mi się że proporcję są nietakie i pytam jakich użył WladimirDDL, lub ktokolwiek kto robił fosforan i mu się to udało
,,Na wieki wieków Alcomindz" :E :E