PROWOKACJA POLICJI -ZAKUP KONTROLOWANY

Advice and suggestions on online safety and information on how to stay anonymous on the web.
Status:
ZbitaLufaJWH
Opiowrak
ZbitaLufaJWH

Unread post by ZbitaLufaJWH » 3 years ago

Latest post of the previous page:

Kamilwajha wrote:
3 years ago
ten hrry potter lepiej go unikaj bo to naganiacz od sanda
Pewnie chce zrobić wyjebkę i zarobić na darmowe ćpanie ten cały HarryPottet,

Dodano po 57 sekundach:
pigularz123, Jak nie zapłacileś to nie płać. Nie karm naganiacza.

Status:
malik5555
Szczur
Newbie

Unread post by malik5555 » 3 years ago

pigularz123 wrote:
3 years ago
beeniepatu wrote:
3 years ago
pigularz123, policja co do zasady nie moze stosowac prowokacji. Nie moze bowiem wprowadzac w obieg substancji zakazanych ustawa, bo grozi za to stosowna odpowiedzialnosc karna. Dlatego np przechwycone paczki z tematami nie moga zostac puszczone dalej by zlapac adresata przy odbiorze. Jak slusznie wspomniala Gargameli, dzialanie na granicy prawa moze sie zdarzyc ale tylko w bardzo powaznych sprawach, gdzie apetyt na ryzyko podwazania w sadzie zassdniczosci takiej akcji, rekompensowany jest przez rozwiazanie sprawy o bardzo wysokiej szkodliwosci spolecznej czynu. Sa to sprawy naprawde grubego kalibru. Nie Twoj przypadek - tak domniemywam 😎
Pamietaj jednak, ze zdarzaja sie wystawki gdzie policja wie o mozliwej transakcji i interweniuje w trakcie jej dokonania. Osobiscie nie odpowiadalbym na taka oferte. Zapalaja sie czerwone lampki - ktos kogo nie znasz lapie z Toba kontakt bo wiesz, ze jestes w temacie. W tej branzy kupujacy poleca sprzedawce dalej, a nie poleca sprzedawcy potencjalnego kupujacego. Chyba, ze grasz w innej lidze
no właśnie chodzi o to, że pewien user tego forum wiedząc z kontekstu rozmowy jakiej substancji potrzebuje dał kontakt do mnie(o co oczywiście poprosiłem)
tej osobie która sprzedaje i ona skontaktowała się ze mną .Jednak ponieważ nie ma żadnej strony itp (miał to być sklep)to wzbudziło to moje podejrzenia.
czyli jeśli złapią moja pakę na sortowni to już ją ze sobą zabierają i nie ma opcji aby np. Czekali na mnie w punkcie odbioru lub zapukali za jakiś czas?

Status:
beeniepatu
Odkurzacz
Newbie

Unread post by beeniepatu » 3 years ago

malik5555, czekac pod punktem nie beda. Ale odwiedzic Cie za jakis czas moga jak potwierdza zawartosc i dostaniesz wezwanie na przesluchanie. Odwiedziny generalnie zaleza od ilosci i Twojej historii z bebna
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

Status:
malik5555
Szczur
Newbie

Unread post by malik5555 » 3 years ago

Odwiedzą po tym jak przechwycą paczką na sortowni, tak? ale jeśli jej nie przechwycą i dojdzie do mnie to dalej mogą do mnie przyjść? czy może być tak że odkryją co jest w paczce i dalej ją puszczą do mnie aby potem mnie odwiedzić?