Od Maja Papierosy Znikną z Polskich Sklepów
Papierosy dla wielu sklepów stanowią jedno z głównych źródeł dochodów, jednak już niedługo mogą one zniknąć z półek sklepowych.
Papierosy od wielu lat stanowią jeden z najbardziej chodliwych towarów na polskim rynku. W naszym kraju są miliony osób, które nie wyobrażają sobie nawet jednego dnia bez puszczenia dymka. Jednak już w przyszłym roku odstęp do nich może być znacząco utrudniony. Na tyle, że nie będzie możliwości zakupienia papierosów w polskich sklepach. Bez wątpienia podniesie to poważny sprzeciw ze strony palaczy, którzy z dnia na dzień zostaną odcięci od tego produktu.
Papierosy znikną ze sklepów?
Wszyscy sobie doskonale zdajemy sprawę, że palenie jest bardzo szkodliwe dla zdrowia. Z tego też względu coraz mniej osób popada w ten nałóg, a kolejne decydują się na walkę z nim. Jednak nie zmienia to faktu, że ilość palaczy w naszym kraju wciąż jest wprost astronomiczna
Ludzie przyzwyczaili się do tego, że gdy brakuje im papierosów, to mogą bez problemu zakupić je praktycznie w każdym sklepie. Problem w tym, że nowe przepisy wprowadzone przez Unię Europejską narzucają poważne zmiany, które całkowicie zmieniają proces dystrybucji tego produktu. - Znaczące opóźnienia w procedowaniu nowelizacji ustawy tytoniowej powodują, że dostosowanie w wyznaczonym przez UE terminie do nowych regulacji będzie znacząco utrudnione. Dla wszystkich uczestników rynku biorących udział w obrocie wyrobami tytoniowymi wdrożenie systemu Track & Trace oznacza całkowitą modyfikację dotychczasowej działalności operacyjnej, zbudowanie nowych systemów informatycznych, zaopatrzenie się w niezbędny sprzęt oraz przeszkolenie pracowników - mówił Maciej Ptaszyński, dyrektor Polskiej Izby Handlu.
Co więcej, nowe przepisy wymagać będą zarejestrowania ponad 100 tysięcy punktów sprzedaży detalicznej. Wprowadzenie takiego systemu wymaga masy pracy oraz przygotowań, a musi on być wprowadzony do 20 maja 2019 roku. W przeciwnym wypadku papierosy znikną ze sklepowych półek. - Nowe regulacje wymagają też formalnego zarejestrowania ponad 100 tys. punktów sprzedaży detalicznej. To nie tylko ogromne wyzwanie techniczne, ale również komunikacyjne, wymagające gotowych przepisów prawnych. Bez nich istnieje realne ryzyko, że po 20 maja 2019 r. sprzedaż wyrobów tytoniowych w punktach detalicznych będzie niemożliwa - podaje Polska Izba Handlu.
Papierosy od wielu lat stanowią jeden z najbardziej chodliwych towarów na polskim rynku. W naszym kraju są miliony osób, które nie wyobrażają sobie nawet jednego dnia bez puszczenia dymka. Jednak już w przyszłym roku odstęp do nich może być znacząco utrudniony. Na tyle, że nie będzie możliwości zakupienia papierosów w polskich sklepach. Bez wątpienia podniesie to poważny sprzeciw ze strony palaczy, którzy z dnia na dzień zostaną odcięci od tego produktu.
Papierosy znikną ze sklepów?
Wszyscy sobie doskonale zdajemy sprawę, że palenie jest bardzo szkodliwe dla zdrowia. Z tego też względu coraz mniej osób popada w ten nałóg, a kolejne decydują się na walkę z nim. Jednak nie zmienia to faktu, że ilość palaczy w naszym kraju wciąż jest wprost astronomiczna
Ludzie przyzwyczaili się do tego, że gdy brakuje im papierosów, to mogą bez problemu zakupić je praktycznie w każdym sklepie. Problem w tym, że nowe przepisy wprowadzone przez Unię Europejską narzucają poważne zmiany, które całkowicie zmieniają proces dystrybucji tego produktu. - Znaczące opóźnienia w procedowaniu nowelizacji ustawy tytoniowej powodują, że dostosowanie w wyznaczonym przez UE terminie do nowych regulacji będzie znacząco utrudnione. Dla wszystkich uczestników rynku biorących udział w obrocie wyrobami tytoniowymi wdrożenie systemu Track & Trace oznacza całkowitą modyfikację dotychczasowej działalności operacyjnej, zbudowanie nowych systemów informatycznych, zaopatrzenie się w niezbędny sprzęt oraz przeszkolenie pracowników - mówił Maciej Ptaszyński, dyrektor Polskiej Izby Handlu.
Co więcej, nowe przepisy wymagać będą zarejestrowania ponad 100 tysięcy punktów sprzedaży detalicznej. Wprowadzenie takiego systemu wymaga masy pracy oraz przygotowań, a musi on być wprowadzony do 20 maja 2019 roku. W przeciwnym wypadku papierosy znikną ze sklepowych półek. - Nowe regulacje wymagają też formalnego zarejestrowania ponad 100 tys. punktów sprzedaży detalicznej. To nie tylko ogromne wyzwanie techniczne, ale również komunikacyjne, wymagające gotowych przepisów prawnych. Bez nich istnieje realne ryzyko, że po 20 maja 2019 r. sprzedaż wyrobów tytoniowych w punktach detalicznych będzie niemożliwa - podaje Polska Izba Handlu.
This post has high reputation.
I bardzo dobrze, taki syf to można było sprzedawać a biedna Maria cały czas kitrana
Syf jak syf jak rc , i 60% innych legalnych rzeczy w tym kraju.Teraz nie będzie ani tytoniu ani trafki ,unia tylko nam zabiera,do tego ceny w sklepach pójdą grubo do góry,czekać tylko jak zdelegalizują H2O,po tym gównie wszystkiego można się spodziewać.Trudno ludzie będa jarać tytoń bez akcyzy , a myślę że policja będzie w tej sprawie przymykać oko tak jak teraz na piciu piwka w miejscu publicznym,zresztą sami będą palić.UE to jest chorobapowdermaster wrote: ↑5 years agoI bardzo dobrze, taki syf to można było sprzedawać a biedna Maria cały czas kitrana
Kurczę DyroX na prawdę? Czytasz co publikuje "pikio" i jeszcze to przekopiowujesz tu ? Taki dopkowy opiowrak, z 386 postami, przekopiowałeś tu, lecz nie pierwszy kolejny fejkowy klikbajtowy artykuł, jednego z najbardziej niewiarygodnych serwisów, który zbiera głownie nasze dane. Wciska ciemnemu ludowi takie fejk newsy, że mój dwuletni wnuk w nie wierzy DyroX, ja nie chcę na ciebie tu najeżdżać, ale uwierz mi proszę, że pikio to jeden z najbardziej fejkowych news portali. Niczym się nie różni od serwisów typu pudelek, plotek itp. Niestety, żyjemy obecnie w czasach gdzie nawet znana ogólnopolska stacja radiowa publikuje na swojej stronie chodliwe klikbajty, aby sprawdziś kto w nie wierzy. Pisałem kilka dni temu o tym, aby najpierw zastanowić się, kopiowaniem tych klikbajtów, bo zamiast dumy z siebie, będzie wstyd.
Poniżej wklejam przykład z przed kilku dni takiego fejk newsa, skopiowany tu z rmfki, lecz myślę że zroibił to chyba w dobrej woli, lecz niestety, się nie zastanowił
Co lud czyta?
A w co wierzy?
W Polsce wszyscy będą milionerzy???
Cały lud się denerwuje?
Wina Tuska!!!" Wykrzykuje!
Kumasz o co to wszystko jest kaman? Dlatego porzuć ten portal oraz wszystkie inne podobne mu, które przewijają się Tobie na facebookowej osi czasu na, a najlepiej je zablokuj, na prawdę. Tego typu portale są po to, aby przyciągnąć do siebie jak największą rzeszę łatwowiernego społeczeństwa, aby w konsekwencji móc sterować nim? Najpierw sprawdzają licznik wejść na swoją domenę, oraz na swoje hitowe klikbajty, aby dowiedzieć się kto i co czyta, a robią to 24/7!!! Sprawdzają fora (chyba jeszcze nie to ) i dyskusje, czy toczy się jakieś rozmowy, dotyczące ich głośnych hit newsów. Jeżeli złapią Cie choć jeden jedyny raz, zalogowanego w pośpiechu przez jakiś portal typu np. fb lecz nie tylko, na jakimś innym forum lub dopadną cię w komentarzu do artykułu, to już mają Ciebie!!! Na zawsze!!! Dlatego właśnie, powstają między innymi w Europie takie rozporządzenia/ustawy jak RODO, żeby można było w pewnym stopniu temu jakoś przeciwdziałać i zapobiegać, ale tak na prawdę, jeszcze nikt nie wie, jak to praktycznie zadziała w przyszłości. Czy rzeczywiście będą one tak skrupulatnie przestrzegane i stosowane, jaki był ich cel? Co do naszego pięknego kraju, ale nie tylko naszego, to mam akurat duże wątpliwości.
Czy dostałeś już kiedyś maila z propozycją super pracy, super pożyczki na 0% albo propozycją odbioru bardzo wartościowego prezentu z Twoim imieniem i nazwiskiem od nieznanego ci w ogóle wcześniej nadawcy? A może zadzwonił do Ciebie już konsultant kiedyś, z podobnymi super propozycjami i od razu zwrócił się do Ciebie po imieniu? Wtedy dopiero się zastanawiamy
Skąd oni w ogóle mnie znają?
Skąd te skur**syny moje dane mają?
Wtedy już za późno jest niestety Ktoś pamięta gdzie się zgadzał, a gdzie nie?
Mógłbym podać tu jeszcze dziesiątki innych przykładów, lecz nic nie zastąpi racjonalnego myślenia. Po prostu, nie dajmy się łatwo nabierać na głośne hitowe klikbajty tylko w jednym serwisie o wątpliwej reputacji lub wyskakujących nam powiadomień. Jeżeli chodzi o takiego typu newsy, które są dla nas lub to najważniejsze moim zdaniem jest:
1. Sprawdź kto opublikował taki zajebisty news?
2. Sprawdź publikują go u siebie jakieś liczące się portale czy serwisy internetowe
3. Jeżeli na dwa powyższe punkty odpowiedziałeś tak, jest duża szansa że nie umoczysz
Chcąc bezmyślnie być "tym pierwszym", możemy nagle być śmieszniejszym
Pozdro i z fartem
Poniżej wklejam przykład z przed kilku dni takiego fejk newsa, skopiowany tu z rmfki, lecz myślę że zroibił to chyba w dobrej woli, lecz niestety, się nie zastanowił
Te wszystkie serwisy publikują to po to, aby sprawdzić ile ludu ciemnego u nas:Executor wrote: ↑5 years ago"substancje pozwalające się wydajniej uczyc"
https://www.rmf24.pl/fakty/news-pochwala-dopalaczy-w-podreczniku-do-chemii,nId,2885933
Co lud czyta?
A w co wierzy?
W Polsce wszyscy będą milionerzy???
Cały lud się denerwuje?
Wina Tuska!!!" Wykrzykuje!
Kumasz o co to wszystko jest kaman? Dlatego porzuć ten portal oraz wszystkie inne podobne mu, które przewijają się Tobie na facebookowej osi czasu na, a najlepiej je zablokuj, na prawdę. Tego typu portale są po to, aby przyciągnąć do siebie jak największą rzeszę łatwowiernego społeczeństwa, aby w konsekwencji móc sterować nim? Najpierw sprawdzają licznik wejść na swoją domenę, oraz na swoje hitowe klikbajty, aby dowiedzieć się kto i co czyta, a robią to 24/7!!! Sprawdzają fora (chyba jeszcze nie to ) i dyskusje, czy toczy się jakieś rozmowy, dotyczące ich głośnych hit newsów. Jeżeli złapią Cie choć jeden jedyny raz, zalogowanego w pośpiechu przez jakiś portal typu np. fb lecz nie tylko, na jakimś innym forum lub dopadną cię w komentarzu do artykułu, to już mają Ciebie!!! Na zawsze!!! Dlatego właśnie, powstają między innymi w Europie takie rozporządzenia/ustawy jak RODO, żeby można było w pewnym stopniu temu jakoś przeciwdziałać i zapobiegać, ale tak na prawdę, jeszcze nikt nie wie, jak to praktycznie zadziała w przyszłości. Czy rzeczywiście będą one tak skrupulatnie przestrzegane i stosowane, jaki był ich cel? Co do naszego pięknego kraju, ale nie tylko naszego, to mam akurat duże wątpliwości.
Czy dostałeś już kiedyś maila z propozycją super pracy, super pożyczki na 0% albo propozycją odbioru bardzo wartościowego prezentu z Twoim imieniem i nazwiskiem od nieznanego ci w ogóle wcześniej nadawcy? A może zadzwonił do Ciebie już konsultant kiedyś, z podobnymi super propozycjami i od razu zwrócił się do Ciebie po imieniu? Wtedy dopiero się zastanawiamy
Skąd oni w ogóle mnie znają?
Skąd te skur**syny moje dane mają?
Wtedy już za późno jest niestety Ktoś pamięta gdzie się zgadzał, a gdzie nie?
Mógłbym podać tu jeszcze dziesiątki innych przykładów, lecz nic nie zastąpi racjonalnego myślenia. Po prostu, nie dajmy się łatwo nabierać na głośne hitowe klikbajty tylko w jednym serwisie o wątpliwej reputacji lub wyskakujących nam powiadomień. Jeżeli chodzi o takiego typu newsy, które są dla nas lub to najważniejsze moim zdaniem jest:
1. Sprawdź kto opublikował taki zajebisty news?
2. Sprawdź publikują go u siebie jakieś liczące się portale czy serwisy internetowe
3. Jeżeli na dwa powyższe punkty odpowiedziałeś tak, jest duża szansa że nie umoczysz
Chcąc bezmyślnie być "tym pierwszym", możemy nagle być śmieszniejszym
Pozdro i z fartem
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.
mss5mdc
Jakiego facebooka ? Ja mam tam tylko grupy z ofertami pracy,info wziąłem z youtuba od " atora " jak widać w filmiku,wpisałem w wyszukiwarkę tę fraze i wybrałem jedną z kilkunastu stron na ten temat,wszędzie o tym jest głośno,czyli według Ciebie wszystkie portale informacyjne zrobiły jednego wielkiego wała? Poszukaj w swoich prawinych źródłach zapewne też tam znajdziesz.Jedna strona możę sobię napisać fake nevsa ,ale po co mają to robić na ten sam temat kilkanaście różnych źródeł? Jak najbardziej w to wierzę ale zapewne jakoś inaczej zostanie ominięty ten problem.
Jakiego facebooka ? Ja mam tam tylko grupy z ofertami pracy,info wziąłem z youtuba od " atora " jak widać w filmiku,wpisałem w wyszukiwarkę tę fraze i wybrałem jedną z kilkunastu stron na ten temat,wszędzie o tym jest głośno,czyli według Ciebie wszystkie portale informacyjne zrobiły jednego wielkiego wała? Poszukaj w swoich prawinych źródłach zapewne też tam znajdziesz.Jedna strona możę sobię napisać fake nevsa ,ale po co mają to robić na ten sam temat kilkanaście różnych źródeł? Jak najbardziej w to wierzę ale zapewne jakoś inaczej zostanie ominięty ten problem.
Nie napisałem nigdzie, że ten nic nie warty klikbajt wziąłeś z fb. Napisałem, ze tego typu serwisy z codzienną dawką szokujących wiadomościm, jak właśnie "pikio" często na siłę próbują dostać się do listy naszych obserwowanych stron czy też serwisów, aby potem móc wyświetlać nam codziennie wiadomości, przekształcone w taki sposób, lub wręcz kłamliwe, abyśmy zawsze czytali je z rozdziabioną mordką i wielkimi oczami Tylko zasugerowałem, aby takie wywalić ze stron obserwowanych, jeżeli nie chcesz mieć śmietniska w głowie nic nie wartych newsów, ale ok, Twoja sprawa
aha ok, tu dosłownie nie wiem, co mam napisać, to chyba ja jestem już za stary, skoro nie znam gościa, który ma tak wiarygodne i przede wszystkim rzetelne newsy Żal mi tylko, tych kilka milionów palaczy, bo gdzie oni fajki kupią w maju?
Ogłaszam więc, że zrobię w kwietniu zapasy i w maju otwieram "metę" z fajkami, ale że czasy są bardziej cywilizowane to będzie także wysyłka na fajkomat
Ja też wpisałem i mam nadzieję, że wyskoczyły mi te same strony z wyszukaną frazą co i Tobie. Czy Ty uważasz, te kilka serwisów za wiarygodne? To jest wg. Ciebie wszędzie i w dodatku, jest o tym głośno w mediach w Polsce? DyroX??? Ale wiesz co? Masz prawo tak uważać dlatego w moim ostatnim poście napisałem, jak takie super wiarygodne serwisy jak "pikio" piszą w taki sposób, lub ten znany wszystkim dziennikarz, oprócz mnie "ator" mówi to z takim przekonaniem, że na prawdę, niektórzy wierzą że w maju w Polsce fajek będzie brak
DyroX już wiem, że Ty mój poprzedni post odebrałaś jako atak na Ciebie. Otóż, zapewniam Cię, że nie miałem zamiaru w jakikolwiek sposób Cię urazić, a chciałem trochę naświetlić problematykę, czasów fejk newsów i głośnych klikbajtów, w których tytuł musi być tak szokujący i troszeczkę bardziej prawdziwszy, niż sama jego treść, abyś właśnie go chciał kliknąć i go przeczytać, a takie serwisy jak min. "pikio" dopasowały się do społeczeństwa, które nigdy nie kliknęłoby np. w link mówiący, że "W maju palenie papierosów, będzie powodowało zachorowanie na raka" ale, że "Znikną z pólek sklepów" co oczywiście jest nieprawdą, a tylko teoretyczną możliwością, która choćby nie wiadomo co i tak by się nie wydarzyła, klikną wszyscy którzy gonią za sensacyjnymi newsami, a nie za przyszłymi faktami.
A ja nie wierzę w ogóle dlatego proponuję zakład Wyjdę nawet z niekorzystną dla siebie propozycją Jeżeli wygram to kupisz mi i wyślesz na swój koszt 5g 3MMC. Jeżeli Ty wygrasz, to ja kupię Tobie i wyślę 50g! dowolnego odczynnika jaki jest do kupienia obecnie u jakiegokolwiek vendora z forum. W tym zakładzie Twoja wygrana może być 10 razy większa, niż w przypadku, gdybym to ja wygrał A co mi tam, nie będę Ci żałował Co Ty na to?
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.
This post has high reputation.
jedynie co znika to mozgi ludziom po rc
mss5mdc
Nie wklejam tu każdego przypadkowego nevsa który wpadnie mi w oko ,ten wydaję mi się wiarygodny,wiem do czego ue jest zdolne i wierze że tak będzie lub ( no dobra przekonałeś mnie ) może być.Jak czytałeś ,fajki nie do końca mają zniknąć,tylko mają być wypuszczane tylko z jakimś numerem.Co do za pasów to nie są one potrzebne ,ludzie i tak by tytoń sobie skręcili lub fajki bez akcyzy.
W takim razie towarzyszu jedwabniku cięszę się że jest to jednak Fake,bo nie wiem czy bym dostał taki drugi dobry tytoń jak P&S po " delegalu "delegalu"
A i... Nie odebrałem Twojego poprzedniego postu jako "atak" chyba że Ty chciałeś żebym go tak odebrał. Za stary i leniwy jestem na takie przepychanki idt przez kabel.
Już zgłosiłem ten post jako Fake nevs żeby nie było że sobie posty nabijam byle czym;)
Nie wklejam tu każdego przypadkowego nevsa który wpadnie mi w oko ,ten wydaję mi się wiarygodny,wiem do czego ue jest zdolne i wierze że tak będzie lub ( no dobra przekonałeś mnie ) może być.Jak czytałeś ,fajki nie do końca mają zniknąć,tylko mają być wypuszczane tylko z jakimś numerem.Co do za pasów to nie są one potrzebne ,ludzie i tak by tytoń sobie skręcili lub fajki bez akcyzy.
W takim razie towarzyszu jedwabniku cięszę się że jest to jednak Fake,bo nie wiem czy bym dostał taki drugi dobry tytoń jak P&S po " delegalu "delegalu"
A i... Nie odebrałem Twojego poprzedniego postu jako "atak" chyba że Ty chciałeś żebym go tak odebrał. Za stary i leniwy jestem na takie przepychanki idt przez kabel.
Już zgłosiłem ten post jako Fake nevs żeby nie było że sobie posty nabijam byle czym;)
Niech zostanie tu właśnie, choćby po to, aby nie karmić tych internetowych trolli
DyroX nie, nie chciałem, więc peace & ecstasy
Mi koleszko. Co prowadzi sklep mówi ze cały ciul właśnie zarabiają.ze szlugensow ,państwo najwiecej
Wybacz ale ludzie bez konktaktu z rc tez ciepira na chroniczny zamik proceso poznawczo -
myslowch. Co ciekawe w tym samych tematach (,prsawu, unija, mysla ciezkos swoich twierdzenie z waga smiecia z pod gazety wyborczej. Nie twierdze ze w tych samych dzisiedzichasch maja takie sako zdanie. Nie jedni i drudze pierdolja rozmowe na poziomie merytorycznym i sematnycznym. Chetnie podejmie jazda na pravi, bo warunkim przestrzegania tych zasad, a jesli zmienie zdnie w podwplywem czegos czego nie widzisjal kub innyc. Zaloze foprum na watek i bedew tydzien codziennie pisal wierszyk przeprosny.
kwestia tytoniu jest blaha,a Panowie na rozsadnych pozi9omie sie sprzeczaja,; sek w tym ,ze to jest wyjatek - normalnie g=rozmow metyrotryka.doswiadczenie/fakt/mozlisosci/konsekwencje - PRAWIR NIEOSIAGALNE" a Szlguijak to zmini od 150 lat, napierdolny aminiaku w tytn, zwiekszymy przyswaialnosc, uzalezniejmy setki milionow (miliard ?+) a potem oczywiscie dla ich cdrowie i prprawienia komfortu zycie podniescmy icm troszle ceny bo trsze mniej bede palic }{2001-2002 na rynejk wczochdi red&whit i viveory - cena 4.20-4.30 (2019 te sa,e fajki (rokonstrujcja nazwt 13.99zl)czyili tylko 10zl roznicy na paczce do skarbu Panstwa) (jesli jakas stastyka ? ile rzucilo uzalezniochycg przed 2000 do dzisiaj ?
wczroaj informacja: papierosy dublehelix red twarda paczka jakos europejsk; duzy free China 1 paczka 5Y (2,50zl_
Chiny duty free camele zolte 15y. jakos ponizwej ueropy, cena 3razy taka. Ja od dwana mam czase szulugi z chun czasem iani nie sa drozszed, ani nie dzisiaja prewencyjnie.
komkluzja ? :dofinansujmy duze gospodarstwa tylko pod tymtopnie np3 rozne marki dofinansujmy w drugich zbiorach, zeby nuknac bledow i znacz koszta; w kreaju zrobic z akcyza nie nebdzie 10zl calosci. (clo zajebac 15 zagranice - zeby mieli na czym przeprocic tez., ograniczny iloax wywozonewgo tyoniu na kartou na osobe raz dziennie.
moze odkryjecie jakis wnioski ? chetniw poslucham o swoich bledach w mysleniu ii o lepszycg wnioskach.
jeszze jedno: papoeriosy poliskiej uprawy i produkcji i nizszczej cenia detalicznej (nawet troszke powiedmy gorsdzej niz filiki morisomnnki z kompanio tabaco diolerow) spowoduje ze buzdzet zyska niestracic (lacznie w NFZ(tfu!) )resztzki z fajek pozstnana w krewju w gorspodarce, orzebadanie aminiaku inhilibatora (chyab dobre slowo) pozwoli zrozumiec i prowadzic profrialmtyke w srod obywateli. a najwaszniejscze nikt nie zabroni sprzedacaw na jakosc za 10-12%mniej juz UK i US