Latest post of the previous page:
Dokładnie tak, nie chcę pisać tego samego 2 razy więc skopiuję swojego posta z innego tematu gdzie nawet podaję źródło jak Mullvad miał wjazd Szwedzkich służb i nic nie dostał - a oni poprosili o oficjalne potwierdzenie tego na piśmie i takowe otrzymali i opublikowali.Ozzy998 wrote: ↑1 year agoWitam, ja obecnie używam Mullvad i na razie jestem zadowolony. Z tego co wiem (a mogę się mylić) to nie zbierają żadnych danych o użytkowniku, przy próbie połączenia podajemy nr konta, który jest wygenerowany automatycznie przy zakupie vpn. Dodatkowo na + jest to że można go opłacić ja pomocą krypto (bitcoin, monero - lepsze), przelewem, karta, PP, nawet gotówka (xd). Opłata na ten moment to 5 ojro - więc nie dużo . Co ważne, dostajemy w tym możliwość korzystania z 5 urządzeń. Krążą plotki, że jest tak bezpieczny, dzięki też opłacie w monero, że terro abdul też z tego kożysta.
"Wg mnie tylko postawiony osobiście serwer VPN na własnym serwerze kupionym anonimowo daje 100% pewność jeśli chodzi o to że np. nie trzyma logów (oczywiście o ile go skonfigurujemy tak, żeby ich nie trzymał xD)... a jeśli chodzi o komercyjne VPNy to wg mnie jedyną sensowna opcja jest tylko i wyłącznie Mullvad VPN. Co prawda nie ma taniej opcji przy zakupie na dłuższy czas (niezależnie od tego na ile go kupujesz - miesięczna cena jest taka sama, ok. 20-25 zł, zależy od metody płatnosci).
Mullvad np. jako chyba jedyny VPN podczas gdy miał faktycznie wjazd służb do siedziby ich firmy... nie wydał im nic, bo nic nie miał. A co najlepsze - ma na to dowody w postaci oficjalnego pisma od Szwedzkich słuzb.
Źródło: https://mullvad.net/pl/blog/2023/5/2/update-the-swedish-authorities-answered-our-protocol-request/
"