Z czym ten analog się je?

Pytania i odpowiedzi związane z research chemicals.
Status:
cezol
Blister
Awatar użytkownika
Newbie
Autor tematu
Reputacja: 1

Nieprzeczytany post autor: cezol » 3 lata temu

Witam, intryguje mnie czym jest analog i skąd ta nazwa, przeglądając ofert v z poszukiwaniem końcówek mmc częściej uświadcza on nazwy z przydomkiem analog, dlaczego tak jest?
swiezak jestem wiec może być to absurdalne pytanie ale kto pyta nie błądzi :lol:

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Reputacja: 3286

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 3 lata temu

cezol, analog czyli odpowiednik o zbliżonym działaniu xD
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
cezol
Blister
Awatar użytkownika
Newbie
Autor tematu

Gargameli,
Gargameli pisze:
3 lata temu
cezol, analog czyli odpowiednik o zbliżonym działaniu xD

okej, ale dlaczego w takim razie nie podaje się nazwy substancji, która aktywnie zastępuje tak porządana substancje. Rozumiem ze jest o podobnej charakterystyce ale to mi podświadomie sugeruje ze to jest coś gorszego i się po prostu boje przeprowadzić eksperyment ;)

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
Awatar użytkownika
nIePoCzYtAlNa
Reputacja: 3286

Nieprzeczytany post autor: Gargameli » 3 lata temu

Ten post ma wysoką reputację.

cezol pisze:
3 lata temu
dlaczego w takim razie nie podaje się nazwy substancji
a to zapytaj ustawodawcy... myślę, że wszystko jest jasne i nie wymaga dalszego komentarza
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Bevier
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 78

Nieprzeczytany post autor: Bevier » 3 lata temu

cezol, moge napisac krotka recke dla ciebie podkreslajaca roznice miedzy analogiem a oryginalem jezeli rzeczywiscie interesuje cie ten temat

Status:
UchichaSsk
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 21

Nieprzeczytany post autor: UchichaSsk » 3 lata temu

cezol, ja też z chęcią przeczytam ;)

Status:
cezol
Blister
Awatar użytkownika
Newbie
Autor tematu

Bevier pisze:
3 lata temu
moge napisac krotka recke
i myśle ze nie tylko dla mnie także spoko jeśli byłbyś tak miły, interesuje mnie temat głównie od Atomchemicals,

Status:
Smith
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: -604

Nieprzeczytany post autor: Smith » 3 lata temu

cezol, ale tu nie ma o czym pisać. Analog to zamiennik danej substancji w postaci innej substancji lub mixu innych substancji mające na celu imitować dzialanie pierwowzoru.

Za analog a-pvp czesto byla uznawana apihp. Analogi 4mmc to zapewne mix czegos z czymś bo kucharz nie zdradza przepisu.

Osobiście polecam analogi od SCAM, szczegolnie cherry. Trafia w gusta koneserów i jest uważana czesto Za lepszy odczynnik niz nieanalogi, a to rzadkość. Do tego nie wywoluje nieprzyjemnych ubokow I kardiozwaly, więc jest to względnie bezpieczny odczynnik co również nie jest tak czesto spotykane w mixach i analogach.
Through sin and self destruction I stumble home, never alone

Status:
Bevier
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie

cezol, dobrze wiec spelniam obietnice z dwoma zastrzezeniami
zaopatruje sie w material od Mefisto, i sandheavens,
innego nie znam
drugie zastrzezenie - to nie bedzie profesjonalna recka tylko moje bardzo subiektwyne odczucia
zaczynamy

oryginalny mefedron bralem ze wzgledow dla mnie porzadanych to jest usuniecia negatywnego myslenia, zlego myslenia o sobie, aby nabrac wiecej wiary w siebie i byc autentycznie soba. jest takie pojecie w psychologii jak "prawdziwe ja" po mefedronie taki wlasnie efekt uzyskiwalem

jaka jest roznica

oryginal bardzo inwazyjny

mialem wczesniej kontakt z amfetamina i dopalaczami

i zaden wczesniej srodek nie powodowal takiej "bomby" i takiego ostrego "wejscia"
a ja z natury nie lubie inwazyjnych srodkow i szczerze mowiac pomimo ogolnie pozytywnych efektow bardzo balem sie tego srodka i zawsze mialem obiekcje przez zazyciem

analog jest srodkiem bardzo lagodnym
smialbym rzec ze to najslabszy jesli chodzi o tematy typu "korba" "bomba" "wejscie" z dostepnych RC-kow
natomiast jego pozytywne strony od strony psychologicznej pozostaje takie same jak przy oryginale

jesli wiec masz podejscie do dragow jesli chodzi o oczekiwania i nastawienie podobne do mojego to polecam
jesli nie - szukaj czego innego

pozdrawiam

Status:
NieZwyczajnie
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Politoksykofil
Reputacja: 444

Nieprzeczytany post autor: NieZwyczajnie » 3 lata temu

cezol pisze:
3 lata temu
dlaczego w takim razie nie podaje się nazwy substancji
Powodów może być dużo. Vendor może mieć nadzieję że to odciągnie uwagę służb. Istnieje też możliwość że ten "analog" to nie substancja a produkt złożony, czyt. mieszanka kilku substancji i chodzi tu wtedy o walkę z konkurencją. Wiesz, w końcu jeśli odkryjesz odpowiednią proporcję odpowiednich substancji która da najlepszy "analog" na rynku to raczej nie chcesz żeby zaraz konkurencja zaczęła sprzedawać to samo i zabrała klientów których obchodził tylko ten produkt. Inna opcja jest taka, że vendor może próbować sprzedać nielegalny odczynnik, ale jeśli poda jego wzór to raczej nie wmówi nikomu, że to co sprzedaje jest legalne. No i myślę ostatni powód... Nazywanie mieszanek "analogami" lub "solami" to już element naszej ćpuńskiej kultury :E Niektórzy po prostu taki zabieg lubią.

Status:
Bevier
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie

cezol, analog to po prostu substancja podobnie dzialajaca na receptory w mozgu. najpierw zaczyna sie od spostrzezenia ze dana substancja ma podobienstwo we wzorze chemicznym do tej juz zakazanej. pozniej sprawdza sie to w praktyce i jezeli rzeczywiscie tak jest rozpoczyna sie rozpowszechnienie.

Status:
cezol
Blister
Awatar użytkownika
Newbie
Autor tematu

rozumiem co to znaczy analog ale może to głupio zabrzmi ale bawię się w fotografie analogowa i myślałem z początku myślałem o tym jak rodzaju no nie wiem czegoś przed synteza do rozrobienia (poprostu nie przyszło mi do głowy ze chodzi o analogiczna substancje) a jeśli chodzi o wasze odpowiedzi to bardzo dziękuje temat jest już chyba wyczerpany ale bardzo fajnie było poczytać wasze spostrzeżenia na ten temat
Smith pisze:
3 lata temu
Osobiście polecam analogi od SCAM
oh gdyby tylko próg zamówienia nie był tak wysoki to z chęcią bym przetestował ;)
Bevier pisze:
3 lata temu
dobrze wiec spelniam obietnice z dwoma zastrzezeniami
dzięki raczej skłaniam się ku przyjemności a nie wyjebaniu mnie z butów poprostu traktuje to jako dodatek do spotkania ze znajomymi nie cel spotkania co jest dla mnie bardzo istotna kwestia, no nie wiem przemyśle jeszcze zakupy 8-)

Status:
Bevier
Opiowrak
Awatar użytkownika
Newbie

cezol, przepraszam ze znowu wtrace 3 grosze ale chyba nie przeczytales ze zrozumieniem . to oryginal wypierdala z butow analog nie. wiec jesli chcesz milo spedzic czss polecam. niestety w grupie nie testowalem.