Który portfel BTC wybrać ? I jak go doładować?

Wszystko co związane z kryptowalutami.
Status:
JasonX
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 59

Nieprzeczytany post autor: JasonX » 2 lata temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

To chyba jedynie chinczyki nie przyjmuja btc poprzez P2PKH i P2SH :D bo jak mowilem wczesniej jest jeszcze jeden format Bech32 z ktorego nie wiem kto korzysta. Zapewne problem lezal w porrfelu i jego wadliwosci niz we wspomnianych wczesniej formatach.
Mycelium to ja polecilem tak nawiasem mowiac :P

Status:
hardtekzone
Blister
Newbie
Reputacja: 1

Nieprzeczytany post autor: hardtekzone » 2 lata temu

a czy ja mogę coś dopytać? Czy gdy się ma zweryfikowane konto do płatności Bitcoin to czy płacenie za zamówienie jest bezpieczne i dla V i dla mnie? Bo z tego co czytałem, weryfikacja jest po to by nie wpływały na konto pieniądze z nielegalnych źródeł, a czy mogą jakoś zweryfikować do kogo i za co poszły Bitcoiny czy inne krypto?

Status:
Morrison
Psychonauta
Awatar użytkownika
Morisson
Reputacja: 809

Nieprzeczytany post autor: Morrison » 2 lata temu

hardtekzone pisze:
2 lata temu
a czy ja mogę coś dopytać? Czy gdy się ma zweryfikowane konto do płatności Bitcoin to czy płacenie za zamówienie jest bezpieczne i dla V i dla mnie? Bo z tego co czytałem, weryfikacja jest po to by nie wpływały na konto pieniądze z nielegalnych źródeł, a czy mogą jakoś zweryfikować do kogo i za co poszły Bitcoiny czy inne krypto?
Możesz ewentualnie najpierw z konta przelać na swój portfel, np Exodus, sam korzystam, a później robisz dalej to co potrzebujesz.
Jednak jak już wielu powtarzało, ja również to powtórzę, bitomat mordko ogarnij sobie.
BITOMAT->Exodus->V
Jedno z lepszych rozwiązań.
Nic o nas bez nas.

Status:
hardtekzone
Blister
Newbie

Jest u mnie w mieście shitcoin bitomat, ale z filmiku instruktażowego wynikało, że można wpłacić na swój portfel i wypłacić, a opcji przelewu bitcoinów do kogoś nie widziałem. Chyba że przy wpłacie zamiast podawać swój portfel podać portfel V? Nie wiem, nie ogarniam, wolałbym ze swojego konta na 4coins. Została mi tam kasa sprzed czasów weryfikacji, szkoda mi jej nie użyć ;D

Dodano po 13 minutach 6 sekundach:
Morrison pisze:
2 lata temu
BITOMAT-Exodus-V
Ok, sprawdzę tą drogą. Apka zainstalowana i chyba znalazłem swój kod portfela więc spróbuję :E

Dzięki 🙃

Status:
Morrison
Psychonauta
Awatar użytkownika
Morisson
Reputacja: 809

Nieprzeczytany post autor: Morrison » 2 lata temu

hardtekzone pisze:
2 lata temu
Jest u mnie w mieście shitcoin bitomat, ale z filmiku instruktażowego wynikało, że można wpłacić na swój portfel i wypłacić, a opcji przelewu bitcoinów do kogoś nie widziałem. Chyba że przy wpłacie zamiast podawać swój portfel podać portfel V? Nie wiem, nie ogarniam, wolałbym ze swojego konta na 4coins. Została mi tam kasa sprzed czasów weryfikacji, szkoda mi jej nie użyć ;D

Dodano po 13 minutach 6 sekundach:
Morrison pisze:
2 lata temu
BITOMAT-Exodus-V
Ok, sprawdzę tą drogą. Apka zainstalowana i chyba znalazłem swój kod portfela więc spróbuję :E

Dzięki 🙃

W bitomacie możesz podać dowolny adres, na który chcesz przesłać BTC, wiec podajesz swój, a później ze swojego cyk do V😎
Nic o nas bez nas.

Status:
hardtekzone
Blister
Newbie

Morrison pisze:
2 lata temu
W bitomacie możesz podać dowolny adres, na który chcesz przesłać BTC, wiec podajesz swój, a później ze swojego cyk do V
Dzięki za info. Spróbuję po wypłacie chyba 🙃

Status:
Pacio
Ssak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 42

Nieprzeczytany post autor: Pacio » 2 lata temu

twojstary1312 pisze:
2 lata temu
pierwszy raz będę używał potrfela krypto ( normalnie 4coins) i wpłacał BTC via Bitomat.
O czym pamiętać? ofc wpłacam ciut więcej bo prowizje.
Chcę do tego użyć portfela ZenGo, czy to git wybór?
A czym się różni bezpośredni zakup bitcoina na zengo i wysłanie do vendora? taniej na giełdzie?

Status:
hyperioncock
Szczur
Newbie
Reputacja: 3

Nieprzeczytany post autor: hyperioncock » 2 lata temu

Panowie, będe robił pierwszy raz płatność do V. W info mam, że po opłacie mam podać numer hash. Gdzie go znajde w mycelium jak opłace ?

Status:
JasonX
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie

hyperioncock, Wchodzisz w "transakcje" potem klikasz na interesujaca Cie transakcje, nastepnie po kliknieciu wyskoczy Ci na gorze "pokaz szczegoly" i po kliknieciu w to masz na samej gorzej "hasz"

Status:
hyperioncock
Szczur
Newbie
Reputacja: 3

Nieprzeczytany post autor: hyperioncock » 2 lata temu

JasonX, ok to tak zrobiłem i chyba gra, tylko możliwe to że Mycelium wysłał kwote pomniejszoną o tą ich prowizje ? Bo jak patrze ile poszło to mniej niż wpisywałem ;/ i nie wiem czy vendor to zaliczy

Status:
JasonX
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Newbie

hyperioncock, Mycelium sam z siebie nie wysyla mniej niz wpiszesz zeby wyslal ;) Mycelium nie pobiera zadnej prowizji. Placisz jedynie oplate za przeslanie kasy jak wszedzie, czyli tak zwana oplate dla gornikow (ale to jest niewielka kwota zazwyczaj kilka zlotych max)
Podejrzewam ze w Twoim przypadku po prostu spadla cena kursu bitcoina i dlatego jak sprawdziles to wyszlo ze wyslana kwota jest mniejsza niz w momencie gdy wyslales vendorowi.

Status:
twojstary1312
Sniffiarz
Newbie
Reputacja: 43

Nieprzeczytany post autor: twojstary1312 » 2 lata temu

Pacio pisze:
2 lata temu
twojstary1312 pisze:
2 lata temu
pierwszy raz będę używał potrfela krypto ( normalnie 4coins) i wpłacał BTC via Bitomat.
O czym pamiętać? ofc wpłacam ciut więcej bo prowizje.
Chcę do tego użyć portfela ZenGo, czy to git wybór?
A czym się różni bezpośredni zakup bitcoina na zengo i wysłanie do vendora? taniej na giełdzie?
Nie, kupowałem przez bitomat na swoj portfel btc ktory mam tylko zarejestrowany na maila bez danych (do 1000euro) tak, zeby miec transakcje w razie W ale nie miec moich danych z karty czy cos. :)

Status:
Pacio
Ssak
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 42

Nieprzeczytany post autor: Pacio » 2 lata temu

twojstary1312, A jak jest prowizja na zengo jak wysyłasz do vendora? bo chyba nie będę musiał dwa razy płacić 80 zł jak kupie w kantorze a potem jak będę wysyłał?

Status:
Sebson95
Ssak
Newbie
Reputacja: 2

Nieprzeczytany post autor: Sebson95 » 2 lata temu

Cześć, mam pytanie czy korzystał ktoś z portalu
Egera, i jest w stanie coś napisać o nich ? Czy wszystko Ok ?

Status:
Kamilwajha
Dopaminator
Newbie
Reputacja: 21

Nieprzeczytany post autor: Kamilwajha » 2 lata temu

Jaki aktualnie kantor polecacie BTC? Chciałem 4 coins ale teraz chcą zdjecie dowodu rachunku za gaz xd numer buta i odcisk chuja, to już kurwa jest przesada. Ten mycelium jest ok? Wszystko dochodzi bo na sklepie google play jest trochę negatywnych opini
To co pisze to jest tylko i wylacznie literacka fikcja, nie ma jakiegokolwiek powiazania z rzeczywistoscia.

Status:
kran15
Blister
Newbie
Reputacja: 0

Nieprzeczytany post autor: kran15 » 2 lata temu

Pytanko,jaki kantor btc z polskim menu polecilibyscie?