TELEWIZOR jaki??

Free discussions not related directly to the topic of the forum.
Status:
KOGUT91
Ssak
Użytkownik
Topic author

TELEWIZOR jaki??

Unread post by KOGUT91 » 6 years ago

Witajcie od 3dni rozgladam sie z żonka nad dobrym TV w granicach od 2000-3000.
Problem mamy w tym ze w kazdym sklepie typu euro rtv , media , czy media expert mowia co innego.
Raz polecaja lg raz odradzaja lg bo to szajs lepiej samsung a raz samsung to szit lepiej lg jaka jest wasza sugestia na temat TV?
Co nas najbardziej interesuje.
Jakość , dość mały pokój , i dostęp do internetu bajery typu nagrywarki , rozpoznawanie mowy itd nie.
Mam dwa tv które nas najbardziej interesują:
https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-samsung-led-ue55mu6452,id-848806
https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-lg-led-55uk6470plc,id-1100825

gdyby nie mozna dawać linkow z innych sklepów to sorki.
Jaki waszym zdaniem według was może ktos się zna bardziej niz te naciagacze w sklepach.
Przypominam ze w media expert koles chcial nam wcis tv warte 3klocki a po przyjezdzie do domu gdy weszlem na forum to ten tv nie mial dobrej opinii..

Status:
Kokaspaniel
Dyso-sensei
Akokalipsa

TELEWIZOR jaki??

Unread post by Kokaspaniel » 6 years ago

Witam, po pierwsze podaj lub zmierz odległość z jakiej będziesz patrzył na tv.
Druga sprawa do czego tv będzie służył, oglądania sportu, grania, czy raczej bajki dla dzieci czy dorosłych :)

Ogólnie polecam lekturę strony typu

https://hdtvpolska.com/kalkulator-odleglosci/

I zastanów się czy w ogóle masz jakiś materiał w 4k do oglądania?

Status:
Divx97
Szczur
Newbie

TELEWIZOR jaki??

Unread post by Divx97 » 5 years ago

Jakby ktoś brał teraz jakiegoś tv do 2k to polecam LG 50um7450 :thumbup:

Status:
bobo20
Ssak
Użytkownik

TELEWIZOR jaki??

Unread post by bobo20 » 5 years ago

Ale warto kupić telewizor 4 K, bo może na razie niema za wiele treści w tej jakości do oglądania, to mając odtwarzacz blu ray można się cieszyć super jakością obrazu i dźwięku. Osobiście mam LG 55UM7100 zakupiony w tzw ,,nocy wyprzedaży" w neo net kilka setek taniej.

Status:
aras
Wściekły wąż
Gubernator

TELEWIZOR jaki??

Unread post by aras » 5 years ago

LG sa zajebiste. Jak jedna z nielicznych firm produkuja swoje ekrany, wiec maja bagaz doswiadczen.
Zalezy tez telewizor jakies wielkosci, ponizej 50 cali raczej nie bawil bym sie w 4k.

Ja nie mam akurat zjebanej telewizji, podlaczam kompa albo android stick.
Warto 4k bo na pulpicie dobrze wygladaja tapety haha.
Poza tym jest sporo materialow 4k na youtube, z filmami ciezko.

Zamiast kichowatych tv z wifi lepiej kupic Android dongle albo boxa i myszke-pilota.
Dobry kosztuje jakies 150zl, smiga jak ta lala, nie ma zadnych glupich ograniczen, mozna streamowac youtube z mobilkow a takze ekran.
Na dodatek ogladac darmowe filmy w aplikacjach i grac w gry.
Psychodela, psychodeliczny styl!
My walczymy dla niego, my walczymy wraz z nim!

Status:
Kudlaty250
Narkotykacz
Użytkownik

TELEWIZOR jaki??

Unread post by Kudlaty250 » 5 years ago

Jeśli ktoś ogląda na netfixie również 4k się przydaje a takie filmu naprawdę dobrze się oglada

Status:
Premixon
Ssak
Newbie

TELEWIZOR jaki??

Unread post by Premixon » 5 years ago

Konkretny model ciężko podać, ale celowałbym w 4k 50 cali + dostaniesz za te 3 tysiące coś fajnego bankowo. Po 2 oczywista smart tv z jakimś fajnym pilocikiem albo klawiaturka od logitecha do tv, bo to duża wygoda. I najważniejsze parametry odświeżania celowałbym od 100Hz w górę, bo te słabsze bardzo tracą na jakości obrazu i opóźnienie jak najmniejsze 1ms najlepiej.

Status:
mati281100
Szczur
Newbie

TELEWIZOR jaki??

Unread post by mati281100 » 5 years ago

Tylko Samsung Smart Tv 53` , Lg zależy od modelu czasem brak apliakcji , aktualizacji

Status:
Sebekk
Opiowrak
Użytkownik

TELEWIZOR jaki??

Unread post by Sebekk » 5 years ago

Jak lubisz "cukiereczki" ( a tak sądze) :clap: to szczyty "orgazu" :oops: na "bombie" :crazy: z pewnościa osiągniesz wybierając Philipsa z systemem Ambilight 3 :shock: (choć jest już 4-stronny) barwy światełek w rytm muzy,programów,przy różnych trybach akcji,itp,daja pierunujące wrażenia i z pewnościa nie jedna "faza" :clap: bedzie nie zapomniana. :thumbup:

Co do kwesti technicznych:

Na dziś ,nie ma co się rozwodzić nad markami,systemami rodzajami podświetleń,bo wszystko,bezkonkurecyjnie mamy w Oleda'ch (brak tu typowych problemów z podświetlaniem,katami kontrastem,itp) to zupełnia inny rodzaj odbioru,którego nie zastapi nawet najlepsza matryca led,lcd (choć oled to podświetlenie,niezależne lcd) i jedynie kwestia jasności może nie jest perfekcyjna,przy Oledach,ale głebia kolorów,czerni,nie zostapiona.
Takiego Philipsa Oled '55 możemy już kupić za około 5 koła.Takie telewizory posiadaja już w standarcie wszystkie dodatkowe systemy i opcje jak np 4K czy HDR 10+.

Status:
PiLiF
Blister
Newbie

TELEWIZOR jaki??

Unread post by PiLiF » 5 years ago

Sebekk, nic dodać nic ująć, najlepsze nasycenie kolorów i najgłębsza czerń tylko oled jedynie można się przyczepić do białego który będzie lekko żółty

Status:
aras
Wściekły wąż
Gubernator

TELEWIZOR jaki??

Unread post by aras » 5 years ago

Premixon wrote:
5 years ago
smart tv
Jebac smarttv, lepiej Android Box/Dongle. 1000 razy bardziej uzyteczne.
Psychodela, psychodeliczny styl!
My walczymy dla niego, my walczymy wraz z nim!

Status:
Premixon
Ssak
Newbie

TELEWIZOR jaki??

Unread post by Premixon » 5 years ago

aras, Zgodzę się sam właśnie testuje box-a od "hujawieja" mi coś tam i jestem bardzo zadowolony, działa jak marzenie bez zawieszeń bez żadnego problemu. Lecz teraz większość nowych telewizorów jest sprzedawana ze smartem a jedyne, na co warto zwrócić uwagę to dane techniczne takie jak napisałem wcześniej.

Status:
Boss
Wynalazca NZT
Boss

TELEWIZOR jaki??

Unread post by Boss » 5 years ago

Ja mam z firmy Samsung i jestem zadowolony poczytaj sobie opinię komentarze:)
(To co pisze to czysta fikcja i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością to sny...!)

Status:
priap
Odkurzacz
Newbie

TELEWIZOR jaki??

Unread post by priap » 5 years ago

KOGUT91, może weź konkretnie sprecyzuj co chcesz, bo jedyne istotne informacje jakie przekazałeś to te z linków, że chcesz kupić 55 cali.