Anonimowosc

Questions and answers related to research chemicals.
Status:
Lionheart
Sniffiarz
Użytkownik

Anonimowosc

Unread post by Lionheart » 6 years ago

Latest post of the previous page:

A jak chcesz coś zamówić zza granicy bez podawania adresu/nazwiska na poste restante ?
Poza tym jebać CMC wielu bawi się w dm, a tam są już poważniejsze rzeczy i wysłanie imiennych coinów na darkowy portfel to już głupota.

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Anonimowosc

Unread post by Gargameli » 6 years ago

crazyandmad,

Zgadza się. Nie wolno popadać w paranoję. Wystarczy stosować się do prostych zasad BHP i ryzyko się minimalizuje do granic mozliwości. Do tego co już było wspomniane TOR/VPN i kryptowaluta. No i bezpieczny e-mail, który co jakiś czas należy zmieniać. Owszem trudno się nie zgodzić iż najbezpieczniejsze są paczki w ruchu krajowym, zagraniczne z zasasy na sortowni mogą, a nawet są wyrywkowo sprawdzane. O ile Vendor nie będzie miał w czterech literach Waszego bezpieczeństwa to sam będzie w miarę bezpieczny. Pełnej anonimowości nie da się osiągnąć w 100% i o tym należy pamiętać.

Nie ulega wątpliwości, że obecna sytuacja na rynku jest dość skomplikowana i niepewna, ale ma to i swoje pozytywne strony... ograniczy dostęp do pewnych tematów sflustrowanym "młodzieńcom", dla których świat bez gównianych maczanek nie istnieje.
Miejmy nadzieję, że i Vendorzy nabrali oleju do głowy i nie będą mieli w ofertach opioidów.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
OomAmee

Anonimowosc

Unread post by OomAmee » 6 years ago

crazyandmad wrote:
6 years ago
Bo przecież w polskiej policji Tomek z W11 zajmuje się wszystkim i aby zdobyć upragniony awans zacznie rozrzucać ludzi aby łapali studentów z niedawno zdelegalizowanymi substancjami
W okresie, gdy niemal codziennie są tu, czy tam newsy albo o zgonach albo o zatrzymaniach związanych z dopalaczami, to wcale nie jest takie śmieszne.
Co z tego, że złapią szczurka detalistę, jak się zrobi dramatyczne nagranie ze szczurkiem skutym na glebie, wagą za 20 zł, garścią opakowań i PR się będzie zgadzał.
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Anonimowosc

Unread post by Gargameli » 6 years ago

Wszystko sprowadza się do tego, że najsłabszym ogniwem jest człowiek.

Fundamentalną zasadą jest trzymanie się schematu i nie popadanie w rutynę.

Jest tyle opcji i narzędzi, że naprawdę można się tak zabunkrować, że ho ho..

Dywagując ciekawym i dość ambitnym rozwiązaniem jest korzystanie z TORa za pośrednictwem VPNa. Faktem jest to, że połączenie z siecią nie jest demonem predkości, ale bezpieczeństwa nigdy za wiele.
Co do bezpiecznych skrzynek pocztowych... teoretyzując to najlepiej wypadają dwie (proton i tutanota), przewagą tej drugiej jest to, że konto e-mail można skasować w dowolnym momencie.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
crazyandmad
Szczur
Użytkownik

Anonimowosc

Unread post by crazyandmad » 6 years ago

A jak chcesz coś zamówić zza granicy bez podawania adresu/nazwiska na poste restante ?
Większe ilości zamawiasz na dropa(melina/skrytka pocztowa na kogoś)

Jak nie masz dropa to mniejsze ilości lecą na twój adres.

Nie zamawiasz z Holandii, Czech i UK (w sumie tylko w Holandii większość RC jest obecnie legalne xD)
Poza tym jebać CMC wielu bawi się w dm, a tam są już poważniejsze rzeczy i wysłanie imiennych coinów na darkowy portfel to już głupota.
Wyjaśnij czym są imienne coinsy xD

Większość popularniejszych portfeli online(typu coinbase) i tak może zablokować transakcje na dm/nie zdążyć jej potwierdzić. Kupujesz z 4coins od razy wysyłasz hajs na swój portfel(wszyscy lecą na Electrum) i nie trzymasz go na USB/SD i tyle xD

Niech mi jeszcze ktoś powie o tym słynnym śledzeniu Bitcoinow xD
Ile lat jestem na TORze to w życiu się z tym nie spotkałem. Tylko UC jest prawdziwym testem na stealth :D Jak już jest w Polsce to paczkę masz tak na prawdę w łapie.

Chciałbym być zaniepokojony tą całą anonimowością jak wy xD Pierwsze zamówienie z DM to niezapomniany niepokój xD

Status:
Lionheart
Sniffiarz
Użytkownik

Anonimowosc

Nie znam się aż tak na krypto, ale skoro muszę kupić btc na 4coins z własnego konta to chyba wypada je zmixować ? To są dla mnie imienne coinsy, bo zapłaciłem za nie z imiennego konta Przynajmniej ja bym tak zrobił.
I ja myślałem o wysłaniu btc prosto z 4coinsa na dm.
Czytałem przypadki, gdzie ludzie płacili za rc samymi btc i dostawali wezwania.
W słupy się nie bawię, czyiś skrzynek nie mam zamiaru otwierać, a w te pocztowe też nigdy się nie bawiłem więc jak coś zamawiałbym do siebie.
Niestety, ale w NL, UK i DE są najlepsze oferty (na tym kontynencie).

Status:
GrzybeQ
B-K Zwierz
chlorczak

Anonimowosc

Unread post by GrzybeQ » 6 years ago

W 4coins możesz kupić przez przelew z poczty. Podajesz nieprawdziwe dane i tyle.

Status:
crazyandmad
Szczur
Użytkownik

Anonimowosc

Unread post by crazyandmad » 6 years ago

Niestety, ale w NL, UK i DE są najlepsze oferty (na tym kontynencie).
NL kraj podwyższonego ryzyka. UK ostatnio przestało być bezpieczne. Niemcy spoko.

Polizei nie szuka cię po blockchainie :D Złapią ci pakę to dopiero coś zaczynają działać (najczęściej dostajesz zaproszenie na rozmowę przy kawie xD)
kupić btc na 4coins z własnego konta to chyba wypada je zmixować ? To są dla mnie imienne coinsy, bo zapłaciłem za nie z imiennego konta
O tym właśnie mówię. Popadanie w paranoję :D

TOR i portfel trzymany na USB to najlepsze zabezpieczenie. Oczywiście można jeszcze bardziej się zabezpieczać ale jeśli zamawiasz tylko dla siebie to nie ma po co :D

Status:
Lionheart
Sniffiarz
Użytkownik

Anonimowosc

GrzybeQ wrote:
6 years ago
W 4coins możesz kupić przez przelew z poczty. Podajesz nieprawdziwe dane i tyle.
Powiesz mi koleżko jak?
Klikam zakup btc/bc i mam do wyboru bank wybieram swój i automatycznie przekierowuje mnie do logowania na moje konto.

Status:
Lionheart
Sniffiarz
Użytkownik

Anonimowosc

crazyandmad wrote:
6 years ago
TOR i portfel trzymany na USB to najlepsze zabezpieczenie. Oczywiście można jeszcze bardziej się zabezpieczać ale jeśli zamawiasz tylko dla siebie to nie ma po co :D
Sorka za post pod postem, ale nie da się tu edytować.
No tor to oczywistość przy dm, ale mi chodziło o wysyłanie na dmowe ortfele prosto z 4coins. Jak mówiłem nie znam się na tym dokładnie. Póki co ogarniam ten program, który poleciłeś. 4coins--->electrum wallet na usb---> dream wystarczy, tak?

Status:
GrzybeQ
B-K Zwierz
chlorczak

Anonimowosc

Unread post by GrzybeQ » 6 years ago

Lionheart wrote:
6 years ago
GrzybeQ wrote:
6 years ago
Powiesz mi koleżko jak?
Klikam zakup btc/bc i mam do wyboru bank wybieram swój i automatycznie przekierowuje mnie do logowania na moje konto.
Uuu. Nie zauważyłem, ale już nie ma. Był zawsze przelew na poczcie, wpłata w żabce i coś jeszcze.

Status:
Lionheart
Sniffiarz
Użytkownik

Anonimowosc

No właśnie od pewnego czasu tylko z banku ....

Status:
Fanfaranfa
Sniffiarz
Użytkownik

Anonimowosc

Unread post by Fanfaranfa » 6 years ago

Mnie również wqrzyło, że 4coins.pl zrezygnowało z przelewu na poczcie. Nie próbowałem ale można chyba zrobić następująco: założyć portfel na 4coins.pl i potem na niego kupić bitcoiny w bitcantor.com - jest tam opcja zwykłego przelewu.