Płatność kryptowalutą ?

Everything related to cryptocurrencies.
Status:
BeTeCe
Szczur
Newbie
Topic author

Płatność kryptowalutą ?

Unread post by BeTeCe » 4 years ago

Większość Vendorów przyjmuje płatności BTC - w sumie zrozumiałe dlaczego - łatwiej je wymienić na gotówkę.
Nasuwa mi się pytanie dlaczego nie ma opcji płatności BitcoinCash? (tańsze opłaty). A dlaczego to już Vendorzy nie korzystają z XMR (Monero), DASH (Dash), ZEC (Zcash), KMD (Komodo) - w przypadku ich anonimowość jest na wysokim poziomie.

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Płatność kryptowalutą ?

Unread post by Gargameli » 4 years ago

BeTeCe wrote:
4 years ago
Większość Vendorów przyjmuje płatności BTC - w sumie zrozumiałe dlaczego - łatwiej je wymienić na gotówkę.
Na to odpowiedziałeś sobie sam.
BeTeCe wrote:
4 years ago
Nasuwa mi się pytanie dlaczego nie ma opcji płatności BitcoinCash? (tańsze opłaty).
Wachania kursu są mocno odczuwalne, więc nie jest to dobra forma płatności (w oczach Vendora; zbyt wiele może stracić), BTC jednak jest bardziej stabilny.
BeTeCe wrote:
4 years ago
A dlaczego to już Vendorzy nie korzystają z XMR (Monero), DASH (Dash), ZEC (Zcash), KMD (Komodo) - w przypadku ich anonimowość jest na wysokim poziomie.
A skąd wiesz czy nie korzystają? Ja też nie wiem. Zwróć jedynie uwagę, że w najpopularniejszych serwisach kantorowych kupisz BTC, BCH, ETH i tyle. Kryptowaluty o których wspominasz zakupisz na giełdzie, wymienisz za BTC, wymienisz za FIAT i nie jest to bezpieczne dla każdej ze stron. Ale jeśli już masz BTC kupione anonimowo (Bitomat) to jak najbardziej możesz je sobie wymienić na inne krypto ("anonimowe") za pośrednictwem chociażby portfela Exodus. Ogólnie to domniemam, że coś wiesz, a jednak nic nie wiesz xD. Musiałbyś się zainteresować zasadą funkcjonowania sieci blockchain dla każdej kryptowaluty z osobna.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Mirecki
Sniffiarz
Użytkownik

Płatność kryptowalutą ?

Unread post by Mirecki » 4 years ago

Panowie i panie potrzebuje jakiś portfel BTC na wzór 4co**s.pl gdzie jest język polski prosty w obsłudze i gdzie ze swojego konta mogę natychmiast przelać na btc (weryfikacja konta może być) ale ze nie muszę wysyłać potwierdzeń czy miesięcznych bilingow kona osobistego