Strange smell after 3-cmc
Witam otóż jakieś 2 miesiące temu poleciałem w lekki melanż 2 dni bez snu na 3cmc od jednego z tutejszych vendorów. Po melanżu miałem straszne nerwobóle ale to przeszło po 1 normalnej nocy przespanej lecz po 2 dniach po imprezie odczułem że wszystko mi śmierdzi takim dziwnym metalicznym zapachem. Czym to może być spowodowane ? Mija już praktycznie 2 miesiąc i może minimalniej mniej czuje ten zapach/smak lecz zaczyna mnie to powoli denerwować i myśle czy nie iść z tym do lekarza ? Tylko do jakiego do neurologa ??
Dodam że kumple też leciały na tej "trójce" i nic im nie było. Miał ktoś może taki przypadek?
Dodam że kumple też leciały na tej "trójce" i nic im nie było. Miał ktoś może taki przypadek?
Śmierdzi w sensie , ze z otoczenia wyczuwasz taki zapach czy czujesz go od siebie ?
A co jeśli po śmierci bóg zapyta nas jak było w niebie ?
leparkour8, idz do laryngologa na początek xD Ciężko stwierdzić może masz zapalenie błony śluzowej nosa czy zatok. Możliwe są też zmiany w korze mózgowej, ale no to raczej mało prawdopodobne. Chociaż patrzac na te nerwobole to chuj wie, a może doszło tez do uszkodzenia receptorów wechu.
Ja będę cpal codziennie 20 lat i nic mi nie będzie, Ty będziesz cpal rok i umrzesz. Nie ma zasady nawet jak dawka i przyjmowana substancja jest ta sama to my nie jesteśmy tacy sami. Każdy niby wie, że można mieć problemy z OUN, że można sobie zrobić rysę na psychice czy nawet zgłupiec do poziomu poschizowanego warzywa, ale każdy mysli, że jego/ją to nie dotyczy
Ja będę cpal codziennie 20 lat i nic mi nie będzie, Ty będziesz cpal rok i umrzesz. Nie ma zasady nawet jak dawka i przyjmowana substancja jest ta sama to my nie jesteśmy tacy sami. Każdy niby wie, że można mieć problemy z OUN, że można sobie zrobić rysę na psychice czy nawet zgłupiec do poziomu poschizowanego warzywa, ale każdy mysli, że jego/ją to nie dotyczy
Through sin and self destruction I stumble home, never alone
Nie nie tutaj chodzi o zapach niektorych produktow spozywczych lub napojow. Jak siedze w otoczeniu bez jedzenia to nic nie czuje takiego. Dopiero jAk cos jem lub wacham (chodzi mi o potrawy lub napoje) to vzuje taki dziwny zPach jakby metalu.
Napisze ze szczegółami a więc tak jak np śpie leże jeżdze na rowerze spaceruje jade autem i wokól mnie nie ma jakiś intesywnych zapachów to jest ok mam nie czuje tego "dziwnego metalicznego zapachu". Ale jak np jade autem i zatrzymuje się na stacji i poczuje zapach benzyny to już czuje ten denerwujący zapach. Jak np pije kawe to również go czuje jak jem obiad to też. Teraz np pije wode smakowa z lidla i nie czuje tego smaku ale jak juz pije cole czy tego typu jakiś napój to czuje ten dziwny metaliczny posmak/zapach, Wczoraj byłem w MC i również go czułem lecz gdy wyszedłem z mc na świeże powietrze to było OK. Od tamtego melanżu minęło około 2 miesiecy. Dodam że na początku stycznia również po imprezie straciłem węch i smak na 1.5 tygodnia. Niektórzy mówili mi ze to był covid lecz nie miałem kaszlu nic mnie nie bolało nie miałem również gorączki poprostu straciłem węch i smak, moim zdaniem to było zapalenie zatok wiadomo z jakiego powodu ponieważ bardzo mnie bolały zatoki 1-2 dni przed utratą węchu i smaku.
No to masz odpowiedź powyżej udaj się do laryngologa.
Neurologa na NFZ zdecydowanie odradzam. Bo może narobić problemów.
Neurologa na NFZ zdecydowanie odradzam. Bo może narobić problemów.
Poczekam jeszcze z 2-3 tygodnie jak nie przejdzie to przejdę się najpierw do laryngologa xd rozumiem że prawde mam mu powiedzieć nie ściemniać nic
leparkour8, Covid może objawiać się jedynie utratą węchu i smaku, nie musisz mieć pozostałych objawów. Wpisz w google "metaliczny smak covid" to dość częste powikłanie po covidzie, zwłaszcza u młodych i nie jest to powód do paniki. Ale może to też być zapalenie zatok ,niemniej nikt nie skarżył się tu na takie dolegliości, musisz sam się upewnić
laryngolog = ksiądz na spowiedzi : )