Advice and suggestions on online safety and information on how to stay anonymous on the web.
-
Status:
- theh1gh0wl
-
Blister
-
Unread post
by theh1gh0wl » 1 year ago
Latest post of the previous page:
m3xir wrote: ↑1 year ago
@theh1gh0wl, o tym Keepass słyszałem, że dobry. Używałeś go może i mógłbyś coś o nim napisać czy warto go kupić itp?
I have not used it personally, but few friends and privacy-related resources suggest it as a viable option. I'm using a selfhosted bitwarden (vaultwarden).
Also don't just take password manager as the only security measure - use password peppering and other related approaches. If you would be interested I might create a whole post about it.
theh1gh0wl
-
Status:
- Mefedron90
-
Opiowrak
-
Unread post
by Mefedron90 » 1 year ago
KryzysWieku wrote: ↑1 year ago
Ja też nie mam żadnych kont na które warto się włamać
hehe mam tak samo jedyne co to konto bankowe ale tam sie wpisuje za kazdym razem haslo inaczej i przychodzi mi sms kod do zalogowania wiec nikt sie nie wlamie
Mefedron90
-
Status:
- Speeder_96
-
Dyso-sensei
-
Unread post
by Speeder_96 » 1 year ago
Mefedron90 wrote: ↑1 year ago
KryzysWieku wrote: ↑1 year ago
Ja też nie mam żadnych kont na które warto się włamać
hehe mam tak samo jedyne co to konto bankowe ale tam sie wpisuje za kazdym razem haslo inaczej i przychodzi mi sms kod do zalogowania wiec nikt sie nie wlamie
dokładnie czasami po pijaku się nawkurwiałem na te hasło od banku ale to dobre zabezpieczenie jest przed tym jak nawet ktoś zobaczy jak wpisujemy
Speeder_96
-
Status:
- Gieca
-
Odkurzacz
-
Unread post
by Gieca » 1 year ago
Mowa o tym, że kilka tych pól jest zaślepionych i wpisuje się bodajże tylko 4 litery lub cyfry ale losowo tak? No to rzeczywiście dobry patent bo jak kolega wspomniał, nawet jak ktoś podejrzy 3 litery i cyfre to co z tego skoro hasło może mieć równie dobrze 15 znaków
Gieca
-
Status:
- joker92
-
Narkotykacz
-
Unread post
by joker92 » 1 year ago
Ja to haslo do banku zmieniam tez co jakis czas bo mi przychodzi powiadomienie zeby tak robic i jest niby bezpieczniej wtedy
joker92
-
Status:
- Meowscles
-
Sniffiarz
-
Unread post
by Meowscles » 1 year ago
joker92 wrote: ↑1 year ago
Ja to haslo do banku zmieniam tez co jakis czas bo mi przychodzi powiadomienie zeby tak robic i jest niby bezpieczniej wtedy
e no to wiadomo ze od czasu do czasu trzeba zmienić hasło szczególnie jak się gruby hajs trzyma
Meowscles
-
Status:
- joker92
-
Narkotykacz
-
Unread post
by joker92 » 1 year ago
Gruby hajs to moze nie ale jednak swoje srodki do zycia tam trzymam i wolalbym zeby byly bezpieczne
joker92
-
Status:
- kondix
-
Narkotykacz
-
Unread post
by kondix » 1 year ago
Meowscles wrote: ↑1 year ago
e no to wiadomo ze od czasu do czasu trzeba zmienić hasło szczególnie jak się gruby hajs trzyma
gruby hajs to i tak najlepiej trzymac w gotowce a na pewno nie w jednym banku tylko jak juz to w kilku bo chuj wie czy ci bank nie zablokuje srodkow z jakeigos blacheo powodu jak temu typowi w mbanku 2 miliony dlugu zrobili przez przypadek
kondix
-
Status:
- Speeder_96
-
Dyso-sensei
-
Unread post
kondix wrote: ↑1 year ago
Meowscles wrote: ↑1 year ago
gruby hajs to i tak najlepiej trzymac w gotowce a na pewno nie w jednym banku tylko jak juz to w kilku bo chuj wie czy ci bank nie zablokuje srodkow z jakeigos blacheo powodu jak temu typowi w mbanku 2 miliony dlugu zrobili przez przypadek
widziałem właśnie gdzieś wpis o tych 2 milionach. pojebane!! w dodatku że ponoć gościu nie zaciągał długu. jak brudny hajs to tylko w papierku.
Speeder_96
-
Status:
- Ambasador95
-
Narkotykacz
-
Unread post
by Ambasador95 » 1 year ago
temu gosciowi juz anulowali ten dlug ale sam fakt ze ktos sie pomylil a potem ciezko bylo to odkrecic jest juz niepokojacy jak kurwa zyc jak tu absurd goni absurd
Ambasador95
-
Status:
- Enchi
-
Odkurzacz
-
Unread post
by Enchi » 1 year ago
Słyszałem o tej aferze z mbankiem
Najgorsze jest to, że gdzie nie poszedł to go odsyłali w inne miejsce. Nikt nic nie mógł zrobić przecież to jest chore
Enchi
-
Status:
- Meowscles
-
Sniffiarz
-
Unread post
by Meowscles » 1 year ago
Enchi wrote: ↑1 year ago
Najgorsze jest to, że gdzie nie poszedł to go odsyłali w inne miejsce. Nikt nic nie mógł zrobić przecież to jest chore
Dokładnie tez o tym ostatnio czytałem masakra
Meowscles
-
Status:
- xXkrystianXx99
-
Sniffiarz
-
Unread post
by xXkrystianXx99 » 1 year ago
Tak niestety już to jest mordo w Polsce. Jak potrzebujesz pomocy, to ludzie rozkładają ręce... ale jak przyjdzie do ściągania długu to w moment znajdą odpowiednią instytucje, która się tym zajmie. To jest dramat!
xXkrystianXx99
-
Status:
- Speeder_96
-
Dyso-sensei
-
Unread post
no ale zeby takie rzeczy w takich czasach sie dzialy to juz naprawde jest popieprzone. mamy 21 wiek...
Speeder_96
-
Status:
- KryzysWieku
-
Dyso-sensei
-
Unread post
by KryzysWieku » 1 year ago
Anulowali mu dopiero po nagłośnieniu sprawy w mediach społecznościowych a tak to mu powiedzieli że się nie da...
KryzysWieku
-
Status:
- Kleopatra
-
Narkotykacz
-
Unread post
by Kleopatra » 1 year ago
Dobrze, że się udało ale żeby musieć nagłaśniać takie sprawy aby zostały naprostowane a nie od razu wyjaśnić to naprawdę słabe. Ponoć to nie pierwsza taka akcja mBanku...
Kleopatra