Sprawdzanie dowodu na punktach PickUP
Siema, czy na tych punktach P*ckUP na dowodach sprawdzają dokładnie czy się wszystko zgadza? Bezpieczną opcją jest l*wy dowód tylko do odbioru?
Na dniach gołąb do klatki wleci to będę mógł Ci odpisać jak to jest.
Solid State Society
Nie sprawdzają. Wystarczy podać nazwisko i kod do odbioru. Czasem się musisz podpisać. Ja zamawiam na punkt zawsze incognito. Wchodzę do punkt i mówię, że przyszła do mnie paczka na "Grzmichuj" a kod do odbioru to.....To nie jest urząd pocztowy, żeby przestrzegać tak drobiazgowo przepisów. Dodatkowo komu by miało przyjść do głowy, że ktoś chce komuś ukraść paczkę ale posiada prawidłowy kod. A nawet jak poprosi o dowód do nie bierzesz portfela i coś ściemniasz, albo mówisz, że to dla kolegi co pracuję w delegacji, który wraca w piątki po po0łudniu do domu i cię prosił o odbiór. Najlepiej znaleźć sobie taki punkt gdzie obsługuję młoda osoba, bo takowa to w ogóle nie będzie robić problemów
temat przerabiany wielokrotnie.
wchodzisz -> mówisz nazwisko = wychodzisz z paczką
Dobrze mówisz zgadza się;)qwerty12345 wrote: ↑4 years agotemat przerabiany wielokrotnie.
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)
Rozumiem PickUp'y to dobra opcja zeby kurier nie podjechał mi pod dom tylko odrazu zostawil pake w PickUp'ie? da sie tak?
Tak, i po wylądowaniu czeka na ciebie do 5 dni. I możesz zamawiać na zmyślone dane jak masz lewą kartę SIM. Ja wpadnie to jedyne prawdziwe dane to te z karty SIM czyli od razu gubisz trop ;]
Jeszcze pytanko kurier moze tez zostawic paczkę np w żabce tak?