odebrałem paczke i przypał
Siema wszystkim w 2019 byłem lekko skończony i złapali mnie z paczką dopów 11 gram pentedronu z którego wyliczyli 182 porcje handlowe 5 piguł 3mcc i 0,92 kannabinoidu z którego wyliczyli chyba ponad 200 . W załączniku papier , niedługo mam sprawe ktoś miał tu na tej grupie wyroki za podobne ilości jak karają jakie grzywny? Jeżeli chcecie wiedzieć jakim cudem to na 90% jakaś wystawka i działania operacyjne kwp , ale to w sumie nieistotne bo teraz czeka mnie sąd . Zrobiłem terapie w monarze i trelemorele i tak prawo jazdy zabrali . Dostałem skierowanie do lekarza medycyny pracy jako narkoman i stwierdził ze jako osoba uzależniona nie moge prowadzić auta.Teraz ciekawe jaki wyrok za posiadanie.
- Attachments
-
- 102900921_713046162804411_5971444234095127606_n.jpg (232.3 KiB)
prison750, jak to pierwszy taki numer i nie masz nic innego za uszami to w najlepszym wypadku dostaniesz zawiasy ale to i tak sporo zależy od sędziego. Na przyszłość nie chodź z takim zapleczem po rejonie

prison750, porcje handlowe? Wątpię, że chodziło o porcje handlowe, no bo kto uwierzy, że chcesz sprzedać po 50mg odczynnika na miescie xD wydaje mi się, że w ogóle nie traktowali tego jako dilerki, dawki są obliczone chyba dla Ciebie jako ćpuna, czyli ile możesz sobie zapodać porcji tego narkotyku. No tak mi się zdaje bo kurwa z 11g pentedronu, którego się przyjmuje zazwyczaj 100mg+ zrobisz 224 porcje handlowe? XD
Wydaje mi się, że potraktują Cię jak ćpuna, pójdziesz na jakieś leczenie czy tam max dostaniesz zawiasy. Te ilości są stosunkowo niewielkie, jak nie miałeś przy sobie samar, wagi etc to nie mają powodu posądzać Cię o chęć sprzedania tego komuś.
Wydaje mi się, że potraktują Cię jak ćpuna, pójdziesz na jakieś leczenie czy tam max dostaniesz zawiasy. Te ilości są stosunkowo niewielkie, jak nie miałeś przy sobie samar, wagi etc to nie mają powodu posądzać Cię o chęć sprzedania tego komuś.
Through sin and self destruction I stumble home, never alone
A co ma z tym prawo jazdy wspólnego? Prowadziłes pod wpływem że ci w to prawko wmieszali?
Oni tam nie piszą o porcjach handlowych, tylko po prostu o porcjach.
W tych ich porcjach chodzi o porcje użytkowe na jednego strzała wg ich uznania.
I w sumie to jest taka zagrywka, bo ilości wychodzą znaczne - ale nie są brane pod uwagę takie rzeczy jak tolerka, ubytki przy potencjalnym przygotowywaniu tych porcji itp. Z tych ich 224 w zależności od użytkownika może się zrobić 100 albo i mniej.
To raczej za mało na duże kłopoty, chyba że już masz wcześniejsze historie.
I w sumie to jest taka zagrywka, bo ilości wychodzą znaczne - ale nie są brane pod uwagę takie rzeczy jak tolerka, ubytki przy potencjalnym przygotowywaniu tych porcji itp. Z tych ich 224 w zależności od użytkownika może się zrobić 100 albo i mniej.
A po nocy przychodzi dzień
A po burzy spokój
A po burzy spokój
Powiedzialem ze jestem narkomanem i to na własny użytek w zeznaniach , prokuratura wystąpiła z wnioskiem o badania w wojewódzkim ośrodku medycyny pracy w celu stwierdzenia czy choroba narkotykowa pozwala mi uczestniczyć w ruchu drogowym .A co ma z tym prawo jazdy wspólnego? Prowadziłes pod wpływem że ci w to prawko wmieszali?
ale zarzut znacznej ilości jest i jakby otworzyli tą koperte na komendzie to bym siedział w areszcie śledczym tak jak wszyscy którzy teraz za 15 g mefedronu idą siedzieć po zatrzymaniu . Ale to była paczka od preda i nie otworzyli tego szarego ostatniego pakunku tylko wrzucili na wage i wysłali do biegłych dopiero po paru miesiacach dostałem zarzut .OomAmee wrote: ↑4 years agoOni tam nie piszą o porcjach handlowych, tylko po prostu o porcjach.
A jak masz trawe czy fete to do 100 gram podlegasz pod nieznaczną ilosc 62.1 do 3 lat pozbawienia wolnosci . Więc dopy pod względem prawnym są padaką.
Wiadomość moderatora
scalono
- Attachments
-
- 90618754_207257900527938_2135973165711491072_n.jpg (65.56 KiB)
a no tyle, że jak się przyznał do posiadania / zażywania i uzależnienia to Organ ma jak najbardziej uzasadnione prawo skierowania na badania kontrolne (może, ale nie musi).akurat tutaj fakt uzależnienia działa na Twoją korzyść... skończyć się może:
- grzywną / zawiasami / wysłaniem na przymusową terapię
- zawiasami
- grzywną
- terapią
co do polskiego prawodawstwa aby Cię wysłać na "przymusową terapię" to:
- sam dobrowolnie musisz podpisać zgodę
- być ubezwłasnowolnionym
[bez tego nikt Cię nie zmusi!]
pod uwagę należy także wziąć fakt, że Sąd ze względu na uzależnienie może wydać całkowity zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.
Tak ale, to prawo to jakiś absurd zresztą tam pisze ze z powodu kierowania pod wpływem a nie zatrzymania paczki. To działa na zasadzie, policja złapie cie pijanego niosacego alkohol w siatce to odbierają ci prawo jazdy.Gargameli wrote: ↑4 years agoa no tyle, że jak się przyznał do posiadania / zażywania i uzależnienia to Organ ma jak najbardziej uzasadnione prawo skierowania na badania kontrolne (może, ale nie musi).akurat tutaj fakt uzależnienia działa na Twoją korzyść... skończyć się może:
- zawiasami
- grzywną
- terapią
pod uwagę należy także wziąć fakt, że Sąd ze względu na uzależnienie może wydać całkowity zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych
Ja za posiadanie znacznej ilości dostałem 8miesięcy na 4 lata ale to było dawno temu i nie miałem czystej kartoteki łącznie do płacenia tam chyba wyszło ok 2tyś rozprawa grzywna i na monar.
Nie udawałem narkomana tylko bajeczę wymyśliłem że to nie moje tylko miałem to dostarczyć do fikcyjnej osoby.
Jak Cię dokładniej złapali? jak odbierałeś paczkę?
Nie udawałem narkomana tylko bajeczę wymyśliłem że to nie moje tylko miałem to dostarczyć do fikcyjnej osoby.
Jak Cię dokładniej złapali? jak odbierałeś paczkę?
Kolego z tego co pisałeś na różowym to..
Byliście w grupie i mieliście towar (przypałowe zachowanie, pewnie jeszcze na bani) kontrola policji i nie wierzę by tak bez niczego znaleźli go u kolegi a przeszukali twoją chatę, coś tutaj nie gra
Oczywiście zatrzymanie prawa jazdy jak najbardziej słuszne, skoro ćpasz i do tego się przyznałeś, to normalne że wstrzymuje się uprawnienia
Grzywna+zawiasy+terapia i na to ostatnie sam bym się zapisał choć pewnie jeszcze pomyślałbyś o odwyku
Bo skąd stwierdzili, że jesteś uzależniony? pobrana ci została krew? Byłeś trzeźwy? Bo to sie kupy nie trzyma a porcje tak są określane cos na styl nabicia dwóch lufek nic nowego
Byliście w grupie i mieliście towar (przypałowe zachowanie, pewnie jeszcze na bani) kontrola policji i nie wierzę by tak bez niczego znaleźli go u kolegi a przeszukali twoją chatę, coś tutaj nie gra
Oczywiście zatrzymanie prawa jazdy jak najbardziej słuszne, skoro ćpasz i do tego się przyznałeś, to normalne że wstrzymuje się uprawnienia
Grzywna+zawiasy+terapia i na to ostatnie sam bym się zapisał choć pewnie jeszcze pomyślałbyś o odwyku
Bo skąd stwierdzili, że jesteś uzależniony? pobrana ci została krew? Byłeś trzeźwy? Bo to sie kupy nie trzyma a porcje tak są określane cos na styl nabicia dwóch lufek nic nowego
Ten chłop miał niecałą jedynke fety ale to był pierd ,oni na sto procent byli juz nastawieni i wiedzieli ze bede miał towar pewnie myśleli że bede go tam sprzedawał i że bedzie tam ze 100 gieta . To już była operacyjnie naszykowana akcja wystawka , sie pytałem który z nich mnie wystawił psów ale wkręcali ,że sie czaili na tego poszukiwanego co uciekł i mnie przy okazji jebneli. Pewnie pozwolili mu uciec xd bo mogli se zanim jechać dalej radiowozem bez problemu a jeden mogl wysiasc nas zatrzymac albo wgl wcale nie byl poszukiwany tylko psy wkręcały . A z uzależnieniem to zadnego badania krwi nie było sam zaczełem w zeznaniach sie wykręcać narkomaństwem i nie wiedzialem o tym ze za to zabierają prawko . Terapie w monarze pół roczną mam już zrobioną wkrótce mam powtórne badania na prawo jazdy. A też miales znaczna ilosc dopów czy narkotyków i ile tego było w którym roku?StaryDziad wrote: ↑4 years agoKolego z tego co pisałeś na różowym to..
Ale zakreciles cala historia
Czytalem tytul i myslalem, ze jakas wpadka przy odbiorze a tu sie w koncu okazuje, ze zlapali Cie jak chodziles z tym po miescie

Przeczytaj dokładnie dalej jest napisane dalej "albo z powodu podejrzenia uzależnienia od alkoholu lub środków działających podobnie do alkoholu" .To lekarz medycyny pracy zabrał mi prawo jazdy z względu na uzależnienie po zatrzymania z dopalaczami jeździłem jeszcze 9 miesięcy zanim stawiłem sie na badania i miałem kontrole drogowe , dostałem mandat za złe parkowanie i miałem spore zniżki na oc . Teraz sie odwołuje od tego badania lekarskiego .Lucky12 wrote: ↑4 years agoTak ale, to prawo to jakiś absurd zresztą tam pisze ze z powodu kierowania pod wpływem a nie zatrzymania paczki. To działa na zasadzie, policja złapie cie pijanego niosacego alkohol w siatce to odbierają ci prawo jazdy.Gargameli wrote: ↑4 years agoa no tyle, że jak się przyznał do posiadania / zażywania i uzależnienia to Organ ma jak najbardziej uzasadnione prawo skierowania na badania kontrolne (może, ale nie musi).akurat tutaj fakt uzależnienia działa na Twoją korzyść... skończyć się może:
- zawiasami
- grzywną
- terapią
Wiadomość moderatora Gandalf
Zakryłem wrażliwe dane[/url]
- Attachments
-
- 101697030_293495458489307_9163592586085007360_n.jpg (316.79 KiB)
ja miałem ponad 10g trawy i nie całe 20g amfy wtedy jeszcze dopów nie było to było z 10lat temu, kilka lat później jebnęli mnie już na obrocie znacznymi ilościami to już kaszta były znacznie większe ponad 10koła razem wszystko
Zlapali was naćpanych i z towarem, a ty marudzisz że ci prawko zabrali? Co, bez obrazy a potem wypadki i inne zdarzenia w których uczestniczyli ludzie którzy byli "trzeźwy" WY NIE BYLIŚCIE to mi starczy, przyjmij na garba zrobiliście przypał i starczy podpisdałeś i się przyznałeś..