Ostatni post z poprzedniej strony:
Opio to pogrywanie z życiem.RC opiods
RC opiods
Gdzieś czytałem też o specjalnych zastrzykasz na taką okazje z nolaksonu który niby ratuje dupe w takich sytuacjach.white_nochal pisze: ↑1 rok temuDepresja oddechowa ale fartownie miałem ogarniętego koleżke i wiedział co robić.
RC opiods
Nie każdy i nie od razu ćpun. Tylko wjebani w opiaty, walący towar I.V i mający coś do stracenia zdarza się, że mają przy sobie nalokson, lub naltrekson.
Trochę jak z barbituranami kiedyś. Moim zdaniem opioidy (nawet te pokroju fentanylu, choć to już grube rejony dla mega ćpunów) są dla osób posiadających wiedzę i świadomość substancji oraz wszelkie związane z nią ryzyka. Tylko problemem jest sprawdzenie, czy użytkownik to wie. Zakazywanie opio ze względu na potencjalnych gimbazjanych sebixów, którzy mogą narobić przypału jest krzywdzące dla normalnych użytkowników, których nie jest garstka. A to jest w końcu opio.
RC opiods
Waliłem hel 3 razy oxy z 3 razy trampki kilka razy kode kilkanaście ulke raz acetyl fentanyl raz i kurwa uważam że opio to gówno nie ma ani trochę potencjału uzależniającego dla mnie. Za każdym razem czułem się źle było mi nie dobrze miałem problemu z oddechem. Nie polecam. Głównie oral i vapo. Iv myślę że bym się przekręcił. Mój przypadek chyba pokazuje że bzdury piszecie. Wiadomo że po opio jest najwięcej zgonów bo łatwo przedawkować. Może dam porównanie. Statystycznie jeden czołg zawsze jest dla człowieka groźniejszy i zabije więcej jednostek niż scyzoryk. Nie oznacza to jednak że że scyzoryka nie da się zabić, a przed czołgiem się ukryć.
RC opiods
Ale samemu w celach medycznych nie można podawać morfiny czy tam fenta. Więc w takich kryteriach rozpatrywać tego tematu nie można
RC opiods
Niby tak ale dla przykładu: Ci wszyscy ludzie na ulicach USA uzależnieni od głównie fentanylu to często weterani lub ludzie po leczeniu szpitalnym gdzie byli leczeni właśnie takimi substancjami. Tam lekarze to przepisują jako środki przeciwbólowe... Więc podawane w celach medycznych co przerodziło się w uzależnienie.