Latest post of the previous page:
Czyli poprzednie Grow Kity były bardziej hojne co kolejnego testujesz?Growing Psilocybe Cubensis Mazatapec in Growkit
Growing Psilocybe Cubensis Mazatapec in Growkit
Jebac plesn stara kurwe znam ten bol nie w grzybach tylko w paleniu nie ma nic gorszego niz sie napracowac nachuchac a potemn plesn wchodzi i zabiera to co kochamy niczym jebana kostucha to jest straszne ale to uczy czlowieka doroslosci i nieprzytwiazywania sie do rzeczy materialnych i pozniejsze podejscie jest znacznie bardziej zdrowe po tej lekcji i tak samo ty jangcy napewno wyciagniesz z tego morał a jakbym mial przestac filozofowac tylko bardziej zajjechac rada to trzeba ograniczyc w srodowisku czynniki ktore wspomagaja rozwoj plesni ale i tak w stuprocentach nigdy sie od niej nie uchroniszYinJangcy wrote: ↑11 months agoWitam po przerwie. Jestem po prostu chory dlatego nie odpowiadałem. ale nie porzucę tego tematu. Ze mną troszkę lepiej dlatego szybko odpowiadam na najważniejsze, oraz opisuje 2 rzut growkitu. Tym razem wydał 5-6 owocników
pewnie jest to spowodowane wahaniami temperatury i wilgoci oraz tym że nie wyrwałem wszystkich Abortów(takie malutkie nie rosnące, z czarnym kapeluszem piny) No była ich ponad setka reszta ukryta pod warstwą okrywająca ciastko.
W 2 rzucie wyrosły tylko tam gdzie nie wyrosły za pierwszym oto foty i pozdro dla wszystkich śledzących temat.
Growkit
Niezauważony abort:
Dodano po 31 minutach 57 sekundach:
Jako ciekawostkę wrzucam foto suszonych w dwóch różnych miejscach.
Jedno suche wyłożone papierem do pieczenia pudelko wysuszyło grzyby tak jak powinno.
Zaś drugie pudełko po butach musiało przepuszczać wilgoć lub samo być zawilgocone a tego nie zauważyłem nie chciało ich wysuszyć tylko po prostu zachodziły wilgocią.
Podczas gdy w pierwszym pudle były już suche te drugie zrzucały zarodniki i były praktycznie Świeże. Przełożyłem do pierwszego i dopiero wtedy wyszly suche po 2 dniach.
Nie ma różnicy w mocy! lecz jest w wadze i można się pomylić z dawkowaniem ponieważ dobrze wysuszone to zazwyczaj 1/10 świeżych a te nieprawidłowo wysuszone no jest problem bo moc taka sama jak pierwszych lecz waga piórkowa i jade po prostu na oko. Dlatego tak ważne jest by przygotować się dobrze do suszenia. Ja się pomyliłem raz i mam naukę na błędzie wy nie musicie.
Te po lewo są w porządku brązowe trzony, te po prawo z białymi trzonami niestety nie i trzeba się pilnować.
wilgotność powinna być duża, raczej z braku wietrzenia
no wlasnie kiedy? wujek dobra rada sluzy pomoca
Boże, chroń mych ludzi jak głos
Rozsądku nad ranem
Rozsądku nad ranem
Dopiero wróciłem z kurortu gdzie nie ma internetu także oczywiście że tak. A co chcielibyście grzybki roślinki czy kaktus? Podane w skali szybkości przyrostu.przepraszam ale info dlaczego mnie nie było to bardziej prywatne sprawy
Jak to nie ma? Można dostać jak najbardziej.
Bez znaczenia, Twoje relacje i tak będą ok.
Chyba robactwo jakieśBiskup_Analny wrote: ↑3 weeks agoCoś co w trudnych warunkach jak ciemne i wilgotne miejsca można hodować.