Password manager

Advice and suggestions on online safety and information on how to stay anonymous on the web.
Status:
theh1gh0wl
Blister
Newbie

Password manager

Unread post by theh1gh0wl » 1 year ago

Latest post of the previous page:

m3xir wrote:
1 year ago
@theh1gh0wl, o tym Keepass słyszałem, że dobry. Używałeś go może i mógłbyś coś o nim napisać czy warto go kupić itp?
I have not used it personally, but few friends and privacy-related resources suggest it as a viable option. I'm using a selfhosted bitwarden (vaultwarden).

Also don't just take password manager as the only security measure - use password peppering and other related approaches. If you would be interested I might create a whole post about it. :)

Status:
Mefedron90
Opiowrak
Użytkownik

Password manager

Unread post by Mefedron90 » 1 year ago

KryzysWieku wrote:
1 year ago
Ja też nie mam żadnych kont na które warto się włamać
hehe mam tak samo jedyne co to konto bankowe ale tam sie wpisuje za kazdym razem haslo inaczej i przychodzi mi sms kod do zalogowania wiec nikt sie nie wlamie

Status:
Speeder_96
Dyso-sensei
Użytkownik

Password manager

Unread post by Speeder_96 » 1 year ago

Mefedron90 wrote:
1 year ago
KryzysWieku wrote:
1 year ago
Ja też nie mam żadnych kont na które warto się włamać
hehe mam tak samo jedyne co to konto bankowe ale tam sie wpisuje za kazdym razem haslo inaczej i przychodzi mi sms kod do zalogowania wiec nikt sie nie wlamie
dokładnie czasami po pijaku się nawkurwiałem na te hasło od banku ale to dobre zabezpieczenie jest przed tym jak nawet ktoś zobaczy jak wpisujemy

Status:
Gieca
Odkurzacz
Gieca

Password manager

Unread post by Gieca » 1 year ago

Mowa o tym, że kilka tych pól jest zaślepionych i wpisuje się bodajże tylko 4 litery lub cyfry ale losowo tak? No to rzeczywiście dobry patent bo jak kolega wspomniał, nawet jak ktoś podejrzy 3 litery i cyfre to co z tego skoro hasło może mieć równie dobrze 15 znaków :D

Status:
joker92
Narkotykacz
Użytkownik

Password manager

Unread post by joker92 » 1 year ago

Ja to haslo do banku zmieniam tez co jakis czas bo mi przychodzi powiadomienie zeby tak robic i jest niby bezpieczniej wtedy

Status:
Meowscles
Sniffiarz
Newbie

Password manager

Unread post by Meowscles » 1 year ago

joker92 wrote:
1 year ago
Ja to haslo do banku zmieniam tez co jakis czas bo mi przychodzi powiadomienie zeby tak robic i jest niby bezpieczniej wtedy
e no to wiadomo ze od czasu do czasu trzeba zmienić hasło szczególnie jak się gruby hajs trzyma :P

Status:
joker92
Narkotykacz
Użytkownik

Password manager

Unread post by joker92 » 1 year ago

Gruby hajs to moze nie ale jednak swoje srodki do zycia tam trzymam i wolalbym zeby byly bezpieczne

Status:
kondix
Narkotykacz
Użytkownik

Password manager

Unread post by kondix » 1 year ago

Meowscles wrote:
1 year ago
joker92 wrote:
1 year ago
e no to wiadomo ze od czasu do czasu trzeba zmienić hasło szczególnie jak się gruby hajs trzyma :P
gruby hajs to i tak najlepiej trzymac w gotowce a na pewno nie w jednym banku tylko jak juz to w kilku bo chuj wie czy ci bank nie zablokuje srodkow z jakeigos blacheo powodu jak temu typowi w mbanku 2 miliony dlugu zrobili przez przypadek

Status:
Speeder_96
Dyso-sensei
Użytkownik

Password manager

kondix wrote:
1 year ago
Meowscles wrote:
1 year ago
joker92 wrote:
1 year ago
gruby hajs to i tak najlepiej trzymac w gotowce a na pewno nie w jednym banku tylko jak juz to w kilku bo chuj wie czy ci bank nie zablokuje srodkow z jakeigos blacheo powodu jak temu typowi w mbanku 2 miliony dlugu zrobili przez przypadek
widziałem właśnie gdzieś wpis o tych 2 milionach. pojebane!! w dodatku że ponoć gościu nie zaciągał długu. jak brudny hajs to tylko w papierku.

Status:
Ambasador95
Narkotykacz
Użytkownik

Password manager

Unread post by Ambasador95 » 1 year ago

temu gosciowi juz anulowali ten dlug ale sam fakt ze ktos sie pomylil a potem ciezko bylo to odkrecic jest juz niepokojacy jak kurwa zyc jak tu absurd goni absurd

Status:
Enchi
Odkurzacz
EnchiM

Password manager

Unread post by Enchi » 1 year ago

Słyszałem o tej aferze z mbankiem :D Najgorsze jest to, że gdzie nie poszedł to go odsyłali w inne miejsce. Nikt nic nie mógł zrobić przecież to jest chore :D
„Łatwiej mieć zasady, kiedy jest się najedzonym".

ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Meowscles
Sniffiarz
Newbie

Password manager

Unread post by Meowscles » 1 year ago

Enchi wrote:
1 year ago
Słyszałem o tej aferze z mbankiem :D Najgorsze jest to, że gdzie nie poszedł to go odsyłali w inne miejsce. Nikt nic nie mógł zrobić przecież to jest chore :D
Dokładnie tez o tym ostatnio czytałem masakra

Status:
xXkrystianXx99
Sniffiarz
Użytkownik

Password manager

Unread post by xXkrystianXx99 » 1 year ago

Enchi wrote:
1 year ago
Tak niestety już to jest mordo w Polsce. Jak potrzebujesz pomocy, to ludzie rozkładają ręce... ale jak przyjdzie do ściągania długu to w moment znajdą odpowiednią instytucje, która się tym zajmie. To jest dramat! :?

Status:
Speeder_96
Dyso-sensei
Użytkownik

Password manager

no ale zeby takie rzeczy w takich czasach sie dzialy to juz naprawde jest popieprzone. mamy 21 wiek...

Status:
KryzysWieku
Dyso-sensei
Użytkownik

Password manager

Unread post by KryzysWieku » 1 year ago

Enchi wrote:
1 year ago
Anulowali mu dopiero po nagłośnieniu sprawy w mediach społecznościowych a tak to mu powiedzieli że się nie da...

Status:
Kleopatra
Narkotykacz
Moderator

Password manager

Unread post by Kleopatra » 1 year ago

Dobrze, że się udało ale żeby musieć nagłaśniać takie sprawy aby zostały naprostowane a nie od razu wyjaśnić to naprawdę słabe. Ponoć to nie pierwsza taka akcja mBanku... :roll: