Płatność Bitcoin - prowizja

Everything related to cryptocurrencies.
Status:
BananOwocowy
Blister
Newbie

Unread post by BananOwocowy » 3 years ago

Latest post of the previous page:

Ktoś się orientuje czy teraz portfele biorą prowizję za wysłanie BTC? Z jakiegoś powodu nie mogę Exodusem wysłać nic, mam wystarczającą ilość BTC (troszkę ponad) a nie mogę wysłać.

Dziwna sprawa

Status:
MeoLessi
Szczur
Newbie

Unread post by MeoLessi » 3 years ago

jakie opłaty na revolucie?

Status:
No_name
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by No_name » 3 years ago

BananOwocowy,sprawdzalem dzisiaj pare razy u siebie i wychodzi JEDYNIE 60 zl za regular ;)

Status:
Szoll
Opiowrak
Szoll

Unread post by Szoll » 3 years ago

Prowizje za przelew kolosalnie wzrosły, winny kurs BTC i ruch w sieci.

Status:
Pan
Blister
Newbie

Unread post by Pan » 3 years ago

Pany i panewki, zrobiłem zakupy, no i jak przyszło do płacenia to się grubo zdziwiłem jak zobaczyłem opłaty. (ostatnio robiłem zakupy za btc jakieś pół roku temu) Niestety ze środków w portfelu starczyło mi tylko na transakcję ekonomiczną.... Ile czasu transakcja będzie wisieć, zanim dostanie potwierdzenia z sieci.
Minelo już jakieś 1,5 doby I nadal stoi jak chuj.

Status:
BananOwocowy
Blister
Newbie

Unread post by BananOwocowy » 3 years ago

Pan wrote:
3 years ago
Pany i panewki, zrobiłem zakupy, no i jak przyszło do płacenia to się grubo zdziwiłem jak zobaczyłem opłaty. (ostatnio robiłem zakupy za btc jakieś pół roku temu) Niestety ze środków w portfelu starczyło mi tylko na transakcję ekonomiczną.... Ile czasu transakcja będzie wisieć, zanim dostanie potwierdzenia z sieci.
Mam ten sam problem. Ciężko powiedzieć kiedy przejdzie, to już jest zależne od "górników"
Aktualne ceny przelewów są kosmiczne, nie wiem jak kolega wyżej uzyskał 60zł - mi najtaniej wychodziło coś koło 180zł. Jest opcja, żeby przyspieszyć przesłanie BTC - trzeba po prostu dopłacić jeśli mówimy o exodusie

Status:
Boskibombel
Narkotykacz
Boskibombel

Unread post by Boskibombel » 3 years ago

Pan wrote:
3 years ago
przewiduje ze to idzie 1-3 doby ale teraz wieksze natezenie to pewnie wiecej. :) ta posrodku daje w 24h a ta najdrozsza co kosztuje ponad stowe idzie odrazu.

Status:
Smith
Wściekły wąż
Newbie

Unread post by Smith » 3 years ago

Pan, zależy :p pewnie w końcu przejdzie, ale też może utknąć na czas bliżej nieokreślony. Zależy od farta.
Through sin and self destruction I stumble home, never alone

Status:
Pan
Blister
Newbie

Unread post by Pan » 3 years ago

Kuuurwa, żebym wiedział, że to tak się będzie ciągnęło to bym już dokupił tych btc i dał wyższe fee :roll:
Na blockchair pokazuje że priorytet transakcji jest na około 89k/190k. I tak oscyluje tysiąc w tę, tysiąc w tamtą.
Dziadostwo. Szybciej bym vendorowi dowiózł siano jadąc rowerem :E

Status:
Smith
Wściekły wąż
Newbie

Pan, jak znasz id transakcji, to możesz tym troszke to przyspieszyć, chociaz jakos bardzo to nie pomoże.

https://bitaccelerate.com/

Status:
Szoll
Opiowrak
Szoll

Unread post by Szoll » 3 years ago

Prowizje BTC szaleją. Może czołowi Vendorzy wprowadzą alternatywę w postaci BitcoinCash? Sporo taniej dla Klienta.

Status:
kiszczak
Sniffiarz
Newbie

Unread post by kiszczak » 3 years ago

Szoll wrote:
3 years ago
Może czołowi Vendorzy wprowadzą alternatywę w postaci BitcoinCash?
Może. Kto wie.

Status:
fisstech
Ssak
Newbie

Unread post by fisstech » 3 years ago

Jestem w podobnej sytuacji. Pierwszy raz w życiu korzystałem z btc - w tym momencie muszę powiedzieć, że dopóki się tego pierwszy raz nie zrobi, tylko czyta o tym, wygląda to dość strasznie, ale tak na prawdę te płatności od strony technicznej to banał do ogarnięcia dla każdego - tak więc dałem najwyższe fee (ponad 150 złotych - teraz sądzę że niepotrzebnie dałem najwyższe) i... z sumy dla V obcieło kilka złotych (niecałe trzy złote). Sprawdzam statut zam. i widzę, że pokazuje "error" oraz "niepełna kwota". Ciekawe co dalej z moim gołąbkiem? Jeżeli V zażąda dopłaty tych trzech zeta, żeby mu się wszystko co do grosza zgadzało, to rozumiem, że znowu trzeba puścić dla szanownych górników kolejne ponad półtorej stówki? Ehh...

Status:
kulka
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by kulka » 3 years ago

Często płacę w bitomacie i nawet nie chce wiedzieć jaką zdzierają prowizję, już nie wiem nawet gdzie jest w necie najmniejsza. Poproszę o jakieś wskazówki, dzieki :)

Status:
Smith
Wściekły wąż
Newbie

kulka, nie ma na to rady. BTC to już obligatoryjnie spora prowizja. Czasami masz możliwość wybrania tańszej prowizji, wtedy czesto BTC na konto vendora ida pare dni. Wtedy zalezy od kursu BTC, albo się uda, albo nie. Liczyć trzeba niestety x+25%, jeśli chodzi o płatność tą kryptowaluta, żeby mieć spokój i żeby to przeszło od razu.

Status:
kulka
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by kulka » 3 years ago

dzięki za info :thumbup:
przy kilku tys. niezłą sumkę pobierają