Dzień dobry :*,
Hipotetyczna sytuacja, mam kontrolę i znaleziono przy mnie jakiś keton powiedzmy fikcyjnie 9-mmc pochodna katynonu ale nie ma tej substancji na aktualnej liście środków odurzających w żadnej grupie.
Z tego co wyczytałem w rozporządzeniach, to wychodzi na to, że takiemu osobnikowi groziłaby tylko grzywna + wpis tej substancji do listy i nie byłaby już zamiennikiem?
Analog law in practice
Analog law in practice
DannyDeVito,
Teraz każda substancja nie będąca na liście jest nową substancją psychoaktywną. Także obojętnie co byś miał i tak będzie lipa. Nie wiem czy obejmuje canna tylko
Teraz każda substancja nie będąca na liście jest nową substancją psychoaktywną. Także obojętnie co byś miał i tak będzie lipa. Nie wiem czy obejmuje canna tylko
Analog law in practice
DannyDeVito najbezpieczniej założyć, że RC są już nielegalne. Także życzę by nie spotkała Cie taka hipotetyczna sytuacja.
Analog law in practice
Przecież są nielegalne...LubieKredki wrote: ↑2 years agoDannyDeVito najbezpieczniej założyć, że RC są już nielegalne. Także życzę by nie spotkała Cie taka hipotetyczna sytuacja.
Analog law in practice
yeter, Prawo analogowe, które weszło na samym początku nie zabroniło wszystkich RC. Do 2019 było legalne np jeszcze 1p-lsd czy al-lad.
Mozliwe, ze cos jeszcze jest legalne, stąd asekuracyjnie napisalem to w taki sposób.
Jesli jednak masz na tyle obszerna wiedzę, że jesteś pewien co do statusu prawnego wszystkich RC to okej, choć patrzac na niektóre Twoje posty to dziwie się, że nie wstyd Ci jeszcze poprawiać innych jeżeli w ogóle się mylą
Mozliwe, ze cos jeszcze jest legalne, stąd asekuracyjnie napisalem to w taki sposób.
Jesli jednak masz na tyle obszerna wiedzę, że jesteś pewien co do statusu prawnego wszystkich RC to okej, choć patrzac na niektóre Twoje posty to dziwie się, że nie wstyd Ci jeszcze poprawiać innych jeżeli w ogóle się mylą
Analog law in practice
LubieKredki, jaki Ty masz problem? W tym, że czegoś nie wiesz? Te informacje są ogólnodostępne więc po co "zakładać" skoro tak jest.