JAK BYĆ ANONIMOWYM - Poradnik

Advice and suggestions on online safety and information on how to stay anonymous on the web.
Status:
zaczek571
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by zaczek571 » 5 years ago

Latest post of the previous page:

josiek, Mnie to tak bardziej zastanawia , jak może jedna osoba podawać cały czas inne dane , jak chodzi się opłacać np na poczcie dłuższy czas , to Pan czy Pani pracujący tam na pewno będą Cie kojarzyli ... Ktos w końcu zacznie podejrzewać , że coś jest nie tak ...
NIE CHCE KURWA DO OŚRODKA ,VIXA ZJADA MNIE OD ŚRODKA .Wszystko co zostało przez ze mnie opisane , jest fikcją , to tylko wytwory mojej chorej wyobraźni ;)

Status:
NieZwyczajnie
Zaklinacz węży
Politoksykofil

Unread post by NieZwyczajnie » 5 years ago

zaczek571 Jedna placówka=Jedna tożsamość i po problemie, problem pojawia się dopiero jak skończą ci się placówki :E

Status:
Delysidus
Szczur
Newbie

Unread post by Delysidus » 5 years ago

Pytanie jak mail polecacie na pc? i czy to płatne będzie czy darmowe? Protonmail darmowy może być?

Status:
jeremiasz333
Ssak
Użytkownik

Unread post by jeremiasz333 » 5 years ago

Gargameli, Czy radziłabyś aby po wykonaniu kilku zamówień wysłać do vendora maila z prośbą o usunięcie konta ?

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Unread post by Gargameli » 5 years ago

jeremiasz333, jak @ masz tylko do zamówień i nie miał przypału to nie ma to sensu. w innym przypadku kasuj.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
jeremiasz333
Ssak
Użytkownik

Gargameli, a orientujesz się czy vendor usuwa z bazki dane zamawiającego po usunięciu konta ?

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Unread post by Gargameli » 5 years ago

Niestety nie. Pytaj V.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
drut5
Szczur
Newbie

Unread post by drut5 » 5 years ago

nie czytam powyższego w sieci jestem od 96 ,od Wikileaks wiem że anonimowość w sieci to mrzonka.Kwestia ceny (czasu) jako kogoś chcą udupić.Resztę robią tak jak w robocie (każdy jest rozliczany przez przełożonego), trzeba mieć jakieś wyniki.Logi magnetyczne z dysków według komercyjnych programów do 3 formatów nie komercyjnych bez problemu do samego dna(wtedy dysk jest otwierany i płyty są wyjmowane do maszynki wrzucany)- droga operacja.Apple się jeszcze broni ,ale z pewnych źródeł wiem że agencje jak chcą to wchodzą :roll: Wszystko co jest cyfrowe ,cyfrowo zaszyfrowane , cyfrowo jest łamane może mieć n kombinacji (kwestia czasu od emulatorów serwerów kodujących po co tam chcecie).Moja rada im was mniej w sieci tym lepiej ,najlepiej słupy fałszywe dane , dowody itd.Dyski SSD tak samo .. jedynie mikro ładunki lub zjeść na miejscu :thumbup:

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Użytkownik
Topic author

Unread post by Legend » 5 years ago

drut5, oczywiście że masz rację. Jak druga strona będzie miała narzędzia, to zawsze jakieś poszlaki się znajdą. Odzyska się dane z dysków itp... Wszyskto zależy ile i gdzie.

Najlepiej było by korzystać z przeglądarki która w ogóle żadnych plików nie zapisuje i wszytko siedzi w ramach, łączyć się poprzez vpn na zdalny serwer vps np w Kenii...
Płatności BTC, też wielu płaci z kont swoich bankowych, które defacto. Wiążą portfel BTC z daną osoba...
Tutaj też się da to obskoczyc.
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
takBOnie
Odkurzacz
Użytkownik

Unread post by takBOnie » 5 years ago

Który z Vendorów obsługuje Monero lub Escrow?

Status:
dxmowiec
Dyso-sensei
Użytkownik

Unread post by dxmowiec » 5 years ago

jeremiasz333 wrote:
5 years ago
Gargameli, a orientujesz się czy vendor usuwa z bazki dane zamawiającego po usunięciu konta ?
Z tym to trzeba bezpośrednio pytać vendora, ale z tego co wiem każdy szanujący się vendor usuwa wszystkie dane klientów na bieżąco zaraz po zrealizowaniu zamówienia. U niektórych vendorów można składać zamówienia przez privnote - dzięki czemu Twoje dane do zamówienia nie zapisują się w bazie danych strony czy w panelu konta użytkownika, a są jedynie używane jednorazowo do wysłania paki po czym jak mniemam są usuwane.

Co jak co, ale utrzymywanie bezpieczeństwa klientów u Vendorów jest bardzo ważne, mam na myśli tutaj klientów poza Holandią, gdzie np. w Europie ich odczynniki są nie legalne przez co też dużo ryzykują wysyłaniem paczek, ale myślę że zachowują jednak należyte kroki bezpieczeństwa :E
josiek wrote:
5 years ago
drut5, oczywiście że masz rację. Jak druga strona będzie miała narzędzia, to zawsze jakieś poszlaki się znajdą. Odzyska się dane z dysków itp... Wszyskto zależy ile i gdzie.

Najlepiej było by korzystać z przeglądarki która w ogóle żadnych plików nie zapisuje i wszytko siedzi w ramach, łączyć się poprzez vpn na zdalny serwer vps np w Kenii...
Płatności BTC, też wielu płaci z kont swoich bankowych, które defacto. Wiążą portfel BTC z daną osoba...
Tutaj też się da to obskoczyc.
Co do przeglądek. Jest taka przeglądarka (do łaczenia sie z darknetem) którą osobiście polecam jak chcesz być anonimowy jak najbardziej to możliwe, a mianowicie chodzi mi o "Tor Browser". Jest na tyle zmodyfikowana że tuneluje i szyfruje nasz adres IP a co więcej jak ktoś jest w temacie to można dodatkowo powłączać skrypty które blokują wszelkie żądania ze stron typu odkodowywanie Proxy, żadania lokalizacji czy chociażby skrypty Java i wiele innych. Wiadomo, to że używany Tor'a nie daje nam 100% gwarancji anonimowości w internecie bo nie jest to możliwe, zawsze zostaje po każdym nawet najmniejszy ślad. Dodatkowo do Tora można używać jakiegoś płatnego VPN'a to jeszcze bardziej utrudnia wyśledzenie.

Ja polecam jeszcze zapoznać się z programem "VeraCrypt" którym można zaszyfrować sobie dyski, nawet systemowy, dzięki temu bez hasła nawet do BIOSu nie wejdziesz. W dzisiejszych czasach można już szyfrować dane nawet kilkoma algorytmami szyfrującymi jednocześnie a same rozszyfrowanie takich danych wymaga naprawdę duuuuuużej wiedzy i czasu .. W razie jakby zawinęli Ci kompa z zaszyfrowanymi dyskami i potęznym hasłem to szansa jest praktycznie zerowa na rozszyfrowanie :E bo rozszyfrować to jedno a złamać hasło to drugie (właśnie przez łamanie haseł największa jest szansa na dostanie się do takiego dysku, dlatego ważne jest mocne hasło) Tylko tu już kwestia tego o co ktoś jest podejrzany i co tak naprawdę tam przetrzymuje, jak stwierdzą że na dyskach mogą być jakieś dowody do sprawy i nie poda się hasła to jest to traktowane jako zatajanie dowódów i przyznanie się do winy :thumbup:

Racja, dobrze prawisz. Płatności w BTC to podstawa jeśli chcemy przeprowadzać transakcje przez internet, każdy powinien o tym wiedzieć ale też są środki bezpieczeństwa które należy przestrzegać, tak jak piszesz np. nie powiązywać głównego konta bankowego z portfelem.. A jeśli tylko taka opcja jest dostępna to szyfrowanie portfela, bardzo mocne hasło i dwuetapowa autoryzacja (jeśli to możliwe) sa obowiązkiem (VeraCrypt lub TrueCrypt) i stworzyć zaszyfrowany sejf i tylko z niego używać portfela. Dodam jeszcze że przed wirusami typu keylogger czy trojan nawet zaszyfrowany portfel nie pomoże.
Moim zdaniem najlepszą opcją a co najważniejsze najbezpieczną jest robienie przelewów przez pocztę jak i same zamawianie paki bezpośrednio do placówki poczty, to daje nam możliwość użycia fałszywych danych a sami pracownicy poczty nie wymagają legitymowania się.
Moje wypowiedzi, raporty, posty nie są prawdziwe a jedynie wytworami wyobraźni. Zaś udostępniane przeze mnie zdjęcia, nie są mojego autorstwa ! :smoke: .

Status:
Rathy
Psychonauta
Dulcynea

Unread post by Rathy » 5 years ago

A czy zastanawialiście się kiedyś czy wchodzenie na to forum.. i wasze posty - mogą być dowodem w sprawie? Jak się ktoś uprze, to dopek jest kopalnią wiedzy, co braliście, co zamawialiście... Nikt absolutnie nikt się tym nie przejmuje? :D

lubię świat nierzeczywisty

to nic nie znaczy, to o niczym nie świadczy

Status:
jeremiasz333
Ssak
Użytkownik

dxmowiec wrote:
5 years ago
ale z tego co wiem każdy szanujący się vendor usuwa wszystkie dane klientów na bieżąco zaraz po zrealizowaniu zamówienia
W takim razie ludzie z jednego z tematów na forum, którzy dostają wezwania mogli wpaść przez to, że vendor nie czyścił bazy danych ?

Status:
Legend
Legendarny kosiarz ścieżek
Użytkownik
Topic author

Unread post by Legend » 5 years ago

Rathy wrote:
5 years ago
A czy zastanawialiście się kiedyś czy wchodzenie na to forum.. i wasze posty - mogą być dowodem w sprawie? Jak się ktoś uprze, to dopek jest kopalnią wiedzy, co braliście, co zamawialiście... Nikt absolutnie nikt się tym nie przejmuje? :D
Podstawą jest wchodzenie na tą strone poprzez VPN. Podawanie o sobie JAK najmniejszej ilosci informacji, lub podawanie fałszywych. :)
Wszystkie testy substancji prowadzone są poza granicami RP! Moje posty to fikcja, sny i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Uważaj zanim przyjmiesz coś nielegalnego! Zastanów się 3 razy! Narkotyki i RC to zło!

Status:
Rathy
Psychonauta
Dulcynea

Unread post by Rathy » 5 years ago

josiek, tylko że jak jest się nowym na forum to nikt nie trąbi "ej stara wchodź tu przez vpn'... :E ja to czytam pierwszy raz w odniesieniu do tego forum :lol: więc myślę, że i tak spora część użytkowników już dawno jest spalona :crazy: Natomiast jest to słowo pisane i nikt mi nie udowodni, że np nie zmyślam bo taką mam fantazje... :problem:
Nie umawiam się tu z nikim na handel, nie udzielam, po prostu piszę.

lubię świat nierzeczywisty

to nic nie znaczy, to o niczym nie świadczy

Status:
Doktor
Odkurzacz
Newbie

Unread post by Doktor » 5 years ago

jeremiasz333 wrote:
5 years ago
dxmowiec wrote:
5 years ago
ale z tego co wiem każdy szanujący się vendor usuwa wszystkie dane klientów na bieżąco zaraz po zrealizowaniu zamówienia
W takim razie ludzie z jednego z tematów na forum, którzy dostają wezwania mogli wpaść przez to, że vendor nie czyścił bazy danych ?

Gdyby tak było nie było by problemów. Za czasów żółtych skrzynek było bezpieczniej, teraz zamawiając u przewoźników zostaje zbyt wiele śladów, podpisy, nie wiemy ile czasu trzymają oni historie nadania, doręczenia itp. Jak jakiś V wpadnie z kontem nadawczym u przewoźnika to nic prostszego jak skierować uwagę na odbiorców paczek o wadze powyżej 0.5kg itd Nawet po wpadce mija bardzo długi czas zanim sam V zorientuje się że np jego konto było spalone i obserwowane. Każdy teraz jest narażony na konsekwencje swoich czynów ale moim zdaniem najgorszą opcją jest historia zamówień na sklepie z pełnym podglądem co i jak.... A tą widać jak na dłoni w niejednym sklepie partnerskim.