Kwas, a LSD - różnica

Free discussions not related directly to the topic of the forum.
Status:
Gandalf
Wynalazca NZT
Gandalf
Topic author

Kwas, a LSD - różnica

Unread post by Gandalf » 5 years ago

Siema, tak rozkminiam jedną rzecz, bo dla mnie od zawsze LSD (1P-LSD, LSD-25 itp.) to jest kwas, karton, blotter, lsd itp - różnie nazywam, jednak teraz ziomek mi mówił o jakimś mbum (słownie em bum(??) ) i zastanawiam się nad różnicami, szkodliwością, toksycznością, czasem działania i mocą - może jakiś znawca by sie wypowiedział? :P

OomAmee, Ty chyba wiesz trochę więcej na ten temat ode mnie - może się wypowiesz? :D
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
priap
Odkurzacz
Newbie

Kwas, a LSD - różnica

Unread post by priap » 5 years ago

Kwas to potoczna nazwa LSD-25, czyli fachowo Dietyloamid kwasu D-lizergowego.
Natomiast to co przytaczał kolega to NBOMe. Inna grupa substancji- fenetylamina, do niej należy DOC dostępna u kilku V. Też psychodeliczna, ale działaniem zbliżona w stronę stymulacji z komponentą psychodeliczną. NBOMe jest wyjątkowo niebezpieczna przy chorobach układu krążenia, a także chorobach psychicznych.

Status:
Snake Shadow
Psychonauta
Pyton

Kwas, a LSD - różnica

Unread post by Snake Shadow » 4 years ago

W moim środowisku kwasem określało sie karton, a LSD oznaczało kryształ. W sumie przecież karton mógł być nasączany nie tylko LSD ;-)
Solid State Society