Search of the apartment

Section dealing with legal issues related to the use of stimulants. Questions about legality and legal status.
Status:
Crane99
Szczur
Newbie
Topic author

Search of the apartment

Unread post by Crane99 » 1 year ago

Pytam czysto teoretycznie :D Czy niebieskie mogą przeszukać mieszkanie, w którym podejrzany jest zameldowany, ale w nim nie mieszka (mieszka w innym, wynajmowanym mieszkaniu)? Jeśli zechcą przeszukać wynajmowane mieszkanie, to pyrają całe mieszkanie czy tylko pokój, w którym teoretycznie podejrzany śpi? :D W ogóle co musi się stać, żeby przeszukiwali mieszkanie? Pytam na zaś, w razie jakby pojawiła się jakaś wpadka przy zamówieniu

Status:
Kleopatra
Narkotykacz
Moderator

Search of the apartment

Unread post by Kleopatra » 1 year ago

Hej :)
Jak znajdą coś w mieszkaniu to zdobędą nakaz przeszukania raz dwa. Ale samo przeszukanie jest mało prawdopodobne. I na pewno nie związane z wpadką przy zamówieniu. Chyba że vendor by podał twoje dane z imienia, nazwiska i adresu zamieszkania a to się nie wydarzy. Możesz być spokojny. ;)

Status:
kulka
Opiowrak
Użytkownik

Search of the apartment

Unread post by kulka » 1 year ago

Mnie kiedyś złapali z towarem w hotelu i nie chciałem powiedzieć im gdzie aktualnie mieszkam to pojechali ze mną do miejsca zameldowania i przeszukali pokój w którym kiedyś mieszkałem, nic nie znaleźli i wypuscili :mrgreen:

Status:
Thickeriniu
Dyletant
Newbie

Search of the apartment

Unread post by Thickeriniu » 1 year ago

kulka wrote:
1 year ago
Mnie kiedyś złapali z towarem w hotelu i nie chciałem powiedzieć im gdzie aktualnie mieszkam to pojechali ze mną do miejsca zameldowania i przeszukali pokój w którym kiedyś mieszkałem, nic nie znaleźli i wypuscili :mrgreen:
Jeśli można spytać to w jaki sposób Cię z tym złapali? Byłeś gościem? Obsługa zgłosiła czy jak

Status:
kulka
Opiowrak
Użytkownik

Search of the apartment

Unread post by kulka » 1 year ago

Obsługa zgłosiła bo dość głośno zabawiłem się z kobietą po nepie :mrgreen: Ludzie obok w pokoju zgłosili obsłudze że nie mogą w nocy spac :D w sumie to niezła rozpierduchę zrobiłem w tym pokoju.
I nie chciałem ich wpuścić do środka, jak weszli to nie zdążyłem schować proszków i niebiescy zawinęli mnie na dołek. Teraz już uważam z takimi akcjami, bo później są duże kłopoty.

Status:
Aga98
Dyso-sensei
Użytkownik

Search of the apartment

Unread post by Aga98 » 1 year ago

To cie poniosło ziomus

Status:
JuanWick
Blister
Newbie

Search of the apartment

Unread post by JuanWick » 1 year ago

wydaje mi sie ze jak znajda cos przy tobie to moga przeszukać miejsce zameldowania w innym przypadku chyba potrzebuja nakazu

Status:
Crane99
Szczur
Newbie
Topic author

Search of the apartment

Unread post by Crane99 » 1 year ago

Więc raczej nie jest możliwe, że będą chcieli przeszukać mieszkania jak wpadnę z paczką (jeszcze zamkniętą) po odbiorze w której są małe ilości? :D Do tej pory myślałem, że najgorsze co się może stać po zamówieniu to że paczkę zatrzymają na sortowni... Wtedy pół biedy, hajs przepadł, ale do mnie nie dojdą :D Ale ostatnio trafiłem tutaj na forum na wątek, w którym ktoś pisał, że paczka elegancko przyszła do punktu odbioru, koleś po nią poszedł a tam nie chcieli mu jej wydać, bo była opisana "nie wydawać".. Później napisał, że paczka została przejęta przez niebieskich, ale żadnych szczegółów nie podał. No i teraz cykam się, że mogę wpaść podczas odbioru lub zaraz po xD

Status:
mbside
Kryształowa Legenda
Użytkownik

Search of the apartment

Unread post by mbside » 1 year ago

Przeszukują pomieszczenia użytkowane przez daną osobę. Chyba że w nakazie jest napisane konkretnie co.

Status:
illuminati
Opiowrak
Użytkownik

Search of the apartment

Unread post by illuminati » 1 year ago

Piwnice tez przeszukuja jak cos wiem bo kumplowi trzepali chate na szczescie nic nigdzie nie mial

Status:
mbside
Kryształowa Legenda
Użytkownik

Search of the apartment

Unread post by mbside » 1 year ago

Ogólnie to muszą mieć na nakazie pomieszczenia wyszczególnione. Z reguły jest pomieszczenia użytkowane przez daną osobę.

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Search of the apartment

Unread post by Gargameli » 1 year ago

Są sytuacje jak robią pyrke bez sądowego / prokuratorskigo nakazu. Może mieć to miejsce wyłącznie w sytaucjach niecierpiących zwłoki. I jebie ich jakie pomieszczenia zjmujesz bo wbijają się wszędzie i są niestety kurwa na prawie. Niestety Art. 220. KPK
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Ciemnoksieznik
Narkotykacz
Newbie

Search of the apartment

Unread post by Ciemnoksieznik » 1 year ago

Znajomego, którego zawinęli z domu, w którym wykryto kilka rosnących krzaków, zawieźli do domu i przeszukali tylko tę część pokoju, którą zajmował (pokój na pół z bratem). Wydaje mi się, że to albo ich dobra wola, albo wiedzieli, że nic nie znajdą i dali sobie spokój z przeszukaniem gruntownym albo nie chciało im się ewentualnie jebać z większą ilością papierologii.

Status:
Gargameli
Wynalazca NZT
nIePoCzYtAlNa

Search of the apartment

Unread post by Gargameli » 1 year ago

Ciemnoksieznik wrote:
1 year ago
Wydaje mi się, że to albo ich dobra wola, albo wiedzieli, że nic nie znajdą
Albo konkretnie wiedzieli gdzie co jest i szli na gotowe.
ZABRONIONE pisanie o: metodach, czasie i kraju wysyłki czy płatności; szczegółach pakowania, nazwach sklepów spoza forum lub innych forach.
Orientacyjna liczba dni lotu/oczekiwania - dozwolona. Daty/dni tygodnia - zabronione!
NIE porównuj sklepów w działach partnerskich. Nie pytaj tam o produkty, których sklepy nie oferują. Są od tego inne działy!
NIE piszemy treści w stylu ktoś coś pomoże czy sprzeda, forum to nie ogłoszenia!
NIE linkuj obrazków! Każdy wrzucany obrazek musi zostać osadzony w odpowiednich tagach lub jako załącznik.
Poradnik dodawania zdjęć | How to add photos?
Rangi na forum | Ranks on forum
Awans na pełnoprawnego użytkownika | Promotion to a full-fledged user
Jak pisać opinie? | How to write reviews?
Zakaz promocji i pisania o marketach z deep webu. | Prohibition of promotion and writing about deep web stores.

Status:
Dzejms
Sniffiarz
Newbie

Search of the apartment

Unread post by Dzejms » 1 year ago

Gargameli wrote:
1 year ago
Niestety Art. 220. KPK
To lipa straszna jak tak mogą :o