DHL NL
DHL NL
DHL działa wszędzie tak samo... Czyli aktualizacja tracka odbywa się w sortowniach i oddziałach. Może się zdarzyć że przez 2 dni będzie cisza (normalne), ale jak wjedzie na sortownie, to od razu będziesz miał aktualizację.
Wg mnie, paka będzie szła 3-4 dni
Wg mnie, paka będzie szła 3-4 dni
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!
DHL NL
a więc miałem taki przypadek paczka doszła ,większa koperta obklejona taśmą do okoła w tej kopercie była druga mniejsza koperta rozcieta nozem (było widać rozszarpene) a w tej kopercie czarny nie przezroczysty woreczek po ktorym NIE bylo widac ze cos było majstrowane . żadnego wjazdu na chatę nie miałem.Co to może oznaczać?
PS> ciekawa hostoria z tą firmą kurierską NL->PL od 6:40
PS> ciekawa hostoria z tą firmą kurierską NL->PL od 6:40
DHL NL
emil, jest to normalna procedura firmy DHL w przypadku nawet małych uszkodzeń paczki. Najgorzej jest wysyłać coś w ich kopertach papierowych, Jeżeli ta koperta się nawet naderwie, to na sortowni muszą sprawdzić czy coś w środku mogło wypaść, jeżeli nie ma ku temu przesłanek, oklejają i pakują w jeszcze jedną swoją kopertę.
A te koperty papierowe jak jest zima.... często gdzieś spadną kurierowi, albo leżą na podłodze, nasiąkną wodą - i rwą się bardzo łatwo ! Co z tego że w środku jest worek zabezpieczony - oni muszą sprawdzić czy coś jeszcze nie mogło wyleciec przez to uszkodzenie!
A te koperty papierowe jak jest zima.... często gdzieś spadną kurierowi, albo leżą na podłodze, nasiąkną wodą - i rwą się bardzo łatwo ! Co z tego że w środku jest worek zabezpieczony - oni muszą sprawdzić czy coś jeszcze nie mogło wyleciec przez to uszkodzenie!
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!