B*233 znacie?

Opinions about research chemicals shops and their products.
Most active topic:
Where to shop research chemicals now?
Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

B*233 znacie?

Unread post by Gargameli » 5 years ago

Latest post of the previous page:

Pigulak wrote:
5 years ago
Hmmm te ceny wydają sie być bardzo atrakcyjne, aż za bardzo atrakcyjne na dzisiejsze realia.
A co w tych cenach atrakcyjnego? Popatrz na cennik kosmity! Wbrew pozorom ceny wydają się być normalne.

Feszek
Wydaje się, że ten gość Atomic_Kernel faktycznie już tam robił zakupy i faktycznie miał przerwę. Stąd jego pytanie o sorty. I podoba mi się postawa, że nie chce polecać, ani naganiać.
Chociaż to może socjotechniczna pułapka? Wyrobienie sobie jako takiego statusu na forum i pompa? :lol: :lol: :lol:
Jedyną rzeczą, która budzi moje wątpliwości jest 3,4-CFP. Jak na obecną chwilę widziałam to tylko u jednego Vendora... chyba grandkg :roll: :roll: :roll: Feszek jak masz ochotę ryzykować to pisz to Vendora :twisted: a nóż widelec się ugadacie :twisted:
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Pigulak
Opiowrak
Pigulak

B*233 znacie?

Unread post by Pigulak » 5 years ago

Gargameli wrote:
5 years ago
Pigulak wrote:
5 years ago
Hmmm te ceny wydają sie być bardzo atrakcyjne, aż za bardzo atrakcyjne na dzisiejsze realia.
A co w tych cenach atrakcyjnego? Popatrz na cennik kosmity! Wbrew pozorom ceny wydają się być normalne.

Feszek
Wydaje się, że ten gość Atomic_Kernel faktycznie już tam robił zakupy i faktycznie miał przerwę. Stąd jego pytanie o sorty. I podoba mi się postawa, że nie chce polecać, ani naganiać.
Chociaż to może socjotechniczna pułapka? Wyrobienie sobie jako takiego statusu na forum i pompa? :lol: :lol: :lol:
Jedyną rzeczą, która budzi moje wątpliwości jest 3,4-CFP. Jak na obecną chwilę widziałam to tylko u jednego Vendora... chyba grandkg :roll: :roll: :roll: Feszek jak masz ochotę ryzykować to pisz to Vendora :twisted: a nóż widelec się ugadacie :twisted:
No ceny jak przy piątkach sa bardzo ciekawe, przy większych ilosciach powinny byc jeszcze lepsze, bo z tego co tam zauwazylem to sa ofert piątek z wysyłką, a co do klefereina jest on jeszcze w dm i na ma go jeszcze jeden vendor meilowy.

Status:
Atomic_Kernel
Ssak
Newbie
Topic author

B*233 znacie?

Unread post by Atomic_Kernel » 5 years ago

Pigulak
Nie wiem jak ma się sprawa przy większym zamówieniu gdyż jako sporadyczny ćpak nie zamawiam dużo i często. 3,4-CFP nie jest specjalną nowością, tylko niewielu Vendorów to ma. O innych mailowych nie wspominam bo takowych głównie wyjebkowiczów jest teraz multum.

Status:
Pigulak
Opiowrak
Pigulak

B*233 znacie?

No ale oferta w kwocie blisko 100 z wysyłką za piątala 3/4 cmc to nie jednego dopka by zaciekawiła.

Status:
MigotkaCMC
Blister
Newbie

B*233 znacie?

Unread post by MigotkaCMC » 5 years ago

Poproszę o namiary :mrgreen: Z góry serdecznie dziękuję.

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

B*233 znacie?

Ja tak tylko pro forma przypomnę słowa Sergiusz

"Ekipa forum dopek.eu ostrzega przed mailowymi vendorami. Było ich wielu i chyba jeszcze żaden z nich nie skończył biznesu inaczej niż wałkiem.
Zalecamy ostrożność - najlepiej unikać kontaktu z takimi osobami, gdyż w większości przypadków są to naganiacze i oszuści.
Sklep ze stroną inwestuje w www, zabezpieczenia, wyrabia sobie renomę - przy ewentualnej zawijce ma coś do stracenia. Natomiast vendor mailowy przy oszustwie traci tylko minutę, którą poświęcił na założenie skrzynki mailowej."

Dodano po 2 minutach 17 sekundach:
MigotkaCMC wrote:
5 years ago
Poproszę o namiary :mrgreen: Z góry serdecznie dziękuję.
Jak przeczytasz temat od deski do deski go wychwycisz namiary :lol: :crazy: :crazy:
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Atomic_Kernel
Ssak
Newbie
Topic author

B*233 znacie?

Ooo... nie widziałem takiego stanowiska władz forum, a czy w ogóle wiadomo coś o jakiejkolwiek pompce zrobionej przez ten sklep? Na forum poza tym tematem nie ma informacji.

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Użytkownik

B*233 znacie?

Unread post by Legend » 5 years ago

Atomic_Kernel
Wiadomo o innych vendorach i przekrętach. Oczywiście nikt ci nie zakazuje zamawiania, możesz brać, zamawiać... ale po prostu ostrzegamy
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie

B*233 znacie?

Unread post by Feszek » 5 years ago

josiek wrote:
5 years ago
Atomic_Kernel
Wiadomo o innych vendorach i przekrętach. Oczywiście nikt ci nie zakazuje zamawiania, możesz brać, zamawiać... ale po prostu ostrzegamy
a co jak Vendor ma stronę i reklamę na forum to rozumiem, że administracja ręczy za tych vendorow i w razie scamu zwróci pieniążki? 😁

Oczywiście, że nie ma co wysyłać pieniędzy pierwszemu lepszemu gościowi z maila ale jeśli Vendor istniał na dm i cieszył się dobrą opinią to jego wiarygodność jest w cale nie mniejsza niż od kogoś ze "strona"

Status:
MigotkaCMC
Blister
Newbie

B*233 znacie?

A ma ktoś namiary na opinię o tym sklepie w DarkMarkecie? Na sąsiednim forum oraz na hipku też brak info.

Status:
Pigulak
Opiowrak
Pigulak

B*233 znacie?

Sprobowałem do nich napisać w stylu ze mam ich meila z polecenia i chcialbym sie zapoznać z ich ofertą to dostalem odpowiedź z pytaniem o osobe polecającą i w takim wypadku jestem w d, lecz sądze ze idzie się tam dalej dogadać, ale myśl jaka mi przychodzi do głowy to taka że jeśli by chcieli wała zrobić to wątpie żeby chcieli cos takiego weryfikować.

Status:
MigotkaCMC
Blister
Newbie

B*233 znacie?

Mnie pytali o hasło osoby polecającej... i kij wie o co im chodzi? Potem przyszedł drugi e-mail już troszkę konkretniejszy, ale przyznam szczerze, że Vendor ma mocno wisielczy humor. Jasno i twardo stawia warunki, dla mnie okazyjnej imprezowiczki trochę za drogo.
Pigulak wrote:
5 years ago
jeśli by chcieli wała zrobić to wątpie żeby chcieli cos takiego weryfikować.
Dziwne to mocno, ale z drugiej strony taka weryfikacja daje jakieś poczucie bezpieczeństwa.

Już sama nie wiem co o tym sądzić, ale 500 ziko dla nowego Klienta to trochę drogo :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

B*233 znacie?

Pigulak wrote:
5 years ago
ale myśl jaka mi przychodzi do głowy to taka że jeśli by chcieli wała zrobić to wątpie żeby chcieli cos takiego weryfikować.
A może to socjotechniczna pułapka? Zrób numer! Napisz z innego maila, powiedz, że osoba polecająca to xxx lub xxx i zobacz co odpisze. Jeśli odpisze, że wszystko się zgadza to sprawa jasna - wał (no chyba, że czyta to forum w co wątpię i jest przygotowany na prowokację).

Status:
Pigulak
Opiowrak
Pigulak

B*233 znacie?

Gargameli wrote:
5 years ago
Pigulak wrote:
5 years ago
ale myśl jaka mi przychodzi do głowy to taka że jeśli by chcieli wała zrobić to wątpie żeby chcieli cos takiego weryfikować.
A może to socjotechniczna pułapka? Zrób numer! Napisz z innego maila, powiedz, że osoba polecająca to xxx lub xxx i zobacz co odpisze. Jeśli odpisze, że wszystko się zgadza to sprawa jasna - wał (no chyba, że czyta to forum w co wątpię i jest przygotowany na prowokację).
Chwile pozniej dostalem meila z ofertą, lecz brzmi inaczej niz u kolegi, podal mi ceny pakunku 10g, koszt wysylki 50 z hakiem, minimalna kwota zamówienia 400 z kw i jeszcze tam inne dodatkowe info.

Status:
Atomic_Kernel
Ssak
Newbie
Topic author

B*233 znacie?

Gargameli

Zrobiłem tak jak poleciłaś. Napisałem z innego maila i napisałem, że osobą polecającą jest:
[email protected] i co otrzymałem w odpowiedzi?

"Przykro Nam, ale od 5 lat w Naszej karierze nie zarejestrowaliśmy takiego e-maila przy jakimkolwiek zamówieniu, do 3 razy sztuka. A obecnie Twój e-mail wpisujemy na czarną listę kotków z CBŚ"

Napiszę, z tego maila, z którego kiedyś zamawiałem i być może się ugadam.

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

B*233 znacie?

Ogólnie rzecz biorąc to ja bym odpuściła, ale każdy ma swój rozum i swoje racje. Ja mam swoje stanowisko w sprawie Vendorów mailowych i nie zamierzam go zmieniać. Jest jak jest i każdy kto jest spełna rozumu wie, że takie ryzyko w 99,9% kończy się wyjebką.