Valerian - drops
Valerian - drops
Ja polecam krople walerianowe chociaż mają nieprzyjemny zapach, ale są skuteczne.
Na tej stronie jest coś więcej opisane o działaniu tej substancji:
https://apteka.sloneczna24.pl/krople-walerianowe-35g.html
KROPLE WALERIANOWE to preparat, z korzenia kozłka działający uspokajająco i przeciwdepresyjne, a także ułatwiający zasypianie. Kozłek lekarski (waleriana) wykazują one przede wszystkim działanie uspokajające, dlatego znalazły zastosowanie głównie jako środek "wyciszający" organizm w stanach łagodnego napięcia nerwowego i przy trudnościach w zasypianiu na tle nerwowym.
Warto jednak wiedzieć, że kozłek lekarki ma także inne właściwości lecznicze, m.in.:
Na sen i uspokojenie
Korzeń i kłącza kozłka lekarskiego obniżają bowiem aktywność ośrodkowego układu nerwowego, a co za tym idzie - doprowadzają do zmniejszenia napięcia i uczucia niepokoju, wywołują stan odprężenia psychicznego, w związku z tym są powszechnie stosowane w stanach zdenerwowania, napięcia i pobudzenia nerwowego. Korzeń waleriany jest także skutecznym środkiem na umiarkowaną bezsenność - szczególnie w utrudnionym zasypianiu, spowodowanym stanami napięcia i pobudzenia nerwowego. Poprawia on jakość snu, poprzez zmniejszenie czasu potrzebnego do zaśnięcia, wydłużenie czasu snu oraz zmniejszenie ilości wybudzeń w ciągu nocy.
Ja używam kropelek jak najczęściej, chociaż smak jest nieco paskudny.
Myślę że warto spróbować bo naprawdę warto
Na tej stronie jest coś więcej opisane o działaniu tej substancji:
https://apteka.sloneczna24.pl/krople-walerianowe-35g.html
KROPLE WALERIANOWE to preparat, z korzenia kozłka działający uspokajająco i przeciwdepresyjne, a także ułatwiający zasypianie. Kozłek lekarski (waleriana) wykazują one przede wszystkim działanie uspokajające, dlatego znalazły zastosowanie głównie jako środek "wyciszający" organizm w stanach łagodnego napięcia nerwowego i przy trudnościach w zasypianiu na tle nerwowym.
Warto jednak wiedzieć, że kozłek lekarki ma także inne właściwości lecznicze, m.in.:
Na sen i uspokojenie
Korzeń i kłącza kozłka lekarskiego obniżają bowiem aktywność ośrodkowego układu nerwowego, a co za tym idzie - doprowadzają do zmniejszenia napięcia i uczucia niepokoju, wywołują stan odprężenia psychicznego, w związku z tym są powszechnie stosowane w stanach zdenerwowania, napięcia i pobudzenia nerwowego. Korzeń waleriany jest także skutecznym środkiem na umiarkowaną bezsenność - szczególnie w utrudnionym zasypianiu, spowodowanym stanami napięcia i pobudzenia nerwowego. Poprawia on jakość snu, poprzez zmniejszenie czasu potrzebnego do zaśnięcia, wydłużenie czasu snu oraz zmniejszenie ilości wybudzeń w ciągu nocy.
Ja używam kropelek jak najczęściej, chociaż smak jest nieco paskudny.
Myślę że warto spróbować bo naprawdę warto
Valerian - drops
malyksiaze To naturalne krople więc nie spodziewałbym się tu jakiegoś silnego działania
Valerian - drops
Melisa nie jest wcale słaba tylko po prostu działa tak jak na naturę przystało. Warto też mieć melisę z dobrych źródeł jak apteka a nie jakaś herbata z melisą w markecie.
Valerian - drops
A czym się różni ta z apteki od tej w markecie? Obie mają w składzie suszoną melisę
Valerian - drops
Pewnie jakimś stężeniem albo czymś ale to też pewnie bardziej od producenta zalezy a nie od tego gdzie sie kupuje
Valerian - drops
No ja czesto jaranko dostaje jeszcze takie miekkie i zywiczne i wtedy wlasnie bardziej kopie jak za mocno wysuszysz temat to chyba mocy troche wyparowuje
Valerian - drops
No tak ale zioło ma wiele różnych odmian a taka pokrzywa czy melisa to chyba jedną tylko