"Pomagamy i chronimy" - czyli przed czym ostatnio uchroniła nas polska policja (21.03.2017)
Miał w plecaku 500 działek marihuany
Policjanci przejęli ponad 500 porcji marihuany. Zakazany susz roślinny i tabletki znalezione zostały w plecaku młodego mężczyzny, który próbował ukryć się na widok mundurowych patrolujących centrum Zabrza. 21-latek odpowie także za zaatakowanie stróżów prawa.
Do zdarzenia doszło w centrum Zabrza na ulicy Sądowej. Policjanci z katowickiego oddziału prewencji patrolujący miasto zauważyli mężczyznę, który na ich widok próbował ukryć się w jednej z kamienic. Podczas podjętej interwencji mężczyzna był agresywny i próbował uciec, atakując mundurowych. Policjanci obezwładnili i zatrzymali 21-latka. W trakcie przeszukania w jego plecaku znaleźli marihuanę, z której można było przygotować ponad 500 porcji dilerskich tego narkotyku o czarnorynkowej wartości ponad 20 tys. zł, a także tabletki. Badania przeprowadzone przez technika kryminalistyki potwierdziły, że zabezpieczony susz to marihuana. Tabletki zostały przekazane natomiast do badań laboratoryjnych. Podejrzanego osadzono w policyjnym areszcie. Za posiadanie znacznej ilości narkotyków, a także zaatakowanie policjantów podejrzanemu grozi do 10 lat więzienia. Decyzją prokuratury mężczyzna został objęty policyjnym dozorem i poręczeniem majątkowym.
(Policja Śląska)
Kryminalni przejęli blisko 6,5 tys. działek amfetaminy
Rybniccy kryminalni zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej przejęli amfetaminę, z której można było sporządzić blisko 6,5 tys. porcji dilerskich. Śledczy zatrzymali 41-latka, który usłyszał zarzut posiadania, udzielania i handlu środkami odurzającymi. Został tymczasowo aresztowany na 3 miesiące. To nie jedyna osoba, która usłyszała zarzuty w tej sprawie...
Policjanci z zespołu do walki z przestępczością narkotykową wydziału kryminalnego rybnickiej komendy od dłuższego czasu pracowali nad sprawą związaną z handlem narkotykami na terenie miasta. Kilka dni temu na ulicy Raciborskiej śledczy wspólnie z policjantami ruchu drogowego zatrzymali do kontroli drogowej samochód osobowy. Kierujący swoim zachowaniem wzbudził podejrzenia mundurowych. Podczas kontroli pojazdu kryminalni znaleźli i zabezpieczyli środki odurzające w postaci amfetaminy, z których można było przygotować blisko 160 działek dilerskich. 34-letni rybniczanin został zatrzymany i osadzony w policyjnym areszcie. Podejrzany usłyszał zarzut posiadania środków odurzających, za o grozi mu kara do 3 lat więzienia.
W trakcie dalszych czynności śledczy z zespołu antynarkotykowego namierzyli mieszkającego na osiedlu Nowiny mężczyznę, który jak wynikało z ustaleń policjantów, może posiadać znaczne ilości narkotyków i nimi handlować. Następnego dnia kryminalni przy wsparciu rybnickiej grupy szybkiego reagowania, siłowo weszli do jego mieszkania. Podczas przeszukania śledczy znaleźli woreczki foliowe z zawartością białego proszku. Wykonane przez kryminalnych badania wykazały, że jest to amfetamina. Policjanci zabezpieczyli narkotyk, z którego można było przygotować blisko 6,5 tys. działek dilerskich. Ponadto mundurowi zabezpieczyli w mieszkaniu mężczyzny ponad 130 porcji marihuany.
Policjanci zatrzymali miejscowego dilera, który trafił do policyjnego aresztu. Podejrzany usłyszał zarzut posiadania, udzielania i handlu środkami odurzającymi, za co grozi mu kara do 10 lat pozbawiania wolności. Rybnicki sąd na wniosek śledczych i prokuratora podjął decyzję o tymczasowym aresztowaniu 41-letniego rybniczanina na 3 miesiące.
Podczas realizacji tej sprawy, śledczy zatrzymali także 3 mieszkańców Rybnika, którzy usłyszeli zarzuty posiadania środków odurzający, za co grozi im kara do 3 lat pozbawienia wolności.
(Policja Śląska)
Wadowice. Gang narkotykowy rozbity. Ponad 560 zarzutów dla narkotykowych dealerów
Funkcjonariusze Komisariatu Policji w Andrychowie wspólnie z policjantami z Komendy Powiatowej Policji w Wadowicach oraz funkcjonariuszami z Placówki Straży Granicznej w Krakowie-Balicach w dniach od 07 do 13 marca 2017 roku przeprowadzili realizacje sprawy dot. grupy przestępczej zajmującej się rozprowadzaniem narkotyków na terenie gminy Andrychów oraz gminy Wieprz. W trakcie czynności wykonano kilkadziesiąt przeszukań: pomieszczeń mieszkalnych, gospodarczych, pojazdów jak również osób objętych zainteresowaniem. W działaniach wykorzystano specjalistyczne psy służbowe Straży Granicznej do wykrywania narkotyków jak również broni i materiałów wybuchowych.
W trakcie realizacji tych czynności ujawniono i zabezpieczono środki odurzające w postaci: marihuany, amfetaminy oraz środków, które do chwili obecnej nie zostały zidentyfikowane ( zostaną poddane specjalistycznym badaniom ). Zabezpieczono również przyrządy, które jak wynikało z okoliczności sprawy służyły do nielegalnego wytwarzania środka odurzającego w postaci marihuany.
Funkcjonariusze zatrzymali trzech głównych dilerów mieszkańców gminy Andrychów w wieku: 28, 30, 33- lat, którzy trudnili się sprowadzaniem, a następnie dystrybucją środków odurzających na terenie gminy Wieprz i Andrychów. Z wstępnych analiz wynika, że osoby te od początku 2014 roku do chwili obecnej mogły wprowadzić do obiegu ponad 14 kilogramów narkotyków w postaci marihuany i amfetaminy.
20 marca Prokurator Prokuratury Rejonowej w Wadowicach sześciu podejrzanym przedstawił łącznie 563 zarzuty z ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii. Większość zarzutów dotyczyła udzielania narkotyków (art 59 ust. 1) – za co grozi do 10 lat pozbawiania wolności.
Funkcjonariusze w trakcie podejmowanych działań ustalili również całą siatkę osób, którym dostarczane były narkotyki, niestety dotyczyły one również osób małoletnich.
W stosunku do trzech podejrzanych Sąd Rejonowy w Wadowicach na wniosek Prokuratury Rejonowej w Wadowicach zastosował środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania na okres trzech miesięcy. W mieniu podejrzanych zabezpieczono: pieniądze oraz samochód osobowy marki Audi A6 (na poczet przyszłych kar).
Sprawa ma charakter rozwojowy. Na obecnym etapie nie można wykluczyć kolejnych przeszukań i zatrzymań.
(KWP w Krakowie)
Policjanci zatrzymali handlarzy narkotyków
W ciągu trwających kilku dni czynności policjanci zwalczający przestępczość narkotykową na terenie powiatu mieleckiego zatrzymali 6 mężczyzn i zrealizowali blisko 30 przeszukań w mieszkaniach zajmowanych przez osoby, które trudniły się handlem narkotykami.
Mieleccy policjanci rozpracowali grupę mężczyzn, którzy na terenie powiatu mieleckiego dystrybuowali narkotyki w postaci marihuany. Podczas trwających kilka dni czynności policjanci zatrzymali i przesłuchali sześciu mężczyzn, przeszukali też zajmowane przez nich mieszkania.
Zatrzymani mężczyźni mają od 17 do 20 lat. Wszyscy są mieszkańcami Mielca. Podczas prowadzonych czynności policjanci u każdego z zatrzymanych zabezpieczyli różne ilości narkotyków oraz między innymi wagi, woreczki strunowe i inne substancje, które zostaną poddane badaniu w policyjnym laboratorium. Łącznie funkcjonariusze zabezpieczyli blisko 300 gramów suszu marihuany i pieniądze w kwocie 1000 złotych, pochodzące ze sprzedaży narkotyku.
Zgromadzony materiał dowodowy pozwolił przedstawić zatrzymanym kilkanaście zarzutów o posiadanie i udzielanie narkotyków. Jednemu z podejrzanych policjanci udowodnili zakup 3 kilogramów marihuany o szacowanej czarnorynkowej wartości 75 tysięcy złotych. Podejrzani przyznali się do popełnionych przestępstw i złożyli obszerne wyjaśnienia. Na podstawie wniosku sporządzonego przez policjantów prokuratura zwróciła się z wnioskiem do sądu o zastosowywanie wobec jednego z zatrzymanych tymczasowego aresztu. Sąd przychylił się do wniosku. Podejrzany wpłacił poręczenie na poczet zastosowanego wobec niego środka zapobiegawczego.
Wobec pozostałych zatrzymanych sąd zastosował środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego. Trwają dalsze czynności w tej sprawie.
"Pomagamy i chronimy" - czyli przed czym ostatnio uchroniła
TO ŻE ZADZIAŁAŁO I DZIAŁA TAK NA MNIE WCALE NIE ZNACZY ZE PODZIAŁA TAK NA CIEBIE.
ਚਾਰ EM EM ਈਸਵੀ
څلور em em ce
አራት ኤም ኤም ዓ.ም.
ਚਾਰ EM EM ਈਸਵੀ
څلور em em ce
አራት ኤም ኤም ዓ.ም.
Śląsk i Kraków widzę największe narkotykowe stolicę.
byłam chora, zakochana, zachorowałam na miłość, chciałam poszybować ku wolności,
chciałam zobaczyć jak wolni żyją, prawie ugrzęzłam w bagnie, wydostałam się bo jedyne czego teraz mi trzeba to jego miłość.
chciałam zobaczyć jak wolni żyją, prawie ugrzęzłam w bagnie, wydostałam się bo jedyne czego teraz mi trzeba to jego miłość.