wpadka przez brak VPN
wpadka przez brak VPN
czy ktoś miał sytuację ,że wpadł przez brak VPN? bo z tego co widzę na forum to w zasadzie wpadki są tylko przy przejęciu paczki i ustaleniu odbiorcy.
wpadka przez brak VPN
Uruchamianie takich środków przez policję żeby dojść do kogoś kto zamówił 20 gramów moim zdaniem mija się z celem. Koszta takiej operacji pewnie przerastają kilkunastokrotnie samą paczkę.
Ale to tylko moje gdybania. Osobiście nie słyszałem żeby jakiegoś detalicznego klienta tak ścigali.
Ale to tylko moje gdybania. Osobiście nie słyszałem żeby jakiegoś detalicznego klienta tak ścigali.
Uważajcie na siebie ♥
wpadka przez brak VPN
a firmy obsługujące maile i przeglądarki nie mogą podkablować ?przecież prawie wszystko zapisuje się na serwerachhungobungo wrote: ↑3 years agoUruchamianie takich środków przez policję żeby dojść do kogoś kto zamówił 20 gramów moim zdaniem mija się z celem. Koszta takiej operacji pewnie przerastają kilkunastokrotnie samą paczkę.
wpadka przez brak VPN
Zależy jakiej wagi będzie przestępstwo, które niekoniecznie musi dotyczyć Twojej osoby.hungobungo wrote: ↑3 years agoUruchamianie takich środków przez policję żeby dojść do kogoś kto zamówił 20 gramów moim zdaniem mija się z celem. Koszta takiej operacji pewnie przerastają kilkunastokrotnie samą paczkę.
Pod koniec czasów, w których legalnie można było zamówić RC przez internet, był incydent przez jaki kilkanaście osób trafiło do szpitala [link]. Policja wojewódzka odwiedzała wtedy osoby zamawiające RC'ki (złapane wcześniej z troszkę większą ilością RC, a także zamawiające z tego samego sklepu co skazany w sprawie z linku) w promieniu kilkudziesięciu km od miejsca zdarzenia i zabezpieczała dane z ich komputerów.
To powinno dać Ci do myślenia
wpadka przez brak VPN
Wniosek jest taki, że zawsze lepiej dmuchać na zimne i lepiej się zabezpieczać na zapas.. a przynajmniej wiedzieć jak się zachować w razie takiej czy innej wpadki.
A wspomniany w tym artykule incydent z 2018 pamiętam do dzisiaj, niestety albo i stety, bo lepsza utrata pieniędzy niż możliwie śmiertelne zakażenie gronkowcem jeżeli dobrze pamiętam.
A wspomniany w tym artykule incydent z 2018 pamiętam do dzisiaj, niestety albo i stety, bo lepsza utrata pieniędzy niż możliwie śmiertelne zakażenie gronkowcem jeżeli dobrze pamiętam.
Uważajcie na siebie ♥