Bitomat

Everything related to cryptocurrencies.
Status:
furetetka
Szczur
Newbie

Bitomat

Unread post by furetetka » 1 year ago

Latest post of the previous page:

No cóż, człowiek się uczy całe życie, a na własnych błędach najskuteczniej. Nie brałem pod uwagę prowizji dla górników, i że to ona właśnie jest aktualnie dość duża. U jednego vendora właśnie płaciłem litecoinem, ale z racji czasu oczekiwania zamówiłem jeszcze u innego i zjadła mnie moja matematyczna pewność siebie, że prowizje bitomatu są na poziomie kilku procent, podczas gdy nie miałem pojęcia o prowizji dla górników. Teraz będę dużo w plecy, ale na przyszłość już o tym będę wiedział. Dzięki za wyjaśnienie.

Status:
furetetka
Szczur
Newbie

Bitomat

Mam kolejny problem. Spóźniłem się z dopłatą do zamówienia i zostało ono anulowane. Co w tym przypadku mogę zrobić? Jeszcze 15 minut temu było aktywne, zebrałem się do bitomatu, chcę zapłacić a tu wyskakuje info, że zostało anulowane.

Status:
KotPerski
Zaklinacz węży
Użytkownik

Bitomat

Unread post by KotPerski » 1 year ago

furetetka, adres sie raczej nei zmienił ale na wszelki mozesz napisac do sklepu zeby ci podal adres na ktory doplacic i ile

Status:
furetetka
Szczur
Newbie

Bitomat

No właśnie napisałem już wczoraj, ale póki co bez odpowiedzi.
Chciałem dopłacić na ten sam adres, ale wyświetla mi się informacja, żeby tego nie robic po wygaśnięciu zamówienia.

Status:
lolek20
Zaklinacz węży
Użytkownik

Bitomat

Unread post by lolek20 » 1 year ago

lolek20 wrote:
1 year ago
Wy nie rozumiecie w ogole jak to działa. są dwie prowizje jedna idzie dla kantaru w tym wypadku shitcoins jak mówi furetetka. i jedna idzie do górników btc na prowizje za wysłanie przelewu. i te drugie prowizje ktore sa dla gorników są aktualnie bardzo wysokie okolo 10 usd zależy jak się ustawi.
Ale ta pierwsza prowizja jest prawie cały czas taka sama. Wiec zeby sie oplacalo trzeba doladowac wiecej jak zaplacisz 70 eur i z tego koło 10 albo kilkanaście na drugą prowizje dla gorników i jeszcze kilka procent z reszty prowizje dla shitcoins to faktycznie wiele nie zostanie.
Ale jak zamienisz sobie wiecej na kilka razy to juz tak zle nie wyjdzie procentowo że ci zeżre prawie połowe.
Wystarczy tez sobie myslec wczesniej i zamieniac jak sa tanie prowizje tak było dopiero co cały czas. Ale tez jest sposob by obejsc zamiast btc kupic ltc da sie tez w niektorych bito tylko to jest jak cos inne krypto i trzeba uwazac zeby nie pojebac adresu itd. do ltc trzeba dac adres pod ltc (a tym tez mozna placic u vendorow).
Wyzej moje wyjesnianie dla kazdego kto nie ogarnia prowizji. A dodam że teraz prowizja btc dla gornikow tak zeby doszło na juz to jest prawie 26 usd. Cały czas rośnie oby sie w koncu uspokoilo a poki co trzeba raczej kupowac albo wieksze wymiany albo przerzucic sie na ltc.

Status:
furetetka
Szczur
Newbie

Bitomat

W takim razie muszę mieć nadzieję, że uda się dopłacić tę moją brakującą kwotę w Litecoinach, a nie w Bitcoinach, bo pójdę z torbami 😂
Na razie czekam na jakąś odpowiedź od vendora, bo dalej cisza.

Status:
K86
Sniffiarz
Newbie

Bitomat

Unread post by K86 » 1 year ago

Nie ogarniam troche.tego,alr niech ktos.mi napisze czy np robiac bezposrednio z bitomatu wplate dla vendora wyniesie mnie to taniej niz jakbym robila w bitomacie wplate na swoj portfel i nastep ie ze swego portfela dla VendOra?wlasnie na swoj portfel wchodzilam i te oplaty dla gornikow to.jest tragefia,dochodza do 90$...prosze o.w miare szybka odpq

Status:
Theodore95
Dyletant
Newbie

Bitomat

Unread post by Theodore95 » 1 year ago

:D :roll: d
CzarnyMurzyn wrote:
4 years ago
@Mortka, SkanujeszMortka,
https://t.me/+R0LvZ3tcRhNkZTQ0

Status:
KonduktorHarry
Ssak
Newbie

Bitomat

Unread post by KonduktorHarry » 1 year ago

K86, robiac bezposrednio na portfel vendora unikniesz kosztow z dodatkowymi przelewami zapewne

Status:
K86
Sniffiarz
Newbie

Bitomat

Unread post by K86 » 1 year ago

Juz wszystko ogarniete,a tyle czasu czlowiek w nie wiedzy zyl ;)

Status:
marsss
Dyletant
Newbie

Bitomat

Unread post by marsss » 1 year ago

Żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten . Niedawno skorzystałem z bitomatu flyingatom żeby opłacić zamówienie bezpośrednio u V .
Po zakończonej transakcji na bitomacie pojawiło się info o ilości zakupionego BTC , tyle że niezgodne z ilością podaną na stronie P4RC bo na tej ilość była wskazana większą o jakieś 5,5% .
Zastanawia mnie która ilość BTC faktycznie dotarła do V , wolał bym w przyszłości uniknąć takich rozkminek .
BTW
Na chwilę obecną te bitomaty to chyba najlepsza opcja , 30zl od przelewu I od razu u V , kurs zakupu też w miarę i prowizaj 2,9% , znacznie prostsza obsługa niż shitcoin , jedyny minus że trzeba na wstępie autoryzacje na maila lub telefon przeprowadzać.

Status:
Mirabelka
Odkurzacz
Newbie

Bitomat

Unread post by Mirabelka » 1 year ago

czy ktos ostatnio wpłacal przez Shitcoins? prowizje dla gornikow nadal tak wysokie jak z miesiac temu? chce zrobic zamowienie w piatek i wiedziec na co mam byc przygotowana :)

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Bitomat

Unread post by Gargameli » 1 year ago

Przecież można inne krypto ogarnąć jak opłaty są dla Was za wysokie. Taki LTC jest sporo tańszy.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
AriaStark
Szczur
Newbie

Bitomat

Unread post by AriaStark » 1 year ago

Gargameli,

No ja się chciałam ostatno się wycfanić, kupiłam ltc. Ale PAY4RC nie przyjeło LTC. Przyjmowało tylko btc, może chwilowy problem bo jakieś problemy były z tymi zakładkami na dole pay4rc. Musiałam w exodusie zrobić swapa na BTC i straciłam trochę sosu :/.

Status:
Mirabelka
Odkurzacz
Newbie

Bitomat

Unread post by Mirabelka » 1 year ago

Gargameli, ale czy w bitomacie (np. shitcoins) mozna wybrac inne waluty i w nich oplacic zamowienie ze sklepu?
z tego co pamietam to po zlozeniu zamowienia pojawia sie suma w btc i kod qr.

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Bitomat

Unread post by Gargameli » 1 year ago

Mirabelka wrote:
1 year ago
z tego co pamietam to po zlozeniu zamowienia pojawia sie suma w btc i kod qr.
Da się wybrać inne krypto
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.