JAK BYĆ ANONIMOWYM - Poradnik

Advice and suggestions on online safety and information on how to stay anonymous on the web.
Status:
Wizzair
Wściekły wąż
Użytkownik

Unread post by Wizzair » 5 years ago

Latest post of the previous page:

josiek wrote:
6 years ago
Spełniając te punkty możesz czuć się bezpieczny, Nawet w przypadku przypadkowego złapania i udowodnienia, odpowiadasz tylko za jedno zdarzenie !
Błąd. Nigdy nie czuj sie w 100% bezpieczny.

Status:
Kaczusek
Dyso-sensei
Użytkownik

Unread post by Kaczusek » 5 years ago

Nigdy nie jesteś bezpieczny ... zawsze trzeba mieć z tylu głowy ze może być przypal ;)
Siemka ! Pomogłem ? Napisałem coś sensownie ;D? Daj Rep(Reputacje)! Odwzajemnie ;) Z gory dzięki ! :thumbup:

Status:
janosik1358
Psychonauta
Użytkownik

Unread post by janosik1358 » 5 years ago

Opera ma darmowe i nielimitowe VPN, na olx i allegro nie ma już kart sim zarejestrowanych na kogoś.

W ostateczności jak widzisz że podjechały pod twój dom psiarskie to z kompa szybko wyjmujesz dysk twardy(kilka sekund roboty) i go chowasz.
Kompa ci nie odpalą, a jak dojdą że brakuje dysku to mówisz że komp od dawna jest nie używany i kiedyś gdzieś tam sprzedałeś dysk czy coś, nic tu ci nie udowodnią.

Status:
Kaczusek
Dyso-sensei
Użytkownik

Unread post by Kaczusek » 5 years ago

Z dyskiem słaba sprawa ;D najlepiej wszystkie wagi,karty ,substancje mieć w jednym miejscu ;D wbijają wszystko wypierdalasz albo trzymasz w innym miejscu ;D
Siemka ! Pomogłem ? Napisałem coś sensownie ;D? Daj Rep(Reputacje)! Odwzajemnie ;) Z gory dzięki ! :thumbup:

Status:
janosik1358
Psychonauta
Użytkownik

Unread post by janosik1358 » 5 years ago

Kaczusek wrote:
5 years ago
Z dyskiem słaba sprawa ;D najlepiej wszystkie wagi,karty ,substancje mieć w jednym miejscu ;D wbijają wszystko wypierdalasz albo trzymasz w innym miejscu ;D
To że takich rzeczy nie trzyma się ani w domu, ani na podwórku to raczej oczywiste, więc o tym nie wspomniałem ;)

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
OomAmee

Unread post by OomAmee » 5 years ago

No a gdzie większość osób ma trzymać?
Mało kto ma jakiś dodatkowy domek na działce, który zresztą też przetrzepią, albo wynajęte laboratorium :D
Prawda taka, że większość detalistów ma wszystko w domu. I tylko dobry patent na szybkie wypierdolenie coś pomoże.
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój

Status:
Cerberus
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by Cerberus » 5 years ago

OomAmee wrote:
5 years ago
No a gdzie większość osób ma trzymać?
Mało kto ma jakiś dodatkowy domek na działce, który zresztą też przetrzepią, albo wynajęte laboratorium :D
Prawda taka, że większość detalistów ma wszystko w domu. I tylko dobry patent na szybkie wypierdolenie coś pomoże.
nie trzymaj w pokoju jak sobie tam dyszke zamawiasz, trzepia zawsze Twoj pokoj jak juz, na caly dom to tak o prokurator nie wystawi zgody XD
to juz trzeba byc duzym sebixem a nie byle kim :E ,albo miec dobre pomowienie :D
Jeśli pomogłem zostaw plusik , jeśli nie pomogłem to też zostaw :mrgreen: :D :wave:

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
OomAmee

Ja mam swój mega exit plan ale nie będę pisał, bo jeszcze kto nieodpowiedni przeczyta :)
A po burzy spokój

Status:
Krysztalkova
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by Krysztalkova » 5 years ago

Pierwsza zasada: Zawsze i wszędzie TOR, amen.
Druga zasada: e-mail na tutanota, czy czymś podobnym, używany tylko do jednego celu
Trzecia zasada: pytając o rzeczy nielegalne w mailach zawsze privenote
Czwarta zasada: zawsze bitcoin! Nie ma żadnego wymigiwania się!
Piąta zasada: o gadaniu na fazie na fejsbusiu o delikatnych tematach nawet nie wspomnę.
Szósta zasada: zaklejona kamerka w laptopie i wyjebany mikrofon.
Siódma zasada: jeżeli nie daj Panie, robiłeś coś podejrzanego nie na TOR, to pamiętaj o wykasowaniu wszystkich czterech moźliwości sprawdzania historii w przeglądarce.

Nie bądź chuj, dbaj o bezpieczeństwo swoje i vendora :thumbup:
High life, kryształowi bracia i siostry :E !

Status:
Cerberus
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by Cerberus » 5 years ago

Krysztalkova wrote:
5 years ago
Pierwsza zasada: Zawsze i wszędzie TOR, amen.
Druga zasada: e-mail na tutanota, czy czymś podobnym, używany tylko do jednego celu
Trzecia zasada: pytając o rzeczy nielegalne w mailach zawsze privenote
Czwarta zasada: zawsze bitcoin! Nie ma żadnego wymigiwania się!
Piąta zasada: o gadaniu na fazie na fejsbusiu o delikatnych tematach nawet nie wspomnę.
Szósta zasada: zaklejona kamerka w laptopie i wyjebany mikrofon.
Siódma zasada: jeżeli nie daj Panie, robiłeś coś podejrzanego nie na TOR, to pamiętaj o wykasowaniu wszystkich czterech moźliwości sprawdzania historii w przeglądarce.

Nie bądź chuj, dbaj o bezpieczeństwo swoje i vendora :thumbup:
1. dla mnie lekka paranoja, co wy mafia z pruszkowa ? :D zalezy po jakich stronach chodzisz.
2.starczy gmail zmieniany czesto
3.true, ale jeszcze zalezy gdzie i z kim
4.dziesz na poczte fake dane robisz przelew, zawsze bitcoin - nie pitol pan :D
5.hahhaahahahahahahah :E
6.no da sie podsluchac i przez kamerke lukac- najpierw musisz odpowiednio sam wgrac sobie wirusy sciagajac jakis shit lub odpalajac dziwne stronki np na FB, ale to paranoja, ja nie mam takich problemow na stacjonarce :twisted:
7. to chyba kazdy wie :E ,
Jeśli pomogłem zostaw plusik , jeśli nie pomogłem to też zostaw :mrgreen: :D :wave:

Status:
Krysztalkova
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by Krysztalkova » 5 years ago

Cerberus wrote:
5 years ago

1. dla mnie lekka paranoja, co wy mafia z pruszkowa ? :D zalezy po jakich stronach chodzisz.
Nie mówię od razu by codzienne użytkowanie internetu próbować ogarniać na TORze xD Po prostu, kiedy robisz coś średnio zgodnego z prawem, albo wymieniasz się rzeczami na forum, jak teraz :v
High life, kryształowi bracia i siostry :E !

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Unread post by Gargameli » 5 years ago

Nikt, ani nic nie zapewni Wam anonimowości. VPNy, TORy i inne cuda wianki to tylko pozory.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
OomAmee
B-K Zwierz
OomAmee

Gargameli wrote:
5 years ago
Nikt, ani nic nie zapewni Wam anonimowości. VPNy, TORy i inne cuda wianki to tylko pozory.
I w ogóle rzeczywistość to tylko iluzja :D

A tak na serio, to wszystko zależy od tego jak bardzo komuś zależy na odszukaniu kogoś i ile ma chęci i jest w stanie przeznaczyć zasobów i czasu na to.
Nikt nie będzie tracił cebulionów i roboczo-godzin na szczurka detalistę.

Ale wypłyń za bardzo do góry albo zaleź za skórę komuś, kto już wypłynął i się i hajs i czas znajdą.
Wtedy da się odnaleźć każdego łącząc metody informatyczne i detektywistyczne.
A po burzy spokój

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Unread post by Gargameli » 5 years ago

OomAmee, zgadza się... tylko nie bierzesz pod uwagę, że jeden szczurek zaprzeda duszeę i chuj z anonimowością!

Mierz siły na zamiary! nawet linuks nie jest bezpieczny! wystarczy z głową użyć komendy chroot i pozamiatane.

Nie popadać w paranoję!
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
_el
Blister
Newbie

Unread post by _el » 5 years ago

A co użytkownicy forum sądzą o płatności w walucie monero ?

Status:
Gandalf
Wynalazca NZT
Gandalf

Unread post by Gandalf » 5 years ago

_el
Szczerze, pierwsze słyszę.
Słyszałem i interesowałem się głównie najpopularniejszymi, czyli - Bitcoin, Litecoin oraz Etherum.
Jeśli wiesz coś więcej na temat tej kryptowaluty, to chętnie poczytam coś pewnego. :)