Cześć!
Jestem ciekaw co myślicie o Muchomorze Czerwonym, czy miał ktoś z Was jakieś doświadczenia? Ja jakies 2 lata temu zainteresowalem sie tematem, zrobilem kiepskiej receptury wywar, ktory byl zbyt słaby i ograniczyło sie to do meeeega spokoju, stanu troche jak przy ladowaniu sie dxm, sennosci i snów narkotycznych, z którymi nie ma porównania. W tym sezonie czesto odwiedzałem las, zbiory owocne, grzyby suszone w suszarce i lezakowane w cieniu. Jeszcze nie podjechałem do tego, by zjesc wieksza ilosc, lub zrobic wino, lub wywar, ale od października w miare regularnie jaram grzyby w blecie jak blanta, lub z blantem. Efekt jak dla mnie porównywalny w podobie do CBD. Ale po zapaleniu czuje się... OCZYWIŚCIE. Nie wiem jak to nazwać, w zgodzie z sobą? W kazdym razie, podeśle dziś zdjęcia pięknych, ususzonych okazów, jak i owocników w lesie.
Pozdro!
Amanita Muscaria
Amanita Muscaria
Stąpasz po grząskim gruncie xD. W przypadku muchomora czerwonego zasadniczą kwestię odgrywa kwas ibotenowy, jest go po prostu więcej w młodych okazach jak w suszonych. nie zmienia to faktu, że dochodzi do okazjonalnych zatruć. ciężko wyliczyć dawkę / proporcje.
ja osobiście takich badań nie przeprowadzałam i nie mam zamiaru, ale znam z autopsji przypadek pobytu pewnego osobnika na toksykologii po raczeniu się naparem z owego grzyba.
ja osobiście takich badań nie przeprowadzałam i nie mam zamiaru, ale znam z autopsji przypadek pobytu pewnego osobnika na toksykologii po raczeniu się naparem z owego grzyba.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.
Amanita Muscaria
Z tego co wyczytałem jak myślę z legitnego źródła, to wyszuszone, leżakowane w cienie przez 3 miesiące powinny byc wyjebane z toksyn. Tez jestem ostrozny, wiec sie zbieram straaaaasznie powoli do podjazdu z tym specyfikiem.
Amanita Muscaria
- Attachments
-
- IMG_20191130_192204_375.jpg (2.19 MiB)
-
- IMG_20191004_164247.jpg (3.75 MiB)
-
- IMG_20191004_161013.jpg (3.47 MiB)
-
- IMG_20191004_160942.jpg (3.29 MiB)
-
- IMG_20191003_131959.jpg (4.22 MiB)
Amanita Muscaria
Miałem okazje spróbować suszonych amanitek. Z reguły nie przepadam za smakiem grzybów, jednak amanitki są okropne pod tym względem nawet jak na grzybypanoramix193 wrote: ↑5 years agoJestem ciekaw co myślicie o Muchomorze Czerwonym, czy miał ktoś z Was jakieś doświadczenia?
Znaczy pierwsze parę gryzów jest dobre, na pierwszy rzut oka, najsmaczniejsze grzyby mi się wydawało... Ale z każdym kęsem smak wydawał mi się gorszy... Po około 1/4 owocnika, byłem przekonany że jeśli piekło istnieje, to gleba je tworząca musi smakować podobnie.
Jeśli chodzi o efekty, z psychodelikami jedyne co mają wspólnego to posiadanie efektów wizualnych. Odczucia mentalne zdecydowanie bardziej przypominają GABAergiki, tylko bez takiego przymulenia. Efekty nawet nie takie złe, od biedy mógłbym opierdzielić raz na jakiś czas gdyby nie było co brać... Jednak myślę że są lepsze używki... Bo po tym miałem mdłości, spadek apetytu, nieco pocięty film... A myślę że 1 g L-teaniny i 0.1 alpry by dało porównywalne efekty...
W sumie to nie jest aż takie duże ryzyko, jeśli nie zamierzasz jeść bez suszenia.
Gorzej jeśli nie omyłkowo weźmiesz innego grzyba. Niby Amanitki to charakterystyczne grzyby, ale znam idiotów którzy potrafią pomylić kurkę z muchomorem sromotnikowym(ten już taki delikatny nie jest)... Nie rozumiem jak to jest możliwe... Ale wiem że jednak jest... Także przede wszystkim zbierając jakiekolwiek grzyby, upewnijcie się kilka razy czy to na pewno te co chcieliście, a najlepiej zbierajcie pod okiem doświadczonego grzybiarza.
Amanita Muscaria
Znam szczura co palił skórkę z muchomora czerwonego i twierdził, że daje bombę jak po pigule choć krótsza. Stosował jako domieszkę do haszu. Ten sam szczur usłyszał kiedyś o przepisie na nalewkę z muchomora sromotnikowego, który polegał na skrojeniu okazu na mniejsze kawałki tak aby weszło do butelki 0,7l i po dwóch tygodniach nalania sobie 20ml kielonka. Co usłyszał to zrobił i znów miał bombę podobną do xtz.
Solid State Society