Koniec jest blisko ..

Section dealing with legal issues related to the use of stimulants. Questions about legality and legal status.
Status:
baklazan
Sniffiarz
Użytkownik
Topic author

Koniec jest blisko ..

Unread post by baklazan » 5 years ago

Już swoje czarnowidztwo ostatnio w wątku legalchema zamieściłem ale teraz znalazłem jeszcze coś na poparcie
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3498356/knutseldrugs-straks-illegaal?utm_source=www.chemforum.org&utm_medium=referral&utm_content=/showthread.php?tid=10347&pid=56595

Jak widzicie przyszłość RC w razie jeśli NL wprowadzi ban na RC? Każdy kto ma troche rozumu chyba
jest świadom że to tylko kwestia czasu kiedy wymuszą inne kraje zamknięcie tego pierdolnika. A z każdą
zatrzymana przesyłką sprawa jest coraz temu bliższa. Pomijając sam fakt że 99% sklepów detalicznych aktualnie znajduje się w tym kraju, gorsza sprawa że jest to jedyny chyba w EU kraj do którego można jeszcze z Chin legalnie jako firma importować tego typu substancje i nimi legalnie handlować, co za tym idzie gdzie znajdują się wszyscy dystrybutorzy hurtowi i gdzie produkowane są substancje które w Chinach już są zbanowane typu aphp czy 3mmc i szereg innych. Nie wiem na ile macie wiedzę i wyobraźnię co będczie oznaczać ban RC w NL, ale będzie to można uznać za koniec w zasadzie pewnej epoki, nie mówiąc o dostępności, sklepach itd Co tu dużo mówić nie będzie o czym już na tym forum pisać, zostaną tylko sprzedawcy z DMów którym się uda nielegalnie dostać przesyłkę z Chin lub znajdą producenta nielegalnego jakiejś substancji w EU, co skutkować będzie cenami kilkukrotnie wyższymi niż aktualnie plus skurczeniem się oferty do jednej dwóch substancji. Ciekawy jestem waszej opinii w tej sprawie. Tych co mają zamiar napisać że zaraz inne państwo się znajdzie gdzie się przeniosą sklepy itd niech spróbują do tego Państwa sprowadzić legalnie kilkaset kilo jakiś RC z Chin albo je tam zacząć produkować :lol:

Status:
swirekmirek
Sniffiarz
Użytkownik

Koniec jest blisko ..

Unread post by swirekmirek » 5 years ago

coraz trudniej będzie o substancje typu 3-mmc, wręcz jestem pewny że go już nie długo nie będzie na rynku, zostanie się może jakieś 4cmc robione na Słowacji lub gdzieś gdzie jeszcze jest legal i Chińskie badziewia ....

Status:
Feszek
Odkurzacz
Newbie

Koniec jest blisko ..

Unread post by Feszek » 5 years ago

Co do importu Chińskich substancji to już dawno zostało ograniczone przez BAN na terenie samych Chin - obecnie tylko nowe wynalazki są do ściągnięcia.

Europejczycy też ważą CMC-ki tak samo jak np amfetaminę.

Ćpanie to ogromny rynek w którym są ogromne pieniądze a pieniądze są napędem i znajdą się chętni którzy w imię tych pieniędzy poniosą ryzyko.

Kanały samej dystrybucji jak i ceny pewnie się zmienią ale kto będzie chciał ten ogarnie tak samo jak dziś można ogarnąć "tradycyjne" narkotyki

Status:
nutsak1337
Szczur
Newbie

Koniec jest blisko ..

Unread post by nutsak1337 » 5 years ago

Szczerze, to mnie to cieszy, tak samo jak ucieszyłem się po wprowadzeniu prawa analogowego w PL, bo skoro i tak wszystko jest nielegalne to pojawiło się 3-mmc 4-emc itp. To jeśli w nl zbanują rc pojawi się 4mmc w jakimś urugwaju czy innym egipcie.

Status:
janosik1358
Psychonauta
Użytkownik

Koniec jest blisko ..

Unread post by janosik1358 » 5 years ago

nutsak1337 wrote:
5 years ago
Szczerze, to mnie to cieszy, tak samo jak ucieszyłem się po wprowadzeniu prawa analogowego w PL, bo skoro i tak wszystko jest nielegalne to pojawiło się 3-mmc 4-emc itp. To jeśli w nl zbanują rc pojawi się 4mmc w jakimś urugwaju czy innym egipcie.
Hahah ciekawa teoria, może w takim przypadku pojawi się 4mmc, ale podejrzewam że wszystko będzie znacznie trudniejsze go ogarnięcia.
Co z tego że pojawi się w tym Urugwaju czy Egipcie jak ściągnąc z stamtąd paczkę będzie bardzo ciężko, wtedy to dopiero będą sypały się wezwania oraz gubienie się paczek.
Testy i badania substancji opisywanych przez mnie, są prowadzone za granicą, w takich krajach jak Słowacja i Holandia.
W Polsce większość substancji opisywana przez mnie, jest nielegalna, dlatego tutaj badań nie prowadzę.

Status:
Doktor
Odkurzacz
Newbie

Koniec jest blisko ..

Unread post by Doktor » 5 years ago

Spokojnie, cały świat od zalania dziejów walczył z maryhuanoł, kokajino, narkotykamy, nawet wprowadzono prohibicje i co.... I nic
Psy szczekają, świat się kręci, karawana jedzie dalej...

Nie martwcie się ten rynek to miliardy € w skali miesięcznej na całym świecie, bardziej dociekliwych odsyłam do europejskiego raportu na ten temat, fajna lektura, dużo tabelek i statystyk.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/2374/EU%2520Drug%2520Markets_Strategic%2520Overview%2520PL_web.pdf&ved=2ahUKEwjB_IS9wtLiAhUMuRoKHT_nAyAQFjAAegQIBxAC&usg=AOvVaw1QFADh5fA2XYpVq7L44lLV&cshid=1559744089752

Status:
NieZwyczajnie
Zaklinacz węży
Politoksykofil

Koniec jest blisko ..

Unread post by NieZwyczajnie » 5 years ago

Wątpie żeby faktycznie mieli w NL wprowadzić prawo analogowe. Nawet jednak jeśli, wciąż na pewno xyz państw bez prawa analogowego czeka w kolejce żeby zagarnąć pozycję europejskiego lidera, więc niech was o to głowa nie boli, jeszcze parę lat się rc'kami pobawimy ;)

Status:
Krysmen
Dyso-sensei
Użytkownik

Koniec jest blisko ..

Unread post by Krysmen » 5 years ago

Jak będzie ban w Nl to zostaje Słowacja ale nic nie upadnie człowieku za wielkie pieniądze wchodzę w grę poza tym policja nie miało by co robić :smoke:

Status:
NieZwyczajnie
Zaklinacz węży
Politoksykofil

Koniec jest blisko ..

Krysmen Wtedy policja by mogła latać za trawą... Ale w dobie co raz chętniej legalizujących ją rządów, faktycznie mogą stanąć przed perspektywą bezrobocia...
Zamykanie dilerów/vendorów policji się opłaca, bo na tym zarabiają, zamykanie rynku na którym działają policji się nie opłaca, bo nie będą mieli kogo łapać.

Status:
aras
Wściekły wąż
Gubernator

Koniec jest blisko ..

Unread post by aras » 5 years ago

nutsak1337 wrote:
5 years ago
Szczerze, to mnie to cieszy
No to super. A nie wiesz ze prohibicja wplywa zle na jakosc oraz cene produktu?
Nie wspomne juz o tym ze ciezko bedzie to znalezc oraz zamowic, jak pisal janosik1358.
Mimo ze 4mmc na rynku niby jest, to 95% z tego wciskaja jakis shit, a jak kupisz to cena jest x razy wieksza i nie ma mozliwosci kupna poza dm, ktore zreszta tez juz ledwo zyja.
Psychodela, psychodeliczny styl!
My walczymy dla niego, my walczymy wraz z nim!

Status:
Splash
Narkotykacz
Użytkownik

Koniec jest blisko ..

Unread post by Splash » 5 years ago

Naprawdę nie rozumiem komu przeszkadza taki biznes też kiedyś myślałem heh jak zbanują rc będą narkosy no ale to faktycznie nie ma sensu przez to ,że będzie ograniczony dostęp , zwiększone ryzyko itp. :eh:

Status:
Venoom
Odkurzacz
Newbie

Koniec jest blisko ..

Unread post by Venoom » 5 years ago

walić te rc bez tego człowiek sie nawet lepiej czuje :mrgreen:

Status:
karabin
Ssak
Newbie

Koniec jest blisko ..

Unread post by karabin » 5 years ago

Mysle ze jesli zbanuja obecne srodki. Ktos wpadnie na jakies zamienniki co bedzie legalne. Kiedys byla dostepna tylko amf i trawka i tabs. Jak sie za to zaczeli brac konkretnie wlasnie wymyslali dopki, pozniej sie za nie co prawda wzieli ale wymyslali coraz to nowe sposoby obalania prawa i tu będzie to samo.
To walka z wiatrakami kto chce to i tak będzie bral... A ich zwalczanie to poniekad wyrzucanie pieniędzy w bloto

Status:
NieZwyczajnie
Zaklinacz węży
Politoksykofil

Koniec jest blisko ..

karabin Im dalej dopalaczom będzie od narkotyków klasycznych, tym trudniej będzie nam przewidywać skutki zażycia danej substancji. Jednak zawsze będzie tych kilku typków, którzy będą gotowi to brać, a tak długo jak ktoś będzie chciał to kupić, tak długo ktoś będzie gotowy to sprzedać...

Status:
karabin
Ssak
Newbie

Koniec jest blisko ..

Unread post by karabin » 5 years ago

NieZwyczajnie, najlepszym wyjsciem dla wszystkich jeet legalizacja. :E :mrgreen: