Advice and suggestions on online safety and information on how to stay anonymous on the web.
-
Status:
- illuminati
-
Opiowrak
-
Unread post
by illuminati » 1 year ago
Latest post of the previous page:
DMX wrote: ↑2 years ago
Napisze krótko - jeśli nie jesteś programistą lub chociaż kumatym administratorem nigdy nie będziesz bezpieczny.
No i dupa dzieki za ostrzezenie nie jestem ani programista ani kumatym administratorem :/ Wiec mam lipe xD
illuminati
-
Status:
- blacked_out
-
Opiowrak
-
Unread post
by blacked_out » 1 year ago
illuminati wrote: ↑1 year ago
Napisze krótko - jeśli nie jesteś programistą lub chociaż kumatym administratorem nigdy nie będziesz bezpieczny.
No i dupa dzieki za ostrzezenie nie jestem ani programista ani kumatym administratorem :/ Wiec mam lipe xD
Nie no, nie aż tak dosłownie xD
Generalnie to co napisał DMX to prawda, ale nawet nie będąc adminem lub programistą już da się poprawić swoje bezpieczeństwo np. przy zamówieniach RC korzystając z tematów i postów zawartych na forum - sam się na początku tak uczyłem jakoś dbać o swoje bezpieczeństwo podczas zamówień gdy jeszcze nie miałem w pełni pojęcia jak się "zabezpieczać" - miałem wiedzę na temat tylko niektórych rzeczy ale to z zawodu. Przykładałem się do tego bardzo i nigdy jeszcze nie zostałem nakryty czy coś z jakimś tematem a czasem zamówienia potrafiły być po 25g wzwyż, czy to pod punktem odbioru czy przez np. przejęcie paki a raz się zdarzyło.
blacked_out
-
Status:
- nr 2798
-
Szczur
-
Unread post
by nr 2798 » 1 year ago
iluminaci wrote: ↑1 year ago
No i ja mam lipe bo tylko vpna mam i fake dane
nr 2798
-
Status:
- Champion63
-
Odkurzacz
-
Unread post
by Champion63 » 1 year ago
Ja se teraz kupiłem zwykly fon z klawiatura w neonecie za 60 zł i na dzwonienie mam
Champion63
-
Status:
- malyksiaze
-
Opiowrak
-
Unread post
by malyksiaze » 1 year ago
Ja to juz od dawna do spraw zwiazanych z rc mam nokie 105 i mocno polecam.
malyksiaze
-
Status:
- Ozzy998
-
Blister
-
Unread post
by Ozzy998 » 1 year ago
A ja może z innej strony trochę. Ogólnie to pewnie wiele osób korzysta z telefonu osobistego do wszystkiego. Jeżeli do spraw związanych z V używam vpn, kaczkiGO, place w monero, mail tutanota ALE po skończonej robocie wyłączam vpn (potrzebuje swój adres), korzystam z chrome, Gmail, lokalizacji, normalnych aplikacji typu netflix ect.. - to czy telefon to mój wróg i może sprowadzić na mnie niebieskich? xD dodam że korzystam z internetu mobilnego cały czas
Ozzy998
-
Status:
- Ambasador95
-
Narkotykacz
-
Unread post
by Ambasador95 » 1 year ago
Ozzy998 raczej nic nie powinno sie wydarzyc bo widze ze bhp masz dobrze zachowane. Strony internetowe na ktore wchodzimy widza tylko z jakiej przegladarki korzystamy oraz nasz adres ip a skoro korzystasz z vpn to nie ma problemu.
Ambasador95
-
Status:
- malyksiaze
-
Opiowrak
-
Unread post
by malyksiaze » 1 year ago
Ambasador95 wrote: ↑1 year ago
Ozzy998 raczej nic nie powinno sie wydarzyc bo widze ze bhp masz dobrze zachowane. Strony internetowe na ktore wchodzimy widza tylko z jakiej przegladarki korzystamy oraz nasz adres ip a skoro korzystasz z vpn to nie ma problemu.
O to dobre info! Wielkie dzieki
malyksiaze
-
Status:
- Gtr
-
Ssak
-
Unread post
by Gtr » 1 year ago
Ambasador95 wrote: ↑1 year ago
Nawet jeśli przeglądasz jakieś strony i płacisz za coś przez internet , trzeba coś udowodnić - dowody się liczą a nie podejrzenia -
Gtr
-
Status:
- everest bolnd
-
Ssak
-
Unread post
by everest bolnd » 1 year ago
czy może ktoś polecić jakąś aktualnie działającą darmową aplikację aby zrobić na telefonie wirtualny numer na który odbiorę smsa? tzw. aplikację 2gi numer dzięki , albo jakiś link na priv, pozdrawiam
everest bolnd
-
Status:
- rikko
-
Szczur
-
Unread post
by rikko » 5 months ago
Telefon nie jest tak straszy. wazne jak z niego korzystać
Gdy chcecie byc anonimowi proponuje zainstalowania VPNA w nim + aplikacja z google play ''Fake GPS location'' i ustawiacie sobie np usa, oraz gdy zamawiacie cos skas to zamawiajcie z przegladarki Tor Browser.
rikko