Zatrzymanie paczki

Dział poruszający prawne kwestie użytkowania używek. Pytania dotyczące legalności i statusu prawnego.
Status:
kunefal
Ssak
Newbie
Reputacja: 3

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: kunefal » 1 rok temu

Ostatni post z poprzedniej strony:

Champion63 pisze:
1 rok temu
I jak wygląda sytuacja u Ciebie? Rozwiązało się?
no byłem, że tak powiem, odbijałem piłeczkę na rozmowie, bo przecież naprawdę nie pamiętam żebym coś takiego robił...

no i puki co cisza, tylko, że nadal sytuacja niefajna, bo tak naprawdę z tego co czytałem tu na forum (i w sumie z rozmowy też wyszło) to może to do mnie wrócić

sam piesełek, hmm, nic na razie więcej nie wiedzieli oprócz tego co dostali z urzędu celnego, także
pytanie czy będą drążyć temat czy rozejdzie się po kościach, tego nie wiem nadal

więcej nie mogę napisać, a chętnie opisałbym jak wyglądała cała rozmowa bo było kilka plot twistów i ciekawostek xD

Status:
Dzesi Pinkman
Zaklinacz węży
Awatar użytkownika
Dzesi Pinkman
Reputacja: 669

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: Dzesi Pinkman » 1 rok temu

kunefal, Sprawa sie wyjasnila ?, daj znac jak to wszystko sie potoczylo. ;)
Najlepsze kurczaki w Los Pollos Hermanos.

Status:
takBOnie
Wściekły wąż
Awatar użytkownika
Moderator
Reputacja: 237

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: takBOnie » 1 rok temu

Szkoda, że nic nie napisał, ale na 99% rozeszło się po kościach.

Status:
SILENT_KILLER
Sniffiarz
Awatar użytkownika
Użytkownik

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: SILENT_KILLER » 1 rok temu

takBOnie, Pewnie tak – oby cisza oznaczała, że temat dawno przykryli innymi sprawami.

Status:
Himen
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 47

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: Himen » 1 rok temu

Under 3 års beställning var det bara två paket som inte nådde mig, men bara för att jag föll som en idiot n bluff eller litade på fel person.

Status:
kunefal
Ssak
Newbie

Zatrzymanie paczki

Dzesi Pinkman pisze:
1 rok temu
kunefal, Sprawa sie wyjasnila ?, daj znac jak to wszystko sie potoczylo. ;)
takBOnie
SILENT_KILLER
Champion63

tak, mija już rok od czasu wezwania, no i można powiedzieć, że nic się nie stało
tylko, że to była pierwsza taka sytuacja PO DELEGALIZACJI, że moje dane były powiązane z jakimiś zamówieniami
na przesyłce był mój prawdziwy numer tel, imię i nazwisko xD
bez adresu
plus ja nie byłem karany

uspokoiłem się alprazolamem - bez tolerki 1mg SR, chociaż przed wejściem i tak miałem puls około 120 :D
no ale naczytałem się i odpowiadałem wymijająco
pytał się czy używałem jakiegoś innego maila niż mój główny, podałem jakiś niezwiązany nigdy z czymś podobnym

miałem komórkę przy sobie poczyszczoną z tego co mogło być podejrzane i w pewnym momencie też powiedziałem, że nic mi na moją komórkę nie przyszło żadnych powiadomień

także wygląda na to, że szukają frajera, który się przyzna, szczegóły przesłuchania może podam w stosownym temacie ale niech minie jeszcze z roczek albo dwa

niestety, osoby, które nie czytają nie dowiedzą się co dokładnie robić, a te co czytają forum znają BHP, którego nie musiałem przed tą wpadką przestrzegać %-)

Status:
silentreaper
Narkotykacz
Użytkownik
Reputacja: 14

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: silentreaper » 1 rok temu

Dobrze, że zachowałeś zimną krew i nie dałeś się wciągnąć w „rozmowę wychowawczą” klasyka, czyli: nic nie podpisywać, nie przyznawać się, nie panikować. Widać, że procedura dalej opiera się na tym, że liczą na przestraszonego jelenia a jak się trzymasz wersji i masz czysto w sprzęcie, to temat zdycha.

Status:
kunefal
Ssak
Newbie

Zatrzymanie paczki

silentreaper pisze:
1 rok temu
Dobrze, że zachowałeś zimną krew i nie dałeś się wciągnąć w „rozmowę wychowawczą” klasyka, czyli: nic nie podpisywać, nie przyznawać się, nie panikować. Widać, że procedura dalej opiera się na tym, że liczą na przestraszonego jelenia a jak się trzymasz wersji i masz czysto w sprzęcie, to temat zdycha.
no dokładnie, chociaż o dziwo ten chłop mniej się rzekomo wypytywał mojego kolegi szukając haka, może faktycznie w tym przypadku mu nie zależało z jakiegoś względu

bo gorzej miał rzekomo mój kolega jak był X lat temu jak rozchodziło się o transakcje dokonywane w momencie jak środki były legalne, i nie wiem w sumie o co psiakowi chodziło, czy mógł go i tak pod jakiś paragraf wtedy podciągnąć mimo, że środki były legalne, bo dwa takie twisty były:

ogólnie to jego wezwanie wtedy w charakterze poszkodowanego tłumaczył tym, że jest pozew zbiorowy bo sklep się zawinął z pieniędzmi klientów, i teraz już nie pamiętam czy faktycznie był poszkodowany (mozliwe ze jakas nieznaczna kwota w ostatnim zamowieniu), natomiast na pewno z sklepem były problemy i się ulotnił, to był sklep bardzo popularny wtedy, z wilkiem w nazwie

no i pytał się tego kolegi tak jakby czy się dokłada do tego pozwu zbiorowego i może odzyska kasę, albo chociaż sprzedawca dostanie za swoje

kolega szedł w zaparte, że nie wie o co chodzi, że może jakiś jego kuzyn był na chacie gdzie jest pełny dostęp do komputera i kont

drugi trik był taki, że obok na komputerze była odpalona strona z logowania tegoż sklepu, i zapytał się tego kolegi czy mógłby się zalogować na tą stronę, ahhahahah

no i na początku rozmowy jakieś podjazdy takie jakby z kolegą rozmawiał i pytał na ile jest możliwe, że ktoś hakuje czyjś komputer i zamawia jakieś rzeczy

:mrgreen:

Status:
V4x3t
Dyletant
Newbie
Reputacja: 1

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: V4x3t » 4 mies. temu

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak w prawidłowy sposób dokonywać zamówień żeby nie mieć później przykrości i nieprzyjemności?

Status:
MysticRaven
Narkotykacz
Użytkownik
Reputacja: 12

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: MysticRaven » 3 mies. temu

V4x3t pisze:
4 mies. temu
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak w prawidłowy sposób dokonywać zamówień żeby nie mieć później przykrości i nieprzyjemności?
Napisz do mnie priv to wszystko wyjaśnię. O ile będę potrafił :)

Status:
Mirabelka
B-K Zwierz
Awatar użytkownika
Newbie
Reputacja: 262

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: Mirabelka » 3 mies. temu

MysticRaven, on jest Newbie, wiec nic do ciebie nie napisze ;)

Status:
noiseguardian
Narkotykacz
Użytkownik
Reputacja: 13

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: noiseguardian » 3 mies. temu

Mirabelka pisze:
3 mies. temu
MysticRaven, on jest Newbie, wiec nic do ciebie nie napisze ;)
A to newbie nie mogą pisać privów. Bo już w sumie nie pamiętam czy tak było :P

Status:
Stauros
Blister
Newbie

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: Stauros » 4 tyg. temu

Poczytałem teraz i muszę się Was poradzić, jako newbie nie zapoznałem się z BHP.. (debil) Nigdy wcześniej nie zamawiałem przez neta, temat świeży bo zamówienie w sklepie partnerskim (zlokalizowany w PL o ile się nie mylę) złożyłem dzisiaj. Numeru fona nie podawałem, podałem dane żółtej skrytki… tylko, że w danych na partnera stronie podałem prawdziwe dane imię i nazwisko oraz kod pocztowy (chyba zmyliło mnie, to że było napisane, że dane nie są rozpowszechniane) no i jeszcze przelałem BTC z prywatnego konta na Revolut (niby też prywatność). Co myslicie o sytuacji? Bardzo odjebalem? Możecie poradzić, żeby obeszło się bez przypału?

Status:
Kocko
Narkotykacz
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 20

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: Kocko » 3 tyg. temu

Stauros pisze:
4 tyg. temu
tylko, że w danych na partnera stronie podałem prawdziwe dane imię i nazwisko oraz kod pocztowy
Nic większego nie powinno się wydarzyć, jeśli paczka nie została zestrzelona.
Stauros pisze:
4 tyg. temu
jeszcze przelałem BTC z prywatnego konta na Revolut
Trochę odjebałeś, ale powinno być niskie prawdopodobieństwo, że po jednym zamówieniu zaraz zapukają do Ciebie np. z artykułu prania brudnych pieniędzy.
Nawet jeśli tak będzie (choć nie powinno), to mów że jesteś uzależniony od narkotyków i masz problem z którym nie umiesz sobie poradzić.
Powinni patrzyć w takiej sytuacji na Ciebie inaczej... chyba, że powiesz potem psychologowi zupełnie inną wersję. :E

Po prostu nie rób tak nigdy więcej, załóż sobie portfel bez KYC, pokroju Wasabi Wallet, Exodus Wallet itp.
Z prywatnego portfela potwierdzonego dowodem, jakim jest niewątpliwie Revolut, przelej na ten portfel bez KYC.
Poczytaj sobie ewentualnie jak to lepiej zrobić, na forum masz wiele dobrych tematów w z tego zakresu, a w razie czego pytaj. :thumbup:

No i oczywiście nie rób tak więcej. :smoke:

Status:
Stauros
Blister
Newbie

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: Stauros » 3 tyg. temu

Dzięki za odpowiedź :)
Mam taką nadzieję, że obejdzie się bez przypału.
Poważnie to najlepsze co mówić? O uzależnieniu? Nie kręcić jakoś inaczej? (Wierzę, że wgl nie będę musiał)

Często się zdarzają przechwyty paczek, które idą z PL? Są jakieś bezpieczne godziny odbierania lub godziny w których zdecydowanie nie odbierać paki?

Jeszcze się zastanawiam czy może nie napisać do partnera czy mógłby zmienić dane osobowe wysyłając?

Kolejna sprawa, to że podanie numeru było opcjonalne więc nie podałem, a chyba bez tego nie da się? W takim razie muszę pisać do V podając numer?

Zdecydowanie kolejny raz wszystko zrobię na tip top bez głupich pomyłek, teraz na szybko potrzebowałem zamówić i pierwszy raz stąd takie głupie błędy. :(

Status:
SilentNova
Dyso-sensei
Awatar użytkownika
Użytkownik
Reputacja: 12

Zatrzymanie paczki

Nieprzeczytany post autor: SilentNova » 3 tyg. temu

Nie panikowałbym, ale też nie kombinowałbym teraz z kolejnymi zmianami danych. Jeśli zamówienie już poszło, to raczej pozostaje poczekać i zobaczyć, czy w ogóle pojawi się jakiś problem.

Co do odbioru, nie ma żadnych „bezpiecznych godzin” ani sposobu, żeby przewidzieć, czy konkretna paczka zostanie przechwycona.