Olkuscy kryminalni zatrzymali 32-letniego mieszkańca miasta i 58-letniego mieszkańca Bukowna. W ich mieszkaniach znaleźli m.in. 11 kg różnych narkotyków – w tym marihuanę , amfetaminę i kokainę. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych narkotyków wynosi blisko 500 tys. złotych. W mieszkaniach zabezpieczone zostały również pieniądze w kwocie 88 tys. złotych, 6 telefonów komórkowych, skaner fal UKF, zagłuszarkę GPS, wykrywacz podsłuchów.
Praca operacyjna policjantów z olkuskiego Wydziału Kryminalnego doprowadziła do zatrzymania dwóch mężczyzn. Z posiadanych informacji wynikało, że 58-letni mieszkaniec Bukowna i 32-letni mieszkaniec Olkusza, handlowali substancjami psychotropowymi i narkotykami zarówno na terenie Olkusza jak i całego Powiatu. W wyniku przeszukań miejsc zamieszkania podejrzanych mężczyzn, funkcjonariusze ujawnili: 9497,4 g marihuany, 862 g kokainy, 224,53 g amfetaminy 167 sztuk tabletek ekstazy. Zabezpieczono również również 26 paczek papierosów i 1 kg tytoniu bez polskich znaków akcyzy, pieniądze w kwocie 88 tys. złotych, 6 telefonów komórkowych, skaner fal UKF, zagłuszarkę GPS oraz wykrywacz podsłuchów. Mężczyźni zostali zatrzymani, a narkotyki zabezpieczono do badań laboratoryjnych. W ubiegły piątek (26.01.2018 r.) prokurator przedstawił 58-latkowi i 32-latkowi zarzuty posiadania i wprowadzania do obrotu znacznej ilości narkotyków. Sąd Rejonowy w Olkuszu przychylił się do wniosku olkuskiej Prokuratury i aresztował mieszkańca Bukowna i Olkusza na trzy miesiące. Dokonano zabezpieczeń majątkowych na kwotę ponad 70 tys. złotych. Zgodnie z ustawą o przeciwdziałaniu narkomanii, za zarzucane czyny grozi im kara do 12 lat pozbawienia wolności.
(KWP w Krakowie / kp)
Policja.pl
Areszt za wprowadzanie i posiadanie znacznej ilości dragów
Strzał życia XD
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
"skaner fal UKF, zagłuszarkę GPS, wykrywacz podsłuchów" widać nie byli paprakami, ale zawsze się życzliwy znajdzie tak jest niestety...
Wszystkie posty, które zamieszczam na forum są fikcją literacką, nie należy ich traktować poważnie.
Hennessy wrote:"skaner fal UKF, zagłuszarkę GPS, wykrywacz podsłuchów" widać nie byli paprakami, ale zawsze się życzliwy znajdzie tak jest niestety... :thumbdown:
Prosta zasada: Majac wiecej hajsu, czlowiek plynie w pradem i chce wiecej i wiecej. No ale nie pierdolili sie.
" Pan nie jest moim pasterzem,
A niczego mi nie brak.
Nie przynależe i nie wierze
I chociaż ide ciemną dolina,
Zła sie nie ulękne i nie klękne "
Od +- 16 miesięcy czysty.
Chętnie doradzę, pomogę.
Co Cię nie zabije, To Cię wzmocni, no chyba ze mieszasz hardkorowo.
A niczego mi nie brak.
Nie przynależe i nie wierze
I chociaż ide ciemną dolina,
Zła sie nie ulękne i nie klękne "
Od +- 16 miesięcy czysty.
Chętnie doradzę, pomogę.
Co Cię nie zabije, To Cię wzmocni, no chyba ze mieszasz hardkorowo.