What to eat to detox body from RC influence?
Witajcie dopki!
Przygotowywuję się małymi kroczkami do kompletnego rzucenia RCków (od nowego roku w pełni, narazie zmniejszam częstotliwość badań do jak najmniejszego minimum i idzie mi to bardzo dobrze) i chciałbym się dowiedzieć na przyszłość, co spożywać w tym suplementy czy leki aby kompletnie wypłukać organizm ze szkodliwych metabolitów itp. różnych RC. Aktualnie spożywam w większości beta-ketony - głównie 3-CMC, 4-MMC z ciemnej strony neta, czasem jakiś HEX-EN wleci i to wszystko. Poprostu chciałbym mieć później pewność, że pomogłem organizmowi w pełni pozbyć się syfów po zmetabolizowaniu chemii i jej wydaleniu do zera.
Pozdrawiam i licze na jakieś sensowne odpowiedzi
Przygotowywuję się małymi kroczkami do kompletnego rzucenia RCków (od nowego roku w pełni, narazie zmniejszam częstotliwość badań do jak najmniejszego minimum i idzie mi to bardzo dobrze) i chciałbym się dowiedzieć na przyszłość, co spożywać w tym suplementy czy leki aby kompletnie wypłukać organizm ze szkodliwych metabolitów itp. różnych RC. Aktualnie spożywam w większości beta-ketony - głównie 3-CMC, 4-MMC z ciemnej strony neta, czasem jakiś HEX-EN wleci i to wszystko. Poprostu chciałbym mieć później pewność, że pomogłem organizmowi w pełni pozbyć się syfów po zmetabolizowaniu chemii i jej wydaleniu do zera.
Pozdrawiam i licze na jakieś sensowne odpowiedzi
Mam podobnie i też bardzo chciałbym coś więcej wiedzieć
Witam, podpinam się pod temat.
Obecnie jednak zaopatrzyłam się w witaminy - kompleks witamin grupy B. Dużą ilość witaminy C (antyoksydant) biorę 3000 jednostek dziennie, czasem wiecej . Jeszcze magnez, wit D3. Pijć dużo, dużo wody, mleko też pomaga. Pomagają zioła na wątrobę i zioła na regenerację nerek. Dieta: raczej warzywa gotowane, kasza z błonnikiem np gryczana, ryż. Wszystko co gotowane. Codziennie jabłka inne owoce oraz surówki. ...
Jeśli ktoś wie co podaje się dodatkowo w kroplówkach chętnie się dowiem oraz jeśli ma inne sposoby na detox. Pzdr.
Obecnie jednak zaopatrzyłam się w witaminy - kompleks witamin grupy B. Dużą ilość witaminy C (antyoksydant) biorę 3000 jednostek dziennie, czasem wiecej . Jeszcze magnez, wit D3. Pijć dużo, dużo wody, mleko też pomaga. Pomagają zioła na wątrobę i zioła na regenerację nerek. Dieta: raczej warzywa gotowane, kasza z błonnikiem np gryczana, ryż. Wszystko co gotowane. Codziennie jabłka inne owoce oraz surówki. ...
Jeśli ktoś wie co podaje się dodatkowo w kroplówkach chętnie się dowiem oraz jeśli ma inne sposoby na detox. Pzdr.
Odnośnie regeneracji wątroby warto zainwestować w lek Heparegen ( na receptę od np. lekarza pierwszego kontaktu ) Pomiżej krótki opis:
Substancja czynna kwas tiazolidynokarboksylowy odpowiada za rozkład toksyn, dzięki czemu działa korzystnie na miąższ wątroby. Lek chroni wątrobę przed toksynami wirusowymi i bakteryjnymi, a także szkodliwym działaniem alkoholu oraz niektórych środków farmakologicznych. Ponadto pobudza wydzielanie żółci. Kwas tiazolidynokarboksylowybardzo dobrze wchłania się z przewodu pokarmowego. W wątrobie ulega przemianom, w konsekwencji czego wytwarzana jest cysteina. Jest ona aminokwasem, który bierze udział w przemianach metabolicznych.
Po ponad miesięcznym stosownaiu leku ( przy oczywiście całkowitym poście od RC, Alko )
poprawiły się wszystkie parametry jakie badałem tj :
(białko całkowite, bilirubina całkowita, ASPAT, ALAT) GGTP - badanie rozpoznaje uszkodzenie miąższu wątroby, dróg żółciowych- w ramach badania krwi próby wątrobowej, czyli badanie monitorujące pracę wątroby. Jeszcze kilka innych parametrów, których z głowy teraz nie napiszę.
Substancja czynna kwas tiazolidynokarboksylowy odpowiada za rozkład toksyn, dzięki czemu działa korzystnie na miąższ wątroby. Lek chroni wątrobę przed toksynami wirusowymi i bakteryjnymi, a także szkodliwym działaniem alkoholu oraz niektórych środków farmakologicznych. Ponadto pobudza wydzielanie żółci. Kwas tiazolidynokarboksylowybardzo dobrze wchłania się z przewodu pokarmowego. W wątrobie ulega przemianom, w konsekwencji czego wytwarzana jest cysteina. Jest ona aminokwasem, który bierze udział w przemianach metabolicznych.
Po ponad miesięcznym stosownaiu leku ( przy oczywiście całkowitym poście od RC, Alko )
poprawiły się wszystkie parametry jakie badałem tj :
(białko całkowite, bilirubina całkowita, ASPAT, ALAT) GGTP - badanie rozpoznaje uszkodzenie miąższu wątroby, dróg żółciowych- w ramach badania krwi próby wątrobowej, czyli badanie monitorujące pracę wątroby. Jeszcze kilka innych parametrów, których z głowy teraz nie napiszę.
Najlepsze kurczaki w Los Pollos Hermanos.
Dzesi Pinkman dziękuję ci za odpowiedź, jest jakieś wyjście na zregenerowanie w tym przypadku wątroby lekami bez recepty?Dzesi Pinkman wrote: ↑2 years agowarto zainwestować w lek Heparegen ( na receptę od np. lekarza pierwszego kontaktu )
Spoko, natomiast z leków bez recepty to Eseliv Duo, Hepatil (tu Ameryki nie odkryłem ) .blacked_out wrote: ↑2 years agoDzesi Pinkman dziękuję ci za odpowiedź, jest jakieś wyjście na zregenerowanie w tym przypadku wątroby lekami bez recepty?
Z tradycyjnych rzeczy wspomagajacających to :
Picie soku z żurawin i jabłek lub regularne przyjmowanie tabletek z ostropestu plamistego – rośliny, która wspomaga regenerację. Wątroba najbardziej aktywnie pracuje między godziną 22 a 2. Dlatego zakończ dzień miksturą oczyszczającą: wypij sok z grejpfruta zmiksowany z 2 łyżkami oliwy.
Po 10 dniach - 5 dni przerwy. Kuracja wymaga czterech powtórzeń.Innym sprawdzonym sposobem jest regularne picie ziół. Przez 20 dni wypijaj przed snem szklankę naparu z mniszka lekarskiego i korzenia karczocha (po łyżeczce ziół zalej szklanką gorącej wody i poczekaj 10 minut). Zioła te regenerują komórki wątroby, działają żółciopędnie i żółciotwórczo.
Najlepsze kurczaki w Los Pollos Hermanos.
toksyny opuszczają m.in. organizm w pocie i moczu. zalecam pracę fizyczną i sport. tylko bez przesady.
Dokładnie, nawadniać organizm w bardzo dużych ilościach ( nie alkohol ) żeby jak najczęściej oddawać mocz - w ten sposób wydzielamy toksyny z organizmu
Polecam odstawienie dziadostwa na jakiś czas lub w ogóle.
Przede wszystkim przerwy długie i,suple i wspomagać się herbatami ziołowymi a nie energetykami.
Przede wszystkim przerwy długie i,suple i wspomagać się herbatami ziołowymi a nie energetykami.
Zwycięzcy nigdy się nie poddają. Ci, którzy się poddają, nigdy nie zwyciężają.
A to obowiązkowo. Jak spuszczasz z krzyża to oczyszczasz się z toksyn.
Anus Domini
Tobie na pewno się przydaYourNightmare wrote: ↑2 years agoPolecam odstawienie dziadostwa na jakiś czas lub w ogóle.