Kanga Wallet

Everything related to cryptocurrencies.
Status:
toxic85
Sniffiarz
Newbie
Topic author

Kanga Wallet

Unread post by toxic85 » 4 years ago

Heja! Szykuję się do pierwszego zakupu. Zauważyłem że w pobliskim lombardzie sprzedają bitcoiny. Jak się zapytałem co i jak to powiedzieli że trzeba mieć apkę Kanga. Ta apka wymaga conajmniej e-maila. Jeśli ją założę z jakimś lipnym mejlem i sobię kupię bitcoiny w Lombardzie to czy mogę potem to przelać na Exodusa a z Exodusa do Vendora? Korzystał z ktoś z Was z tej Kangi?

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Kanga Wallet

Unread post by Gargameli » 4 years ago

Tak na pierwszy rzut zastanawia mnie fakt, dlaczego ten Kantor / Lombard narzuca konkretną aplikację! Przecież BTC można zakupić na dowolny adres!

Ponadto jeśli chodzi o miasto na literę B.... to chyba jest tam bezpieczniejszy Bitomat (Zielone Arkady)... w sumie to kilka miast...

hmm... szczerze przyznam, że nie znam tej apki i ominęłabym ją szerokim łukiem ze względu na fakt, który opisałam w pierwszym zdaniu.

miałam się jej przyjrzeć, ale po wstępnych oględzinach i zapisach w Regulaminie domniemam, że wymagana będzie weryfikacja zgodna z KYC/AML
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
toxic85
Sniffiarz
Newbie
Topic author

Kanga Wallet

Gargameli wrote:
4 years ago
Tak na pierwszy rzut zastanawia mnie fakt, dlaczego ten Kantor / Lombard narzuca konkretną aplikację! Przecież BTC można zakupić na dowolny adres!

Ponadto jeśli chodzi o miasto na literę B.... to chyba jest tam bezpieczniejszy Bitomat (Zielone Arkady)... w sumie to kilka miast...

hmm... szczerze przyznam, że nie znam tej apki i ominęłabym ją szerokim łukiem ze względu na fakt, który opisałam w pierwszym zdaniu.

miałam się jej przyjrzeć, ale po wstępnych oględzinach i zapisach w Regulaminie domniemam, że wymagana będzie weryfikacja zgodna z KYC/AML
Dzięki. Na stronie taj kangi czytałem że to taki projekt żeby szybko wpłacać/wypłacać krypto w całej polsce. Jeśli założę bezpiecznego mejla (nic innego nie jest potrzebne) to też to jest ciężkie do namierzenia. Ale rzeczywiście bitomat chyba lepszy.

PS Możesz mnie oświecić skąd pomysł o mieście na B? Nigdzie o tym nie wspominałem chyba...

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Kanga Wallet

Unread post by Gargameli » 4 years ago

toxic85 wrote:
4 years ago
Możesz mnie oświecić skąd pomysł o mieście na B?
bo właśnie tam było kilka przekrętów na BTC w związku z tą apką xD
toxic85 wrote:
4 years ago
Nigdzie o tym nie wspominałem chyba...
Nigdzie. Ale użyłeś słowa klucz "Kanga Wallet" i to dało mi do myślenia xD...

poza tym mam szklaną kulę, a także wróżę z fusów... więc jak już pisałam wyżej, że w mieście masz Bitomat to z niego skorzystaj. bezpieczniej. oczywiście po qr code zakupisz na portfel Exodusa, a potem do Vendora...

powodzenia ;)
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
koneserka
Szczur
Newbie

Kanga Wallet

Unread post by koneserka » 4 years ago

toxic85, Słuchaj tej Pani. O kryptowalutach ma przeogromną wiedzę.

Status:
toxic85
Sniffiarz
Newbie
Topic author

Kanga Wallet

Gargameli wrote:
4 years ago
wstępnych oględzinach i zapisach w Regulaminie domniemam, że wymagana będzie weryfikacja zgodna z KYC/AML
Podążyłem temat i wychodzi na to że pełna weryfikacja potrzebna jest do zarejestrowania się na giełdzie (teraz każda giełda tego wymaga). Do samego portfela potrzebny jest tylko email. Czyli można założyć bezpieczny email i korzystać z portfela. Do paczkomatów też podajemy email żeby wiedzieć gdzie gołąb. Więc nie wydaje mi się żeby to była aż tak niebezpieczna opcja. Jakby pieski chciały bardzo węszyć i mieli historię wpłat vendora to tak samo mogą dojść kto był w danej godzinie przy bitomacie (kamery są wszędzie) jak i kupował krypto w kantorze. Nie wiem tylko co jest bardziej opłacalne. Trzeba by policzyć. Kurs Kangi jest do sprawdzenia w necie - kantor kanga. Na pierwszy rzut oka wydaje się bardziej opłacalny.