Superiority of marijuana over synthetic cannabinoids

A group of man-made organic chemicals that act on cannabinoid receptors.
Status:
xXkrystianXx99
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by xXkrystianXx99 » 1 year ago

Latest post of the previous page:

Leser wrote:
1 year ago
adrianpdw1996 wrote:
1 year ago
jest to aż tak szkodliwe?
Taa zwłaszcza jak często jarasz to robi z głowy sieczkę. Wiem bo mam kilku znajomych co dalej palą to gówno bo "MJ JEST DLA NICH ZA SŁABE" teraz ich się ciężko słucha bo się nie potrafią nawet normalnie wypowiedzieć.
Grubo, cieszę się że jak palę to tylko zwykłe ziółko. Kiedyś u mnie na wiosce pewien gościu jarał jakiś szajs, po którym potrafił się na plecy wyjebać.. :shock: Nie wiem czy był to syntetyk, czy dop ale to dla mnie przesada... A z jakimś syntetykiem chyba raz miałem styczność, przez 15 minut była pizda taka że głowa mała, ale potem szybko zeszła. Dziwne

Status:
joker92
Narkotykacz
Użytkownik

Unread post by joker92 » 1 year ago

Leser wrote:
1 year ago
adrianpdw1996 wrote:
1 year ago
Taa zwłaszcza jak często jarasz to robi z głowy sieczkę. Wiem bo mam kilku znajomych co dalej palą to gówno bo "MJ JEST DLA NICH ZA SŁABE" teraz ich się ciężko słucha bo się nie potrafią nawet normalnie wypowiedzieć.
Siadlo im na glowy niestety lepiej po takie rzeczy nie siegac skoro mozna kupic normalne jaranie

Status:
Speeder_96
Dyso-sensei
Użytkownik

Unread post by Speeder_96 » 1 year ago

joker92 wrote:
1 year ago
Leser wrote:
1 year ago
adrianpdw1996 wrote:
1 year ago
Siadlo im na glowy niestety lepiej po takie rzeczy nie siegac skoro mozna kupic normalne jaranie
dokładnie nie ma co sięgać po takie wynalazki bo łeb siądzie i to szybko podczas użytkowania tego regularnie

Status:
Krisper
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by Krisper » 1 year ago

jakim cudem mj moze byc za slabe ja jaram jak smok od dobrych 10 lat i ziolo nadal mnie kopie tak ze nie potrzebuje nic mocniejszego...

Status:
joker92
Narkotykacz
Użytkownik

Unread post by joker92 » 1 year ago

Krisper wrote:
1 year ago
jakim cudem mj moze byc za slabe ja jaram jak smok od dobrych 10 lat i ziolo nadal mnie kopie tak ze nie potrzebuje nic mocniejszego...
Tylko pamiec gorsza i ciezej sie skupic ale na mnie tez dziala tak samo mimo paru lat jarania

Status:
Pronto
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by Pronto » 1 year ago

Bo dobre zioło jest najlepsze nie palcie tego syntetycznego gówna :smoke:

Status:
Gieca
Odkurzacz
Gieca

Unread post by Gieca » 1 year ago

Krisper wrote:
1 year ago
To jest właśnie najpiękniejsze w MJ można sobie jakąś tam tolerancje wyrobić ale nadal będzie świetnie działać :) Natura najlepsza <3

Status:
OkoSaurona
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by OkoSaurona » 1 year ago

MJ chyba idzie w parze z RC bo co kogoś spotykam czy czytam na forum to jak bierze RC to też zawsze jara. I w sumie sam jestem przykładem potwierdzającym regułę.

Status:
m3xir
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by m3xir » 1 year ago

To też zależy, Ci co jaraja mega dużo czyli codziennie to oni kryształów nie ruszają ale ci co pala sporadycznie to już tak :) Przynajmniej tak to wyglada u mnie na rejonie :)

Status:
Stalmer
Sniffiarz
Newbie

Unread post by Stalmer » 1 year ago

Ja z (pół)syntetyków lubię te wszystkie nowoczesne kanabinoidy: HHC, HHC-P, H4CBD. HHC-O unikam, ale zjadłem też łącznie pewnie gram w olejku.

Wcześniej sporo używałem THC, dalej mi się zdarza (chociażby w przerwach od HHC) i nie mam problemu z przerzucaniem się między nimi. Destylatów alternatywnych kanabinoidów w tym roku przerobiłem >60g, w zdecydowanej większości samodzielnie. Skutków ubocznych (innych niż przy mj) nie zauważyłem.

Dlaczego?
Efekty są w 80% takie jak THC. Każda z tych substancji się trochę różni w działaniu, co nie zawsze jest minusem - na przykład HHC jest mniej zamulające, a H4CBD samo jest nieco bardziej sedatywne, za to jest też bardziej psychodeliczne i podbija inne kanna. No i można je oczywiście dowolnie mieszać ze sobą czy z cbd/cbn/cbg żeby uzyskać pożądany efekt - w mj też nie występuje samo THC tylko dziesiątki innych kannabinoidów.

Do tego oczywiście cena - jak ktoś wie gdzie to można te destylaty kupować za naprawdę niewielkie pieniądze. Najlepsza cena jaką płaciłem to chyba 8 zł za gram czystego HHC, ale dla zwykłych ludzi 15-20 zł/g będzie bardziej realistyczne. Przy dawkowaniu podobnym jak THC, czyli ~20-50mg. Nadal grosze w porównaniu z mj, a tym bardziej zwykłym destylatem.

No i właśnie - jeżeli kupujemy destylat (nie ma powodu żeby kupować cokolwiek innego) to dalsze przetwarzanie go jest dużo łatwiejsze niż konopii. Żeby zrobić liquid do epapierosa wystarczy podgrzać i dodać terpeny i/lub glikol, żeby zrobić jedzenie wystarczy podgrzać i dodać alkohol/tłuszcz.

Status:
Krycha1
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by Krycha1 » 1 year ago

Ja to nie używam takich sprzętów... wiele osób mnie ostrzegało przed nimi... :silent:
Nie wiem czy to co brali moi znajomi, to syntetyki, ale wyglądali po tym strasznie... :thumbdown:
Do tego po pewnym czasie nie potrafili się nawet wypowiedzieć... :|

Status:
Meowscles
Sniffiarz
Newbie

Unread post by Meowscles » 1 year ago

Krycha1 wrote:
1 year ago
Ja to nie używam takich sprzętów... wiele osób mnie ostrzegało przed nimi... :silent:
Nie wiem czy to co brali moi znajomi, to syntetyki, ale wyglądali po tym strasznie... :thumbdown:
Do tego po pewnym czasie nie potrafili się nawet wypowiedzieć... :|
Dokładnie ja mam tak samo

Status:
Pronto
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by Pronto » 1 year ago

m3xir wrote:
1 year ago
To też zależy, Ci co jaraja mega dużo czyli codziennie to oni kryształów nie ruszają ale ci co pala sporadycznie to już tak :) Przynajmniej tak to wyglada u mnie na rejonie :)
A u mnie to i tak i tak wygląda chłopaki lubią sobie i zapalić i przywalić do nosa bez różnicy, zależy tylko na co mają właśnie ochotę :D

Status:
illuminati
Opiowrak
Użytkownik

Unread post by illuminati » 1 year ago

to ja tak mam robie to na co akurat mam ochote chociaz nie ukrywam ze krysztalowi trudniej się oprzec

Status:
adrianpdw1996
Sniffiarz
Użytkownik

Unread post by adrianpdw1996 » 1 year ago

Pronto wrote:
1 year ago
m3xir wrote:
1 year ago
A u mnie to i tak i tak wygląda chłopaki lubią sobie i zapalić i przywalić do nosa bez różnicy, zależy tylko na co mają właśnie ochotę :D
Tak jak mówisz, znam osoby co jarają bardzo dużo ale kryształów też sobie nie odmawiają. ;dd I rzekłbym że często ich używają.

Status:
Bigbroother
Szczur
Newbie

Unread post by Bigbroother » 1 year ago

Nigdy syntetyków nie paliłem i ciekawi mnie trochę działanie xd Jednak wiele razy o uszy obijało mi się że ten kto pali syntetyki prędzej czy później ma wodę zamiast mózgu xdd Czemu tak jest tak wgl?? Przecież to chyba kanabinoidy są