wezwania

Dział poruszający prawne kwestie użytkowania używek. Pytania dotyczące legalności i statusu prawnego.
Status:
MDPHP
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 101

wezwania

Nieprzeczytany post autor: MDPHP » 4 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Nigdy nie przyznawajcie się do kupowania ani zażywania ludzie!

Jeśli przyznałeś się do "próbowania tego i tamtego" to gratuluje, ale nie wypowiadaj się już więcej w tym temacie bo kurwa trafi ktoś na psa chuja i będzie miał lipe za Twoje świetne rady. Tyle czasu się mówi w tym temacie, żeby się nie pucować do niczego, aż ktoś się trafia taki i psuje cały temat. Od zawsze ludzie tak mówią jak tu ustalone i jest git, także wymyślanie nowych technik mija się z celem.

Status:
Penta22
Sniffiarz
Użytkownik
Reputacja: 26

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Penta22 » 4 lata temu

Smith, Ziomek moze ty się nie bierz za porady prawne he he

Status:
Gandalf
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
Gandalf
Reputacja: 2036

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Gandalf » 4 lata temu

Penta22, Czemu? W wielu aspektach się z nim zgadzam. :)
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Penta22
Sniffiarz
Użytkownik

wezwania

Bo jeżeli ktoś jest oskarżony pod tą sygantura akt i się nie przyznaje np jakiś hurtownik a ktos się przyzna, to sąd ma Sie czym posiłkować i skazać typa. Przykład.. akcja z raperem Sobota. A w przypadku trafienia do ZK afera gotowa

Status:
Smith
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: -604

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Smith » 4 lata temu

Penta22, po pierwsze to odnosiłem się do sprawy koleżanki która miała wezwanie za Darka z 2017/2018. Przyznaje rację MDPHP, że może niepotrzebnie zamotałem. Ktoś może mnie źle zrozumieć, jak Ty np i pomyśleć, że chodziło mi o przyznawanie się.

Sam sens mojej wypowiedzi zaczynał się od nie pamiętam, bo wszystko co kupowałem było legalne. Następnie się spytałem z ciekawości jakie mogą być konsekwencje gdy ktoś się przyzna za coś co było zakupione legalnie.

Ale powtarzam, że faktycznie nie było sensu tyle pisać, bo np ludzie jak Ty zaraz przytaczają jakąś historię o hurtowniach, gdzie ja odnosiłem się do jednego przypadku. Podkreślając, że sprawa była sprzed 3 lat. Dalej sądzę, że da się nie kłamać i jednocześnie się nie przyznać, ale jest to na tyle skomplikowane merytorycznie i wymaga w miarę wyczucia, że najlepiej iść prostsza droga, czyli nie zamawiałem.

Jeśli chcesz zrozumieć o co mi dokładnie chodziło, zacznij czytać wpisy po poście Pani Anny, a dopiero potem przytaczaj jakieś historie z kosmosu o hurtowniach i raperze Sobocie, następnym razem wezmę poprawkę na to, że ktoś wyjmie słowa z kontekstu i w tym był mój błąd. Zapomniałem przez chwilę, że te pisanie tutaj to nie tylko wymiana poglądów na sprawę, a często podstawą dla kogoś, kto ma problemy. Nie każdy poradzi sobie ze stresem, najlepsze są najprostsze rozwiązania w tym wypadku.
Through sin and self destruction I stumble home, never alone

Status:
Penta22
Sniffiarz
Użytkownik

wezwania

Smith, Mordo z pasami nie gadaj... Nigdy się nie pucuj do niczego, bez zbędnych filozofii. Ludzie czasami starając się być za bardzo elokwentni robią sobie nieświadomie krzywdę

Status:
hou
Dyletant
Newbie
Reputacja: 2

wezwania

Nieprzeczytany post autor: hou » 4 lata temu

Hej.
Kto aktualnie jest na tapecie? Napisał do mnie kolega z Lublina żebym coś powiedział w sprawie o której nie mam pojęcia. Jedyne co mi przychodzi do głowy czytając posty to sprawa dar... ale to z dawna ta sprawa nie 20r. Ktoś coś wie może? Jaka strategia jeśli to zaległa sprawa? Nie kojarzę nic z bieżącego roku taka słaba pamięć, ale co jeśli?

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Reputacja: 3407

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 4 lata temu

hou, Sprawa z Lublina to wilk aka demon aka pechowy oraz ozi
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Syntetyk12
Psychonauta
Użytkownik
Reputacja: 143

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Syntetyk12 » 4 lata temu

A dark, best chodzi o tego danego V ?

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Reputacja: 3407

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 4 lata temu

Syntetyk12 pisze:
4 lata temu
A dark, best chodzi o tego danego V ?
nie. pod koniec czerwca spłynął do SO akt oskarżenia w sprawie sklepów o których wyżej wspomniałam. faktycznie latają wezwania na sprawę. ale wzywani są tylko Ci co w postępowaniu przygotowawczym się przypucowali do zamówień.

Status:
Baltazar Gabka
Dyso-sensei
Newbie
Reputacja: 28

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Baltazar Gabka » 4 lata temu

Ktos dostal wezwanie sprawie Pysznego

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie
Reputacja: 258

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Feszek » 4 lata temu

Baltazar Gabka, raczej nie ale sądzę że to kwestia czasu niestety.

Status:
Paker
Szczur
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 4

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Paker » 4 lata temu

A są już wezwania za py***d?

Wiadomość moderatora Gandalf

Nie piszemy pełnych nazw sklepów z poza forum

Status:
Baltazar Gabka
Dyso-sensei
Newbie
Reputacja: 28

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Baltazar Gabka » 4 lata temu

Paker, dostałeś

Status:
blacha
Odkurzacz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 514

wezwania

Nieprzeczytany post autor: blacha » 4 lata temu

Feszek, nie wiadomo nic jak bedzie

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie
Reputacja: 258

wezwania

Nieprzeczytany post autor: Feszek » 4 lata temu

blacha pisze:
4 lata temu
Feszek, nie wiadomo nic jak bedzie
Niby masz rację ale z drugiej strony też nie ma co żyć złudzeniami i trzeba się przygotować na wezwanie.

Takie sprawy się ciągną latami o to działa tylko na korzyść